Widok

gradówka u dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy Wasze dzieci miały jęczmień i gradówkę na oku? Mimo leczenia jęczmień u mojego 3-latka zamienił się w gradówkę. Lekarz mówi, że jedyna opcja to teraz leczenie operacyjne. Ale ponieważ młody ma dopiero 3 latka, proponuje, aby na razie tak to zostawić i potraktować jako defekt kosmetyczny.
Dajcie znać, jeśli miałyście podobny problem, bo nie wiem, co robić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jedyne skuteczne lekarstwo na gradowke-naświetlanie lampa bioptron! Przez 3 miesiące moja 2-letnia córeczka męczyła się z „kulką” na oku, tak o niej mowila! Krople, maści z antybiotykami nic nie dawały, miała już skierowanie do chirurga na wycięcie w narkozie ogólnej! Okulistka poleciła naświetlanie bioptronem nie uwierzyłabym gdybym nie sprawdziła bo po 5 zabiegach po 20 min gradowka zaczęła się obkurczac, ropką powoli wyciekała, po 2 tyg jest jeszcze czerwony ślad!

Zachęcam do spróbowania Demoxoftu, Pomogło i mi i 3 latkowi. Na poprawę większych kulek trzeba spokojnie poczekac ze 2 tygodnie, małe schodzą w kilka dni, Sama miałam wycinaną jeden raz a potem wiele razy odnawiającą.
Opakowanie płynu wystarcza na kilka miesięcy używania, jeśli potrzeba.
witam!
U mojej 4 letniej córki pojawiła się gradówka.
W wakacje tego roku zauwazyłam zaczeriwnienie i swedzenie.Mrugała oczkami widocznie juz jej cos przeszkadzało.
Wczesniej miała zapalenie spojówek.
Gdy poszłam do okulisty we wrzesniu okazało sie ze to gradówka.
Dostała wtedy :opatanol,vigamox i tobradex. Miała na dwóch powiekach zostało jej tylko na jednej ale mam wrazenie ze sie powieksza i ja swedzi.
Ide z nia niedługo do okulisty zobaczymy co dalej. Chciałabym uniknać operacji.
Zostawic tak tego nie zostawie i tak samo proponuje.Moze isc do innego kulisty.Ja tez byłam u dwóch. Lekarz powiedział ze na dzien dzisiejszy jest jeszcze za mała na ten zabieg i szkoda jej..pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
kochana , moja mama niedawno miała gradówkę na powiece , skutecznie ją zmniejszyła poprzez przykladania dosyć ciepłego jajka ( po ugotowaniu) poprostu ją w ten sposób ogrzewała - nie znikla całkiem ale jest minimalnie widoczna ...może ten sposób pomoże Twojemu synkowi ...
Uuuuu, to nieciekawie:-( Jestem załamana, a Mały nie wygląda najlepiej.
U dziecka nie słyszałam o gradówce za to moja chrzestna miała/ma. Niestety skończyło się wycięciem, i odrasta :///
Nikt nic nie wie? Żadnemu dziecku się to nie przytrafiło?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (177 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...

Szkola podstawowa nr 60 i nr 77 (3 odpowiedzi)

Prosze o opinie rodzicow, ktorych dzieci chodza do tych szkol. Co Wam sie podoba, co nie, jakie...

krem nawilżający do twarzy (45 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

do góry