Widok
grypa żołądkowa u dzieci eh nie mam już siły
Najpierw Majcia wymiotowała i biegunka a teraz Krzyś ma to samo tyle że córcia już nie wymiotuje ale ma tą biegunkę i jak zje dwie łyżki zupki to cud cały czas leży moja chudzinka nie wiem co im podać do jedzenia dostaja leki smektę i orsalit macie jakieś pomysły na jedzonko lekko strawne dla dzieci bo rosołek czy kaszke to im podaje ale nie chca jesc
Tak naprawdę gdy dopadną wymioty i biegunka to trudno wtedy o apetyt,nie martw się więc tym że nic nie jedzą tylko pilnuj aby piły.
Najlepiej podawac co kilka chwil po kilka łyżeczek płynu wtedy organizm się nawadnia.
No i coca cola odgazowana jak dziewczyny piszą.
Trzymaj się bo nie ma nic gorszego jak chore dzieciaczki:(
Moja córcia wreszcie dziś zaczyna powoli jeśc.
Najlepiej podawac co kilka chwil po kilka łyżeczek płynu wtedy organizm się nawadnia.
No i coca cola odgazowana jak dziewczyny piszą.
Trzymaj się bo nie ma nic gorszego jak chore dzieciaczki:(
Moja córcia wreszcie dziś zaczyna powoli jeśc.
to normalne, że dziecko nie ma apetytu, bo organizm na walkę z choroba wkłada wieeele wysilku. A trawienie pożywienia to też wysyłek dla organizmu. Proponuję kleik czy owsianke na wodzie, o ile zjedzą. Też jestem za flipsami czy biszkoptami oraz za zupka ryżową z marchewka, ale na wodzie. Staraj sie nie dawać tłustych potraw.
No a cola... hmm... dla małych dzieci ... przy chorobie wtłoczyc do organizmu taką chemię - no co kto lubi i jak uważa.
No a cola... hmm... dla małych dzieci ... przy chorobie wtłoczyc do organizmu taką chemię - no co kto lubi i jak uważa.
Czasami mam ochotę iść sobie w cholerę, tyko nie wiem którędy.
My przeszliśmy jelitówkę tydzień temu,w sumie wymioty przez kilka godzin,przez 2 dni,mała zasypiała na siedząco nie jadła,troszkę piła orsalitu-w końcu mąż pojechał z nią na Polanki,tam zrobili wyniki-wyniki średnie b.niska glukoza-dali kroplówkę i dopiero to postawiło ją na nogi-my też się zaraziliśmy-masakra-lekarka powiedziałą,że ważne,żeby dziecko piło,małymi łykami często do jedzenia nie zmuszać,potem dieta lekkostrawna
Tosia miała rota w okolicach roczku, byliśmy z nią w szpitalu kilka dni- pila wtedy ponad litr wody i herbatki w ciągu doby, jadła kisiel, marchwiankę- mimo choroby jako taki apetyt jeszcze miała, dostawała 4 kroplówki dziennie, ale tak często robiła kupkę, że wyniki miała bardzo złe i trzeba było zwiększyć liczbę kroplówek. Często nie jesteśmy swiadomi, jak łatwo dziecko może się odwodnić...
mój ponad 2 tygodnie temu też dostał biegunki i niby pił dużo a się poważnie odwodnił. Więcej wydalał niż przyjmował. Okazało się, że to rota więc może lepiej sprawdzić ??
U nas dieta: marchew z ziemniakami, duuuuużo flipsów, kisiel do picia, kleik marchwiowy do picia z apteki ORS200, acidolac. możesz też dać kaszkę też zamula. Jeżeli to rota to smecta nie pomoże, zahamuje na chwilę ale nie wyleczy.
U nas dieta: marchew z ziemniakami, duuuuużo flipsów, kisiel do picia, kleik marchwiowy do picia z apteki ORS200, acidolac. możesz też dać kaszkę też zamula. Jeżeli to rota to smecta nie pomoże, zahamuje na chwilę ale nie wyleczy.