Widok

grypa żołądkowa u dzieci eh nie mam już siły

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Najpierw Majcia wymiotowała i biegunka a teraz Krzyś ma to samo tyle że córcia już nie wymiotuje ale ma tą biegunkę i jak zje dwie łyżki zupki to cud cały czas leży moja chudzinka nie wiem co im podać do jedzenia dostaja leki smektę i orsalit macie jakieś pomysły na jedzonko lekko strawne dla dzieci bo rosołek czy kaszke to im podaje ale nie chca jesc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Podaj coś z gotowaną marchwią i słone przekąski(zatrzymują wodę w organizmie)np paluszki,krakersy.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Opinia została zablokowana przez moderatora
Tak mi powiedziała pediatra,że w przypadku biegunek można dać.
image
mnóstwo flipsów bezsmakowych i koniecznie coca cola odgazowana-po małym łyczku nie piją :)nie ma lepszego lekarstwa-w ogóle na jelitówkę nie ma żadnego można tylko troszkę pomóc -paluszki,marchewka,eyż ,flipsy a podstawa to cola
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi lekrz mowil ze przy grypie zoladkowejrosolu sie nie podaje boto jescze moze wzmoc wymioty;/ gotowana marchew, ryz, jagody imozesz dac na biegunke wegiel -kupisz w aptece u nas szybko pomaga
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no właśnie zapomniałam napisać że rosół odpada -lekarka mówiła ze najlepsza zupka to ryżowa z dużą iloscia marchewki
Tak naprawdę gdy dopadną wymioty i biegunka to trudno wtedy o apetyt,nie martw się więc tym że nic nie jedzą tylko pilnuj aby piły.
Najlepiej podawac co kilka chwil po kilka łyżeczek płynu wtedy organizm się nawadnia.

No i coca cola odgazowana jak dziewczyny piszą.

Trzymaj się bo nie ma nic gorszego jak chore dzieciaczki:(

Moja córcia wreszcie dziś zaczyna powoli jeśc.
przy wymiotach, babka w aptece powiedziała, że można podac avopmarin (wersja dla dzieci), powstrzymuje wymioty- podobno stary sprawdzony sposób.
i pepsi czy cola. to też zalecają przy jelitówce- lekarze. dorośli mają przy jelitówce litr coli wypić.
image image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
to normalne, że dziecko nie ma apetytu, bo organizm na walkę z choroba wkłada wieeele wysilku. A trawienie pożywienia to też wysyłek dla organizmu. Proponuję kleik czy owsianke na wodzie, o ile zjedzą. Też jestem za flipsami czy biszkoptami oraz za zupka ryżową z marchewka, ale na wodzie. Staraj sie nie dawać tłustych potraw.

No a cola... hmm... dla małych dzieci ... przy chorobie wtłoczyc do organizmu taką chemię - no co kto lubi i jak uważa.
Czasami mam ochotę iść sobie w cholerę, tyko nie wiem którędy.
Coca-cola to stary sposób polecany przez pediatrów nawet przy jelitówkach.

Nikt tu nie mówi,że dziecko ma litr wypic.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokładnie, tak zalecają lekarze- popijać colę przez cały dzień.
image image
My przeszliśmy jelitówkę tydzień temu,w sumie wymioty przez kilka godzin,przez 2 dni,mała zasypiała na siedząco nie jadła,troszkę piła orsalitu-w końcu mąż pojechał z nią na Polanki,tam zrobili wyniki-wyniki średnie b.niska glukoza-dali kroplówkę i dopiero to postawiło ją na nogi-my też się zaraziliśmy-masakra-lekarka powiedziałą,że ważne,żeby dziecko piło,małymi łykami często do jedzenia nie zmuszać,potem dieta lekkostrawna
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
najważniejsze to duzo picia,a do jedzenia to również chleb pszenny tostowy bez niczego jeśli dziecko ma wogóle apetyt ,no i ta niezdrowa aczkolwiek zbawienna coca cola-ja tak leczyłam ostatnio moją 7 -mio latkę
do tego kisiel, sucharki..
A jeśli biegunka i wymioty są częste i silne, to bym się nie zastanawiała, tylko pojechała do szpitala- tam się zajmą Wami dobrze i zbadają, czy to rota czy inne paskudztwo. Dzieciaki dostaną kroplówki i odpowiednią dietę oraz leki.
image

image
My pojechaliśmy do lekarza bo nie wiedziałam czy to angina czy grypa żołądkowa. Mała dostała leki na zatrzymanie biegunki i wymiotów i od razu pomogły. No i dieta przez dwa dni: gotowane ziemniaki, marchewka, ryż. Żadnego mleka i słodkiego!!
image image
dokładnie Kasia,my podjeliśmy decyzje o szpitalu bo sami pomimo wlewania strzykawką picia nie byliśmy w stanie jej nawodnić a była już odwodniona wystarczyło kilka godzin wymiotów
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tosia miała rota w okolicach roczku, byliśmy z nią w szpitalu kilka dni- pila wtedy ponad litr wody i herbatki w ciągu doby, jadła kisiel, marchwiankę- mimo choroby jako taki apetyt jeszcze miała, dostawała 4 kroplówki dziennie, ale tak często robiła kupkę, że wyniki miała bardzo złe i trzeba było zwiększyć liczbę kroplówek. Często nie jesteśmy swiadomi, jak łatwo dziecko może się odwodnić...
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
na wymioty zimna rozgazowana kola nic ciepłego a na biegunkę albo marchwianka albo jagody ze słoiczka moze być czekolada no i najwaniejsze przy wymiotach elektrolity lub woda z sola
A co coca cola pomoże na wirusa? Tak się zastanawiam. Bo cola to raczej na niestrawność, żeby przeczyścić. Na wirusa to raczej nie działa. Takie moje przemyślenia...
A przy wirusie podaje sie elektrolity (np. orsalit) plus probiotyk żeby próboeać odbudować florę bakteryjną - dicoflor, lactoral, enterol.
gastrolit, marchwianka, dużo płynów
Mi lekarka mowila ze gastrolit i np kleik z ryzu,jak bylam z chrzesniaczka u lekarza,ale absolutnie rosol i innych wywarow ale z tego wszystkiego zapomnialam zapytac dlaczego
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
bo rosól jest za ciezki i za tlusty
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
mój ponad 2 tygodnie temu też dostał biegunki i niby pił dużo a się poważnie odwodnił. Więcej wydalał niż przyjmował. Okazało się, że to rota więc może lepiej sprawdzić ??

U nas dieta: marchew z ziemniakami, duuuuużo flipsów, kisiel do picia, kleik marchwiowy do picia z apteki ORS200, acidolac. możesz też dać kaszkę też zamula. Jeżeli to rota to smecta nie pomoże, zahamuje na chwilę ale nie wyleczy.
image
bj cola podaje się żeby się odbijało a nie wymiotować :)jest genialna -moj mały miał 8 mc i lekarka zalecila cole-nic tak nie pomoglo jak ona wlasnie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

do góry