Widok

grzybica języka

czy ktoś miał może w czasie ciąży coś co wygląda jak grzybica na języku-od dwóch dni pojawił mi się biały nalot na języku -dziś zaczął już język boleć i małe trudności z połykaniem. Nalot się pogrubił i jakieś czerwone małe ranki-sama nie wiem -dzwoniłam do lekarki -kazała coś kupić na płukanie jamy ustnej -kupiłam szałwię. Może ktoś miał coś podobnego i wie jak zaradzić. Widzę, że się to rozwija. Pomocy! I skąd to się bierze???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
możesz mieć zapalenie jamy ustnej :-( mozesz psikac tantum verde , smarowac gencjaną na wodzie, po kilku dniach powinno przejść .......lepiej idz do lekarza
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja miałam w ciąży i mam do teraz -nie chce zejśc , powinnam dostac antybiotyk na to ale karmie piersia i nie moge brac antybiotyku .

Mi nic nie pomogło a stosowałam juz wszytko
paskudztwo

jeśli to faktycznie cos grzybicznego to moze warto stosować Enterol albo Lakcid przez dłuzszy czas .......powinien unormowac ta flore bakteryjną .tak mi się wydaje przynajmniej ......a napewno nie zaszkodzi :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki dziewczyny -paskudztwo jak nie wiem, dziwne skąd się to wzięło-z dnia na dzień zaczęłam odczuwać ból języka a teraz tyle tego nalotu że jeść nie mogę.
moja kumpela tez to miala, ale nie lecz tego na własną rękę. Są antybiotyki, które można brac w ciąży i przy kafrmieniu lekarz na pewno Ci pomoze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Alis antybiotyki powoduja zanik laktacji
ja nie biore -smaruje nystatyna ale nie pomaga -jak skoncze karmic to bede brała antybiotyk

A próbowalaś Aftin? A może smarować język witaminą C w kroplach. To takie dzieciece sposoby na grzybice jamy ustnej.
ja też to miałam ale po długotrwałes kuracji antybiotykowej:( pomógł mi wtedy aftin
witam
miałam coś podobnego, najpierw dostałam antybiotyk i to tylko pogorszyło sprawę, było coraz gorzej poszłam do innego laryngologa zakazał brać antybiotyki, zalecił wykluczyć cukier z diety słodycze, słodkie cytrusy itd., za to pani doktor kazała pić mleko ukwaszone np. takie jak z maćków naturalne i w ogóle jeść naturalne jogurty bez owoców w jak największej ilości. Ogólnie laryngolog kazała zakwasić organizm by zahamować rozwój "złych" bakterii, i dostarczyć mu witaminy C, więc ja dodatkowo zajadałam ogórki kiszone w olbrzymiej ilości. Plus płukanki z szałwi i rumianku.... Sama od siebie jadłam też czosnek. Nie dostałam żadnych leków,płukanek, ani kapsułek z bakteriami. Przeszło choć trwało to trochę ... najadłam się strachu, ale już jest wszystko dobrze i nie było żadnego nawrotu. Za to mam wielki uraz do antybiotyków.
Życzę powodzenia, pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
dziś dostałam nystatynę mam nadzieję, że pomoże tylko nie wiem czy płukać czy wypędzlować język???
Choroby grzybicze przekazują już noworodkom matki, zatem należy najpierw leczyć siebie i dziecko. Jak i czym napisz.
Nystatyna zawiera właśnie antybiotyk
Matyda, ur. 15.10.2008; 3430g, 54 cm
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
lola pedzlowac
obny tobie pomogło
ja zaczynam smarowac wit C dla dzieci

zejdzie na 100% po:
smarowaniu języka i wewnętrznych scian wokoło aphtinem - 3-4 razy dziennie i na zmiane smarowanie nyststyną Nyststyny na ta kurację trzeba 2 buteleczki ( rozrabia się ją z woda i trzyma w lodówce).

mój synek miał te leki i po około 7-10 dniach przechodzi wszystko
Dodatkowo trzeba brac lakcid/lacidofil lub pić jogurt naturalny lub kefir
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
pmagdalena - smaruj tym co wyzej napisałam - kazdym 3-4 razy dziennie - do 14 dni Zejdzie napewno czasem jak krótko się smaruje ( nawet 1-2 dni za krótko) to grzybica narasta ponownie :(
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Jak najszybczciej do periodentologa.
kup GARGARIN (proszek do plukania jamy ustnej ok 3zl-nie polykac mozna stosowac kobietom w ciazy i karmiacych piersia) i gencjana smarowac tak 3 razy dziennie to wszystko i po 2 dniach powinno byc luzik ;))
ja mialam kiedys zapalenie jamy ustnej to lekarka kazala kupic mi kore debu za 2zl w aptece i plukac pomoglo.
image
mi pomógł lek HOMEOPATYCZNY BORAX-DAGOMED nr. 43, meczyłam się ponad miesiąc z grzybicą jamy ustnej po antybiotyku, naprawde polecam. W trakcie leczenia nie piłam kawy, herbaty. A lek tani bo jakieś 11 zeta kosztuje (01.2010).
polecam

Inne tematy z forum Zdrowie

dobry psycholog w Gdańsku wrzeszczu (94 odpowiedzi)

prosze pomóżcie mi .... polećcie mi kogoś kto na prawdę pomoże z problemami

Problemy z erekcją u męża (3 odpowiedzi)

No wlaśnie mam lekki problem z moim bo... zaczyna mieć problemy z potencja. Sam się oczywićie do...

Mój mężczyzna ma problemy ze wzwodem (6 odpowiedzi)

Mam pytanie. Mianowicie mój mężczyzna ma od jakiegos czasu problemy ze wzwodem. Ogólnie nie chce...

do góry