Widok

help!!!! jaki kierunek wybrać...

Mam problem, proszę o rade….. mam licencjat z anglistyki i musze iść na uzupełniające . tylko nie wiem, czy ma sens isc na anglistyke dalej, czy nie lepiej ukończyc np. Finanse i handel zagraniczny… I załapac się w jakiejs firmie… Tylko problem jest w tym, ze ja jestem typową humanistka, nie wiem czy dałabym sobie radę z ekonomią, matematyką… To niby tylko 2 lata, ale jednak…. Może ktoś z was jest na pokrewnym kierunku i może mi doradzić jak to jest z tą matmą na uzupełniających zaocznych...
czy dac sobie spokój i skończyc anglistykę... ale 2 kierunek to zawsze lepsze perspektywy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
joy, a co Ty chcialabys w zyciu robic? Moze rozpocznij poszukiwania kierunku dla siebie pod tym wlasnie katem - co chcialabyc robic, czym sie zajac, jakie masz pasje, w czym jestes dobra...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no właśnie podstawowe pytanie jest takie, co ty chciałabyś robić w życiu??
Ale myślę, że skoro masz już licencjat z anglistyki to dobrze byłoby coś zmienić. Więc może wybierz jakiś inny kierunek studiów.
Przynajmniej będziesz miała potem więcej możliwości przy wyborze pracy;)
A ja myślę, że dobrze byłoby skończyć a te finanse zrobić sobie podyplomowo. Jednak studia uzupełniające dają jakąś pełniejszą wiedzę... A z finansów prawdopodobnie musiałabyś część egzaminów zdać z tego, co było na licencjacie - musiałabyś się zorientować, bo tego nie jestem pewna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
majac anglistyke w kieszeni poszlabym teraz na spedycje i wbila sie do jakiejs firmy spedycyjnej na staz. mialabys dwa atuty, jeden papier na jezyk i drugi papier na kerunkowe studia, czyli pakiet idealny jesli chodzi o spedycje ;)

Inne tematy z forum Kobieta

Afrodyzjaki (5 odpowiedzi)

Chciałabym nieco podkręcić atmosferę w sypialni oraz szukam skutecznych afrodyzjaków. Jakieś...

Hiszpańska mucha (44 odpowiedzi)

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was próbowała możę hiszpańskiej muchy? Mianowicie zastanawiam sie...

Kreatywne zajęcie dzieciom czasu (4 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym mieć dla siebie godzinę dziennie. Dzieciaki nie dają mi jednak takiego...

do góry