Widok

hotel faltom w Rumi !!!!!!

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak wygladaja tam wesela??,prosze o pomoc.
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
image
[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
miałam tam wesele w maju i byłam bardzo zadowolona:) co cię konkretnie interesuje, chętnie odpowiem ci na pytania:)

image

image
to super ze ktos sie w koncu odezwal:)napisze do Ciebie na maila ok:)
image
[/url]
ok:)

image

image
Witajcie

my też planujemy wesele w Falotmie.
Czy możesz podzielić się kilkoma uwagami?
Na forach spotykam się z różnymi opiniamii.

Wesele udało się na 100 %. Byliśmy bardzo zadowoleni. Wszystko odbyło się zgodnie z uzgodnieniami. Najważniejsze to wybrać właściwe dla siebie menu. Obsługa Faltom bardzo rzetelnie i sumiennie przedstawiła swoje propozycje wraz z celnymi sugestiami. Dołączyliśmy swoje ciasta, tort, owoce (z których powstały ładne dekoracje) oraz część swoich napojów i alkohol. Obsługa kelnerska spisała się fantastycznie, z klasą. Byli obecni, ale nie narzucali się, no i kelnerów było kilku na 70 osób, a nie np. dwoje na 100 osób.
Gratulacje!!!! to teraz życzymy wszystkiego naj naj naj!!!
A podpowiedz prosze jakie miałaś menu (może jakieś polecamne danie:)) i jak to cenowo wychodziło na osobę... W jakich proporcjach brałaś jedzenie? Czy wszystkiego miałas po 100% - czyli np dla każdego koltet mielony, ryba, każda zupa ect... wszystko po jednym dla każdej osoby:)? Czy zostało wam jedzenie na poprawiny?
image
Tak się sklada ze jestem kucharzem i bylem tam u kumpla na weselu.Tragedia z wesela wrocilem głodny.Nie wiem od czego to zależy że jedni chwalą a drudzy narzekają ,może ci co chwalą to lepszego nie znają ale jak będziesz miala tak jak na tym weselu co ja bylem to się mocno zastanów bo za taką kasę można zrobić naprawdę fajne wesele, no i jeszcze na koniec kazali mu doplacić :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hmmm, no to może zapytaj kolegi ile płacił za osobę? Może niewiele i dlatego tak mało bylo jedzonka;) Bo widzisz to jest tak, że podpisując umowę dokładnie wiesz za co i za ile płacisz.... Mój problem jest nieco innej natury:)...
image

znajdz sobie fajną salę a ja ci dam namiar na dobrych kucharzy i na pewno będziesz zadowolona:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziękuję, ale zdecydowanie wolę wiedzieć co biorę! To co dostaję w Faltomie - odpowiada mi...
obyś była zadowolona:) no i goście oczywiście bo jak wyjdą dłodni tak jak pisał ktoś powyżej to trochę lipa będzie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moze wkleisz twoje menu do wątku menu na forum zobaczymy co tam polecają i za ile:)
zaproponowano kilka wersji menu. oczywiście istnieje możliwość pozamieniania dań między sobą. tak zrobiliśmy. mieliśmy w Faltomie też poprawiny, więc spokojnie jedzonka zostało, a na odjezdne każdy kto miał ochotę otrzymał ciasta i wybrane dania w zapakowanych plastykowych opakowaniach.

słyszałam już kilkakrotnie, że ktoś nie najadł się u kogoś na weselu - przykro mi - ale to naprawdę zależy ile się przeznaczy pieniędzy na taką imprezę - my uznaliśmy, że na jedzeniu oszczędzać nie będziemy:)
nie o to chodzi żeby oszczędzać ale też bez sensu nie przepłacać jak widać w wątku menu to można za 100 zl zrobić całkiem fajne jedzenie i niczym się nie różni od tych za 150 a nawet jest ciekawsze
bylam tam na weselu i bylo super w 100%:)nie mozna powiedziec zlego slowa na jedzenie, obsluge,atmosfere....wszystko zapiete na ostatni guzik:)
pozdrawiam
image
www:http://www.agatadekoracje.pl tel:508 414 614

nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi?... To ja/my wyoeramy i my płacimy... Martwisz sie o naszą czy o swoją kieszeń? Pracujesz i innej knajpie, masz swoją salę czy chodzi o tanią sensację lub kolejną dyskusję na forum?..
super!! Dziękujemy!!:)
pozadrwiam serdecznie

image
cena za osobe i cena za pokoj dla gosci weselnych
a macie może jakieś zdjęcia sali, dekoracji itd.? będę wdzięczna
PRZEPRASZAM ZA WSZYSTKIE KŁAMSTWA
Ja także podczepiam się pod prośbę o menu pati25. Też mam tam wesele i zastanawiam się czy menu które ułożyłam z narzeczonym będzie wystarczające :) Cieszę się, dorotaztomkiem że Wasze wesele było udane :)
image
image
image
Sprzedam suknię CAROLINE z Marietty rozmiar 42 wraz z bolerkiem i welonem !
po prostu podaj menu i ile płacisz i każdy sam oceni bo jak są różne opinie to zawsze jest coś na rzeczy.
Moje menu w Faltomie:
1. powitanie chlebem i solą oraz winem musującym
2. obiad
-rosół z makaronem
-kotlet Faltom z ziemniakami, bukietem got. jarzyn i bikietem surówek
-dodatkowo na paterach: schab panierowany, udko z kurczaka, polędwica Kasztelańska
-filet z kurczaka w zestawie dla dzieci
3. po obiedzie kawa, herbata, ciasta (własne) i tort (własny)
4. zimne zakąski
-kaczka faszerowana
-schab ze śliwką
-schab z chrzanem
-rolada wyborowa z polędwicy
-rolada z kurczaka
-śledź po kaszubsku
-łosoś marynowany w pierzynce chrzanowej
-pstrąg w galarecie
-sałatka grecka
-sałatka meksykańska
-jajko w szynce z sałatką
-sos tatarski
-pieczywo i masło
5. danie gorące po 23.00
-szynka pieczona z kaszą, sosem i surówkami
6. danie gorące po 1.00
- żurek w chlebie
7. napoje zimne
- woda mineralna gaz. i niegaz. (0,5l)
- coca cola (1l)
- dodatkowe napoje i soki (własne)

Menu na poprawiny:
- boeuf strogonow
- pieczywo i masło
- kawa i herbata
- dania pozostałe po weselu

Całość to koszt 13.400 pln (na weselu 65 osób, na poprawinach 45 osób), w tym wynajęcie sali za wesele 1000 pln i za poprawiny 1000 pln.

Mam nadzieję, że zaspokoiłam ciekawość większości:) Wiele dań ma nazwy niewiele mówiące, ale uwierzcie były bardzo smaczne. Nasz klucz doboru dań to trochę drobiu, trochę wieprzowiny, trochę rybek i raczej mało tradycyjnych potraw (wyjątkowo rosół).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
super!
Dziękujemy:)
image
dziękujemy :) To naprawdę bardzo pomogło przynajmniej mi :)
image
image
image
czyli z tego co sobie obliczyłam to mialas cos podobnego do menu za 195zł??
image
[/url]
Licząc bardzo prosto koszt wesela i poprawin równo na 65 osób wychodzi 200 pln, ale oczywiście tak prosto się nie da:) Można jednak dla uproszczenia przyjąć takie obliczenia. Na początku menu na osobę miało wynieść 165 pln, ale niestety tydzień przed imprezą okazało się, że z 80 zaproszonych gości, będzie tylko 65 osób. Tak więc widać, że koszt wzrósł.

Wiem, że chce się przy okazji takiej imprezy mieć wszystko obliczone co do grosza, jednak z doświadczenia powiem, że zawsze są jakieś odchylenia od założonego kosztorysu:)
A czy to nie jest tak, że na tydzień przed weselem można jeszcze podać inną liczbę gości i że koszt za całe wesele w Twoim wypadku powinien się zmniejszyć o te 15 osób ?
image
image
image
No wlasnie.. wiem że Na tydzień do wesela wpłaca się całą reszte pieniedzy za menu a ile wczesnie trzeba podać ilość osob to nie wiem... 2-3 mies przed ustala sie menu to moze wtedy trzeba podac juz liczbe gosci...?
image
[/url]
No właśnie z tego co kojarzę to na tydzień przed trzeba podać konkretną listę gości. Hmm
image
image
image
Rezerwowałam salę i rozmawialiśmy o wstępnym menu około 4 miesiące wcześniej i wtedy liczyliśmy wesele na 80 osób. Ostateczne menu zatwierdziliśmy 5 dni przed weselem, z ostateczną liczbą gości 65. To, że liczba gości się zmniejszyła to nie znaczy, że dania zmieniły swoją cenę. Każde danie ma swoją cenę i płaci się ostatecznie za ilość gości.
Dokładnie tak jak piszesz. Tzn. że np. decydujemy się na menu (dla uproszczenia) 200 zł za osobę. Na 4 m-cę przed ślubem mamy 80 gości czyli płacimy 16000 zł. Na 5 dni przed weselem okazało się, że będzie 65 osób czyli 65 x 200 zł/osobę = 13000 zł czyli koszt spadł o 3000 zł.
image
image
image
PATI25 mam pytanko. W jednym z poprzednich wątków napisałaś, że oglądałaś filmy weselne z Faltomu. Czy to były Twoje prywatne filmy czy jest szansa się z nimi zapoznać ? :) PZDR
image
image
image
Miałem okazję wraz z moją żoną wodzirejować na weselu znajomych w tym hoteliku! I muszę powiedzieć, że miejsce bardzo dostojne i z klasą! Kulturka na każdym kroku, ale pewnie też za kulturalną kwotę ;)
~melko a mozesz powiedziec jaki jest koszt Waszego wodzirejowania? pytam z mysla o swoim weselu:) poprosze o informacje na mejla sanomi@o2.pl. pozdrawiam
miło mi czytać takie pozytywne opinie o Faltomie, bo w końcu tam bedziemy mieć wesele :)))
po prosimy o wiecej;)
image
[/url]
dj marek malko tel 504960760 /melko / to on rozkrecal disco faltom od poczatku i zagral na naszym weselu tez w faltomie po latach. r e w e l a c j a. pozdrowienia dla mistrza m.m.
Niestety nie ma sznas;( - to były filmy, które oglądaliśmy u "naeszego" fotografa... robił tam zdjęcia i gdy podpisywaliśmy umowę to nam je po prostu pokazał...
Bęzie dobrze! Nie martw się. Byłam w Faltomie na kilku różnych imprezach - zawsze było na poziomie, jedzenie dużo i dobrze, obsługa - bezszelestna, nie widoczna (ale pracująca;)!). Dla mnie - bez zarzutu;).
image
Po 11.07.2009 sprzedam białą suknię Alter Diagonal 835 ( rozmiar 34/36, wzrost 165 cm)
witaj, mogłabym prosić o e-mail z fotkami tej sukni którą będziesz sprzedawała po 11.07? :) eldorado54@o2.pl
my też planujemy zorganizować swoje wesele w Faltomie-a możecie polecić jakąś orkiestrę bądź dj-a? tylko takich którzy naprawdę fajnie grają (nic wiejskiego ;p) i jeszcze mam pytanie odnośnie wesela-na stronie przeczytałam, że jest możliwość wniesienia swoich ciast, tortu, alkoholu- co do alkoholu to ok ;) ale jest możliwość zamówienia też ciast i tortu u nich- trochę byłoby zachodu jeszcze z tym....i jak to konkretnie wygląda z poprawinami?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
aaaaaaa no właśnie ;p i czy wiecie może gdzie są w Gdyni jakieś niedrogie noclegi dla gości(a będziemy mieć ich trochę) niedaleko Faltomu ? będę bardzo wdzięczna za wszelkie info :) pozdrawiam wszystkich i życzę wszystkiego dobrego :)... asia.kotus@gmail.com
http://forum.trojmiasto.pl/pokoje-goscinne-rumia-t70856,1,11.html?hl=pokoje#hl

tu masz kontakt z pokojami, cena bardzo przystępna i pokoje ładne :)
POLECAM DJ Z FALTOMU, DJ MACIEK :)
image
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a można się z nim dogadać jakoś też osobiście czy tylko się go zleca i faltom wszystko ustala? bo chodzi o dogranie tych zabaw, oczepin, muzyki itd.

Irytują mnie biesiadne przyśpiewki typu "a teraz idziemy na jednego, a teraz idziemy wódkę pić..." groza brrr chciałabym bardzo tego uniknąć u nas. a do tego mamy własny pomysł na podziękowanie dla rodziców i chcielibyśmy to omówić z DJ
czy ten Dj Maciej to Pan Maciej Józefowicz?
Nie znam niestety nazwiska tego DJ, po prostu nie pytałam. Z nim jak najbardziej można się dogadać, my właśnie tak zrobiliśmy. Umówiliśmy się z nim w Faltomie i przedstawiliśmy nasze oczekiwania itp. Przed nami jeszcze ostateczne spotkanie co do konkursów czy listy piosenek, ale on się dostosowuje. Co do przyśpiewek to my akurat je chcemy, ale podejrzewam, że nie będzie problemu żeby z nich zrezygnować.
image
image
image
byliśmy dzisiaj w Faltomie i wrażenia rewelacyjne. mieliśmy ponad 25 pytań i odpowiedzi na wszystkie byly w 100% satysfakcjonujące. widać, ze oni nie chcą naciągać na kasę tylko kierują się dobrem klienta i faktycznymi potrzebami. my akurat bierzemy salę bankietową więc idealnie, ze jest do niej osobne wejście, ze jest pokoik na własne napoje i alkohole. Toalety dwie i bardzo blisko a do tego wszystko jakby w takiej zamkniętej enklawie co wszystko tworzy zamkniętą calość. sala super, pięknie podświedlane ściany, filary. parkiet to parkiet a nie śliskie kafelki. bardzo dużo miejsca do tańczenia. dla palaczy (w naszym przypadku pana mlodego hihih) bardzo fajne patio gdzie można puścić dymka na dworze nie psując powietrza na sali gdzie się je i bawi. rewelacja.

rozbroili mnie tym, że maja też takie specjalne siedzonka dla maluszków z pulpitem - to na czym mi bardzo zaalezalo bo moze sie zdarzyć że będziemy mieli tez rocznych gości :) a do tego takie wnętrza, że czułam się jak w jakimś pałacu :)

POLECAM, POLECAM, POLECAM :)
Ja moze z innej bajki..., ale w Faltomie mialam studniowke i to bylo mhh w 1999 i tez bylo super, inne czasy , ale faktycznie wszystkiego bylo ogrom, wystroj rewelka i ogolnie caly hotel mimo tego ze przy glownej drodze jest swietny....na pewno bedziecie miec udane wesela !!!
image
image
[url=http://slub-wesele.pl/]image[/u
nasze wesele w faltomie gral dj marek malko tel 504960760 tak ze goscie weselni byli na maxa zadowoleni a my podwojnie, jedzenie,obsluga kelnerska super.
Witam
Ja planuje tam wesele w 2012.Dla mnie jest wazna obsluga w obcym jezyku oraz by moi goscie spedzili mily czas podczas pobytu w Polsce.
Czy ktos juz mial tam wesele, jakies fotki
Moj e-mail : al.andrzejewska@hotmail.com
przylaczam sie do zapytania, tez planuje wesele na 2012 i zastanawiam sie nad tym hotelem, bedziemy miec polowe gosci, ktorzy nie mowia po polsku. Czy ktos ma jakies dosiwadczenia?
odradzam hotel faltom

byliśmy na weselu porażka to delikatne określenie
dania były po prostu zimne, obsługa beznadziejna, o alkohol obsługi nie można było się doprosić a co do pana bodajże menadżera to był na początku uroczystości i tyle go widziano, a my wyszliśmy głodni !
spodziewaliśmy się zupełnie czegoś innego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Hmmm, zapachniało konkurencją...
Niecałe dwa tygodnie temu miałam tam swój ślub i wszystko było bez zastrzeżeń, fantastyczna obsługa, jedzonko wspaniałe i duuuużo (dojadaliśmy resztki przez cały tydzień, a część i tak rozdaliśmy rodzinie), wszystko ciepłe, a co do alkoholu... no cóż, może młodzi nie życzyli sobie żeby roznosili go kelnerzy?
Ja bardzo polecam :) :) :)
image image
Jestem pewna w 100% że hotel jak i jego obsługa bez problemu obsłuży zagranicznych gości, to hotel na wysokim poziomie.

Rozczarowana- do komentarza miliani dodam jeszcze, ze jeśli chodzi o ilości jedzenia to miej tylko pretensje do pary młodej ,bo rozumiem, ze bylas gościem, bo być moze za mało zamówili jedzenia, i jednym słowem wytanili :) to wtedy nie ma się co dziwić ze nie ma nic na stolach i goscie wychodzili glodni... nam jedzenia zostało sporo!!!
image
[/url]
Mieliśmy tam z mężem wesele , jesteśmy bardzo zadowoleni , jedzenie i obsługa super , goście byli bardzo zadowoleni, ślub mieliśmy dokładnie w lipcu 2010r.Pozdrawiam i gorąco polecam
25 listopada w faltomie będą targii ślubne. Jakoś między 11-18. Można zobaczyć pewnie sale też wtedy. Wstęp ma być darmowy.

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry