Widok

hotel faltom w Rumi !!!!!!

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak wygladaja tam wesela??,prosze o pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witaj, mogłabym prosić o e-mail z fotkami tej sukni którą będziesz sprzedawała po 11.07? :) eldorado54@o2.pl
Niestety nie ma sznas;( - to były filmy, które oglądaliśmy u "naeszego" fotografa... robił tam zdjęcia i gdy podpisywaliśmy umowę to nam je po prostu pokazał...
Bęzie dobrze! Nie martw się. Byłam w Faltomie na kilku różnych imprezach - zawsze było na poziomie, jedzenie dużo i dobrze, obsługa - bezszelestna, nie widoczna (ale pracująca;)!). Dla mnie - bez zarzutu;).
image
Po 11.07.2009 sprzedam białą suknię Alter Diagonal 835 ( rozmiar 34/36, wzrost 165 cm)
miło mi czytać takie pozytywne opinie o Faltomie, bo w końcu tam bedziemy mieć wesele :)))
po prosimy o wiecej;)
~melko a mozesz powiedziec jaki jest koszt Waszego wodzirejowania? pytam z mysla o swoim weselu:) poprosze o informacje na mejla sanomi@o2.pl. pozdrawiam
Miałem okazję wraz z moją żoną wodzirejować na weselu znajomych w tym hoteliku! I muszę powiedzieć, że miejsce bardzo dostojne i z klasą! Kulturka na każdym kroku, ale pewnie też za kulturalną kwotę ;)
PATI25 mam pytanko. W jednym z poprzednich wątków napisałaś, że oglądałaś filmy weselne z Faltomu. Czy to były Twoje prywatne filmy czy jest szansa się z nimi zapoznać ? :) PZDR
Dokładnie tak jak piszesz. Tzn. że np. decydujemy się na menu (dla uproszczenia) 200 zł za osobę. Na 4 m-cę przed ślubem mamy 80 gości czyli płacimy 16000 zł. Na 5 dni przed weselem okazało się, że będzie 65 osób czyli 65 x 200 zł/osobę = 13000 zł czyli koszt spadł o 3000 zł.
Rezerwowałam salę i rozmawialiśmy o wstępnym menu około 4 miesiące wcześniej i wtedy liczyliśmy wesele na 80 osób. Ostateczne menu zatwierdziliśmy 5 dni przed weselem, z ostateczną liczbą gości 65. To, że liczba gości się zmniejszyła to nie znaczy, że dania zmieniły swoją cenę. Każde danie ma swoją cenę i płaci się ostatecznie za ilość gości.
No właśnie z tego co kojarzę to na tydzień przed trzeba podać konkretną listę gości. Hmm
No wlasnie.. wiem że Na tydzień do wesela wpłaca się całą reszte pieniedzy za menu a ile wczesnie trzeba podać ilość osob to nie wiem... 2-3 mies przed ustala sie menu to moze wtedy trzeba podac juz liczbe gosci...?
A czy to nie jest tak, że na tydzień przed weselem można jeszcze podać inną liczbę gości i że koszt za całe wesele w Twoim wypadku powinien się zmniejszyć o te 15 osób ?
Licząc bardzo prosto koszt wesela i poprawin równo na 65 osób wychodzi 200 pln, ale oczywiście tak prosto się nie da:) Można jednak dla uproszczenia przyjąć takie obliczenia. Na początku menu na osobę miało wynieść 165 pln, ale niestety tydzień przed imprezą okazało się, że z 80 zaproszonych gości, będzie tylko 65 osób. Tak więc widać, że koszt wzrósł.

Wiem, że chce się przy okazji takiej imprezy mieć wszystko obliczone co do grosza, jednak z doświadczenia powiem, że zawsze są jakieś odchylenia od założonego kosztorysu:)
czyli z tego co sobie obliczyłam to mialas cos podobnego do menu za 195zł??
dziękujemy :) To naprawdę bardzo pomogło przynajmniej mi :)
super!
Dziękujemy:)
image
Moje menu w Faltomie:
1. powitanie chlebem i solą oraz winem musującym
2. obiad
-rosół z makaronem
-kotlet Faltom z ziemniakami, bukietem got. jarzyn i bikietem surówek
-dodatkowo na paterach: schab panierowany, udko z kurczaka, polędwica Kasztelańska
-filet z kurczaka w zestawie dla dzieci
3. po obiedzie kawa, herbata, ciasta (własne) i tort (własny)
4. zimne zakąski
-kaczka faszerowana
-schab ze śliwką
-schab z chrzanem
-rolada wyborowa z polędwicy
-rolada z kurczaka
-śledź po kaszubsku
-łosoś marynowany w pierzynce chrzanowej
-pstrąg w galarecie
-sałatka grecka
-sałatka meksykańska
-jajko w szynce z sałatką
-sos tatarski
-pieczywo i masło
5. danie gorące po 23.00
-szynka pieczona z kaszą, sosem i surówkami
6. danie gorące po 1.00
- żurek w chlebie
7. napoje zimne
- woda mineralna gaz. i niegaz. (0,5l)
- coca cola (1l)
- dodatkowe napoje i soki (własne)

Menu na poprawiny:
- boeuf strogonow
- pieczywo i masło
- kawa i herbata
- dania pozostałe po weselu

Całość to koszt 13.400 pln (na weselu 65 osób, na poprawinach 45 osób), w tym wynajęcie sali za wesele 1000 pln i za poprawiny 1000 pln.

Mam nadzieję, że zaspokoiłam ciekawość większości:) Wiele dań ma nazwy niewiele mówiące, ale uwierzcie były bardzo smaczne. Nasz klucz doboru dań to trochę drobiu, trochę wieprzowiny, trochę rybek i raczej mało tradycyjnych potraw (wyjątkowo rosół).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
super!! Dziękujemy!!:)
pozadrwiam serdecznie

image
po prostu podaj menu i ile płacisz i każdy sam oceni bo jak są różne opinie to zawsze jest coś na rzeczy.
nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi?... To ja/my wyoeramy i my płacimy... Martwisz sie o naszą czy o swoją kieszeń? Pracujesz i innej knajpie, masz swoją salę czy chodzi o tanią sensację lub kolejną dyskusję na forum?..
Ja także podczepiam się pod prośbę o menu pati25. Też mam tam wesele i zastanawiam się czy menu które ułożyłam z narzeczonym będzie wystarczające :) Cieszę się, dorotaztomkiem że Wasze wesele było udane :)
do góry