Widok

hurtownie w 3mieście- pytanko

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Drogie Koleżanki,

Czy znacie może jakieś hurtownie w 3mieście lub okolicy z art. dekoracyjnymi, upominkami itd., w które zaopatrują się sklepy?
Potrzebuję co najmniej 50szt. jakiegoś upominku (np. coś z ceramiki) i wiem, że w żadnym sklepie tylu sztuk nie znajdę:-(
Może macie jakieś pomysły, gdzie mam szukać?

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest gdzieś na Przeróbce hurtownia "szczepan" :)
WIęcej oprócz tego, że hurtownia rewelacyjna i czasem dorga, nie wiem :)
Ale moja cioca wszystkim prezenty tam kupuje :)

O, dziękuję Beatko. To już COŚ na początek:-)

image

To nie na PRzeróbce,ale na ul Elbląskiej:)

image

no :)
ja nie wiem, gdzie się przeróbka zaczyna :D

Elbląska? Znalazłam stronę jakiejś hurtowni Szczepan, ponoć jest to ul. Tarna Pędzichowska, czy jakoś tak:) Absolutnie nie wiem, gdzie to:)
A nie wiecie, gdzie jeszcze mogłabym znaleźć takie "duperele" w dużych ilościach??

image

Szczepan jest naprzeciwko wjazdu do Rafinerii. Do Rafinerii jadąc z Gdańska skręcasz w lewo, do Szczepana w prawo. Taka jasnozielona hala.

Jest tam pełno wszystkiego, za zakupy powyżej 100 złotych nie nakładają narzutu 20% dla detalu. Zawsze tam kupuję serwisy porcelanowe, kubki, szklanki, kieliszki, garnki itp. Ceny często o połowę niższe, niż w sklepach. Jeden serwis w Madissonie znalazłam w cenie 3xwyższej, niż w Szczepanie... Ale ostatnio tam straszna tandeta. Zawsze trzeba było się przekopać przez 80% kiczu, żeby znaleźć coś ładnego, teraz jest chyba jeszcze gorzej. Ale i tak warto wstąpić.

Beatka, Przejazdowo pomyliło Ci się z Przeróbką :)
Szczepan i Makro są w Przejazdowie.
I jeszcze można różne takie "upominki" znaleźć na giełdzie kwiatowej Renk, przy obwodnicy.
o, dzięki, to jestem już uświadomiona, jeżeli chodzi o tamte strony Gd

No, żeby mi się to więcej nie powtórzyło :)

Moją dzielnicę mylić z jakąś wiochą! Nas już do Śródmieścia zaliczyli! :D
Yes sir ;)
Ooo, nie wiedziałam, gdzie mieszkasz.

Wielkie dzięki, Dziewczynki:)
Wyobraźcie sobie, że wg włoskiego zwyczaju to Młodzi obdarowują gości prezentami:) Musi to być jakiś upominek, coś do postawienia, jakaś szkatułka, aniołek itd. ...Więc pewnie będę tego potrzebowała co najmniej 50 szt. :-(

image

to się wyjaśniło, Floraska :)
W sumie trochę dziwne... Miło by mi było dostać prezent jako gościowi... Ale przecież na organizację ślubu i wesela idzie tyle kasy.. A to dodatkowy wydateK!

Agatha a Ty z Przeróbki jesteś?

image

Noo... Przeróbka stolica, reszta dzielnica! Jak głosił kiedyś napis na bloku przy samym wjeździe na Przeróbkę...
Ja też z Przeróbki:)

image

No co Ty, przecież tu sam "element" mieszka! :D
No wiesz,mój mąż jest z Przeróbki:)Normalnie obraza jak nic:)

image

O kurka, to idę się barykadować w piwnicy. Jak facet i z Przeróbki, to na 100% mafia.
masz jakieś zwierzątko?

image

tak a ja żona Ojca mafii:)

image

Młodsze rodzeństwo się liczy? ;)

Niestety nie, uwielbiam zwierzaki, ale mamy wszyscy straszne alergie...
ciekawe czy gdzieś się tam spotkałyśmy:)

image

A ten Twój mafiozo, to który rocznik? Może chodziliśmy razem do SP 61?
no Aleksad :) nie wiedziałam, że mam takie znajomości :)
hehe :)

75 stary koń:)

image

bo ja się ukrywam:)

image

Ech, to 3 lata starszy... Co najwyżej mogłam się w nim kochać skrycie. Nacierana śniegiem i straszona liszkami byłam przez kolegów max. rok starszych. Tacy "dorośli", to nas nie zauważali...
Floraska to obok rafinerii gdańskiej

image

Łoo matko, ale się wątek zrobił...Tylko gdzie te hurtownie??:-) 1 typ to mało:-((

image

Jeszcze pisałam o Renku. Nie jest tak źle. 2 propozycje i raptem 30 postów ;)
A ten Renk to gdzie? Mają tam też towar w hurtowych ilościach?

image

Floraska a nie myślałaś o allegro,zeby tam coś kupić?

image

Renk to Giełda kwiatowa, przy obwodnicy, dzielnica to chyba Owczarnia. Są tablice, da się trafić.

Tam jest pełno takich kolorowych drobiazgów i ozdóbek, właśnie w ilościach hurtowych. Na wszelki wypadek warto wziąć NIP jakiejś firmy, bo czasem ktoś jest uparty i tylko chce sprzedawać na firmę. Ale zwykle nie ma problemu.
Szukałam, ale ja to taka biegła w allegro nie jestem i nic nie znalazłam, buu...:-((

image

To powiedz co byś chciaa to pomogę szukać

image

może coś takiego http://www.allegro.pl/item174845033_aniolki_malowane.html

image

Szukam jakiejś "dupereli" w masowych ilościach, np. jaka mała szkatułka, jakieś aniołki, może jakiś świecznik? Sama nie wiem...coś w tym stylu. No i niedrogiego - w końcu potrzebuję na pewno z 50szt.
I wielkie dzięki za pomoc!:-)

image

Mam własną firemkę, więc NIP i REGON mam:-) Ale dziękuję za wskazówki, Agatha:)

image

Hm, nie wiem...Chyba troszkę małe te aniołki...
Ja za bardzo to nie rozumiem tej włoskiej tradycji, kolega-Włoch mówił, że na jednym weselu (jako gość) w ramach tego "upominku" dostał półmetrowy zegar...Chyba kredyt musiałabym zaciągnąć, żeby kupić 50 takich zegarów:)

image

No to super,to ciekawe jakie prezenty dostała para młoda:)

image

Para młoda zazwyczaj dostaje kaskę, albo prezenty z listy.
Aha. I taki jest zwyczaj, że każdy zaproszony daje prezent, niezależnie od tego czy wybiera się na wesele, czy nie. (to ostatnie akurat podoba mi się, nie powiem...:)

image

a w jakiej kwocie chcialabyś się zamknąć na osobę?

image

Tych upominków? Maksymalnie do 10zł, to już naprawdę MAX.

image

http://www.allegro.pl/item173717152_dekorella_aniolki_na_drewnianych_szkatulkach.html
a może to?

image

http://www.allegro.pl/item175254736_sliczne_perlowe_aniolki_ceramiczne_swiecznik_.html
albo takie

image

Uhm. Fajne:)
Tylko może bardziej "eleganckie" byłyby np. jakieś białe, gipsowe?
Widziałam takie w sklepie "Duperella", tylko cholernie drogie i max. mają 3-4 szt.:(

image

Te perłowe aniołki na smutasy wyglądają:(

image

te za 12 http://www.allegro.pl/item172454464_anioly_posazki_figurki_lampki.html

image

Aleksa, Ty to masz "nosa" do wyszukiwania:) Te lampki-posążki byłyby chyba niezłe, tyle że wystawiają 6szt. ...

image

Może do nich maila napisać czy mają więcej

image

w kompleksie TOp-Meble, Biedronka, Jysk itp (na wysokości przystanku SKM Gdańsk Zaspa) jest spory sklep z róznego rodzaju porcelaną, świecznikami, wazonami i kieliczkami i innymi. Mają tego mnóstwo, niestety nie kojarze jak z cenami, ale jeśli chodzi o ilości to chyba można by u nich zamówić.
ta hurtownia znajduje się na U.Elbląskiej.
Centralnie na przeciwko nowego (świecącego) budynku Grupy Lotos.
\Jeden przystanek autobusowy przed makro.
Jak się jedzie od strony Gańska to po prawe j stronie.Skręca się w uliczke.Wielki hangar.
Można tam dostać właściwie wszystko.
Floraska, przedwczoraj byłam w hurtowni Szczepan - i widziałam aniołki ,całkiem ladne z białej glinki do postawienia ok 20 cm jeden -cena troszke powyzej 10 zł 12-14(nie pamietam) - nie sa kiczowate ,sama takie dwa dostalam w prezencie w te swieta . Jest ich przynamniej 7 roznych wzorów .Siedza na półce - od razu jak wchodzisz po prawej stronie do hurtowni :) sa cos w stylu figurek jak w kosciołach - (pultasne chłopaki ze skrzydełkami np.jeden na kamieniu inny przy fontannie )

image
Naprawdę?:) To super. Może do nich zadzwonię?:)
Bo chodzi o to, że będę w 3mieście dopiero w okolicach Wielkanocy, boję się, że jak wtedy nie będą mieli takiej ilości, to już nie zdążą mi sprowadzić na koniec kwietnia:-(

image

Polecam Sabinex w Rumii...
sklep w topmeblach to witeks.

stronka www.witeks.pl
Gdyby ktoś również potrzebował tego typu gadżetów, to podaję stronkę hurtowni z Krakowa (ze sklepem internetowym) www.dil.pl.
Prawdziwa kopalnia upominków:-)

image

Floraska ja napisałamdo babki z allegro w sprawie aniolków tych świecących i odpisała e ma ich tylko 12:)

image

Dziękuję, Aleksa. Ja też do niej napisałam, ale mój mail pozostał bez odpowiedzi:)
Przy okazji, do gościa od samochodu napisałam wczoraj maila i nagrałam się na sekretarkę (miał wyłączony telefon) i też NIC:( Chyba nie traktują mnie poważnie:)

image

on jest studentem,więc może nie mógł odpowiedzieć,ale na pewno odpowie:)

image

No nic, nadal cierpliwie czekam. Sprobuje raz jeszcze zadzwonic po poludniu. A czy on ma jeden samochod do slubu?

image

Miał jeden,ale drugi miał jego kolega,ponieważ chcieliśmy,zeby świadkowie jechali z nami do ślubu,a w 2CV nie bylo miejsca,to wziął kolegę z mini morisem:)super to wyglądało:)

image

Hurtownia "szczepan"- kiedys moze i bylo tam cos do kupienia no i obsluga byla mila ale teraz to tam kicha jest , a jakie maja dziwne zasady.

Nie mozna wejsc bez wozka bo Cie zaraz wyrzuca ze sklepu!!!!!

Dzieci tez nie wpuszczaja wiec dziecko trzeba zostawic na parkingu przed sklepem- tragedia!!! A myslalam ze zyjemy w tolerancyjnym kraju.

A najlepsze jest to ze do wlasnego wozka nie mozna samemu towaru sobiewlozyc bo zaraz z***ke mozna dostac, trzeba poprosic kogos z obslugi zeby wkladal towar do koszyka!!

I wcale to nie jest mile jak robiac zakupy twoj maz z dzieckiem waruje na parkingu , aty chodzisz z obca baba bo nie mozesz brac samemu tego co chcesz kupic i za co zaplacisz swymi ciezko zarobionymi pieniedzmi. Dno totalne z tej hurtowni.

Ja juz nigdy tam nie pojade na zakupy nawet jakby za darmo cos rozdawali!!!!!!!!!!!!!

A myslalam ze " klient nasz pan"" a tu na odwrot - w hurtowni nie dosc ze czujesz sie jak zlodziej to jeszcze Cie traktuja jak jakiegos psa.

!!!!!!!!!!!!

nie polecam tego miejsca na robienie zakupow!!!!!!!!!!!!
Jesli chodzi o Szczepana to wcale sie nie dziwie ze z dziecmi nie wolno wchodzic...tam 80 % towaru jest ze szkła...
Chyba jesteś bezpłodna bo nie myślisz od dzieciach
do Makro tez nie mozna z dziecmy wchodzic tylko w niedziele wpuszczaja dzieciaczki
Wiecie ja mam dziecko ale wcale się nie wkurzam że do makro czy do szczepana nie wpuszczają z dziećmi, w końcu to są HURTOWNIE,więc zaopatrują DETAL, Jeśli chcesz chodzić z dzieckiem do sklepu to masz całą masę osiedlowych sklepików, gdzie nikt ci nie zabroni zabierać dziecka! Tak możesz spokojnie robić zakupy.-z góry odpowiem na zarzuty że w osiedlowym sklepie jest drożej niż np w makro... Jasne bo ten sklep się tam zaopatruje i niestety dostaje w takich samych cenach co zwykli klienci, a jak tak dobrze policzysz sobię drogę do makro to wcale nie oszczędzasz wiele! CZasem nawet dokładasz!
Wiec nie bulwersuj sie tak! i nie oczerniaj innych!!! -to do anulka co obsmarowała hurtownie!!!!!!!!!!!!!!-i jeszcze jesno takie zasady są nie tylko u szczepana ale w wielu hurtowniach!!!!!!
image
no niesety do makro nie wpuszczaj;/ ale kiedys na Kartuskiej 245 b Na trerenie Zespołu Szkol Zawodowych byla hurtownia Sako
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
"Saco" Hurtownia Mieczysław Grabania

Gdańsk, ul. Trakt św. Wojciecha 77, tel. 058 3023816
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
witaj.mam duzo wzorow ladnycz swiecznikow>pozdrawiam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry