Widok
Cytrynkaaa napisał(a):
> forumki mialam dzis zabieg u dermatologa -kwas migdałowy,
> któras z was go miała;))???
>
witaj Sierpnióweczko!
ja miałam wczoraj taki zabieg, ok 10 dni wcześniej miałam mikrodermabrazję, a teraz kwas migdałowy (podobno najlepszy jak na pierwszy raz, bo najdelikatniejszy)
trochę parzyło i teraz czuję lekkie ściąganie, ale jeszcze skóra się nie łuszczy i jestem dobrej myśli co do efektów ... a gdzie ty chodzisz do kosmetyczki? ja do Aurum w Gdańsku
za następne 10 dni mam oczyszczanie
> forumki mialam dzis zabieg u dermatologa -kwas migdałowy,
> któras z was go miała;))???
>
witaj Sierpnióweczko!
ja miałam wczoraj taki zabieg, ok 10 dni wcześniej miałam mikrodermabrazję, a teraz kwas migdałowy (podobno najlepszy jak na pierwszy raz, bo najdelikatniejszy)
trochę parzyło i teraz czuję lekkie ściąganie, ale jeszcze skóra się nie łuszczy i jestem dobrej myśli co do efektów ... a gdzie ty chodzisz do kosmetyczki? ja do Aurum w Gdańsku
za następne 10 dni mam oczyszczanie
gosiakkk napisał(a):
> mnie moja dermatolog namawia wlansie na peeling migdałowy ...
> ale ponoc musze zrobic okolo 5 razy, średnio bodajze co 2 czy 3
> tygodnie (teraz dobrze nie pametam) by byl super efekt, jak
> twoja skora po zabiegu?
> no i wlansie czy na taki zabieg lepiej isc do dermatologa czy
> kosmetyczki?
>
skóra się łuszczy, niestety
* o zwykłej wodzie nie słyszałam, że mam jej unikać ... tzn bezpośrednio po zabiegu należy unikać czynników, które mogą drażnić skórę, tj. basen, wzmożony wysiłek fizyczny, ekstramalne temperatury
* przez 4-5 dni stosować tylko delikatne preparaty nawilżające bez składników aktywnych (tj. kwasy, retinol), podrażniających lub wysuszających (np. alkohol)
* zakaz opalania się na słońcu, solarium, pod kwarcówką przez min. 4 tygodnie po zabiegu
* nie należy też "manipulować" przy skórze (zdrapywać, skupać, wyciskać)
co do porównania kosmetyczki do dermatologa to nie jestem w stanie powiedzieć, ja chodzę do kosmetyczki i jestem narazie zadowolona, jak poszłam raz do dermatologa to akurat z moją przypadłością skórną (prosaki / kaszaki) odesłał mnie do kosmetyczki
> mnie moja dermatolog namawia wlansie na peeling migdałowy ...
> ale ponoc musze zrobic okolo 5 razy, średnio bodajze co 2 czy 3
> tygodnie (teraz dobrze nie pametam) by byl super efekt, jak
> twoja skora po zabiegu?
> no i wlansie czy na taki zabieg lepiej isc do dermatologa czy
> kosmetyczki?
>
skóra się łuszczy, niestety
* o zwykłej wodzie nie słyszałam, że mam jej unikać ... tzn bezpośrednio po zabiegu należy unikać czynników, które mogą drażnić skórę, tj. basen, wzmożony wysiłek fizyczny, ekstramalne temperatury
* przez 4-5 dni stosować tylko delikatne preparaty nawilżające bez składników aktywnych (tj. kwasy, retinol), podrażniających lub wysuszających (np. alkohol)
* zakaz opalania się na słońcu, solarium, pod kwarcówką przez min. 4 tygodnie po zabiegu
* nie należy też "manipulować" przy skórze (zdrapywać, skupać, wyciskać)
co do porównania kosmetyczki do dermatologa to nie jestem w stanie powiedzieć, ja chodzę do kosmetyczki i jestem narazie zadowolona, jak poszłam raz do dermatologa to akurat z moją przypadłością skórną (prosaki / kaszaki) odesłał mnie do kosmetyczki