Widok
Też się dziś właśnie dowiedziałem , że z tym vatem mam czas do ostatniej transzy, ale wole powoli to spłacać bo później za bardzo zaboli. Co do sprzętu w łazience mozna wybrać inny z firmy, z którą oni mają umowę podobno taniej wychodzi, ale jeszcze się waham i poczekam. Dobra sprawa z tym programatorem. Mam pytanie macie taki sam układ mieszkania jak to moje na pierwszym piętrze?pozdrawiam
Też zrezygnowałem z wanny, umywalki i WC - wycenili to w sumie na 525 PLN. Jedziesz, wypisujesz pisemko z rezygnacją i gotowe. Co do zapłaty dodatkowego 1% VAT to nie trzeba teraz byleby przed ostatnią transzą różnicę wpłacić. Właśnie jestem po rozmowie z hydraulikiem, który jest też serwisantem kotłów ULRICH (ma siedzibę w Gdyni) i przyznał, że były wadliwe serie, ale to jak we wszystkich rzeczach się zdarza. On też ma ten piec tylko trochę mniejszy i mówi, że miesięcznie za ogrzewanie wychodzi go przy 50 metrowym mieszkaniu ok. 200 PLN. Ja osobiście zostaje przy ULRICHU i nie zmieniam na inny piec. Równie dobrze Wolf czy Veissmann może wypuscić wadliwą serię i też będzie się psuć, na to nie ma reguły. Polecał też aby każdy montował sobie programator z czujką temperatury w pomieszczeniu, która po osiągnięciu wyznaczonego przez Nas poziomu ciepła wyłacza piec aż do spadku temperatury o np. 1-2 stopnie. Jeżeli nie ma tej czujki atmosferycznej to piec chodzi cały czas a co za tym idzie jest głośny na co niektórzy narzekają. Co do alarmu w mieszkaniu to przy mieszkaniu na drugim piętrze raczej nie będę go montował, zawsze to zaoszczędzone ok. 1000 PLN.
no tak to właśnie to moje, poprzestawiałem ściany lekko by łazienka zrobiła się większa, przedpokój nie potrzebny taki aż. Właśnie jade zaraz do mad-buda zapłacić naliczony 1% vatu. Masakra z tym nie spodziewałem się tak nieplanowanego wydadku za nic. Dowiem się przy okazji jak wygląda sprawa rezygnacji z ich wanny itd. dam znak jak kogoś to interesuje
słuchajcie wjazd do hali garażowej u nas (na Dąbrowskiego) porażka, wąski i żeby wjechać trzeba kilka razy wykręcać po prostu masakra koło nas stoją dwa inne samochody więc jak już się postawią to nie wiem czy dam radę wysiąść z samochodu :/ linie oddzielające miejsca parkingowe zaczynają się dosłownie zaraz przy oponach więc wygląda to tak:
IOI
gdzie I to linie a O to samochód
nie wspominając że zjazd jest stromy i ostatnio jak spadł śnieg to na nim leżał więc gdzie to podgrzewanie? mam nadzieję że kiedyś nie zjadę prosto do kogoś piwnicy :D
IOI
gdzie I to linie a O to samochód
nie wspominając że zjazd jest stromy i ostatnio jak spadł śnieg to na nim leżał więc gdzie to podgrzewanie? mam nadzieję że kiedyś nie zjadę prosto do kogoś piwnicy :D