Widok
Wolf, bo: tańszy od Viessmanna, a jakościowo prawie identyczny, ekonomiczny, małozawodny, z serwisem w Gdańsku, no i nie koreański. W bloku, który wybudował Mat-Bud niedaleko nas co drugiemu mieszkańcowi Urlich nawala (najczęściej pompa). Oczywiście wymieniają ją na gwarancji, no ale to nie chyba o to chodzi. Najeździłem się po różnych firmach, nagadałem z różnych fachowcami i wiem, że Wolfa kupię.
Tak mam po 3 na pomieszczenie (uważam, że w zupełności starczy) plus w 3 w łazience i 4 w kuchni. Nie wydziwiałem zbytnio z ilością i rozmieszczeniem zarówno kontaktów, włączników jak i samego światła. Jeśli chodzi o p. Zygmunta to jest kontaktową osobą, potrafi oczywiście doradzić a co do dodatkowych kosztów jeśli chodzi o zwiększoną liczbę kontaktów nic nie mówił.
Artur, ja tez dzwoniłem do Wikęd i pytałem się o te okna przesuwne i facet podał cenę ciut wyższą niż te co mamy. Bo to są dwie ścianki stałe i jedno skrzydło jest otwierane, więc nie może być dużo droższe. Może Justyna z głowy podała Ci tą cenę. Lepiej się dopytaj teraz i niech na papierze Ci napisze, żeby się nie rozmyśliła.
Belwi, czy "wołali Cię" do rozmieszczenia kaloryferów i elektryki? Czy sam musiałeś trzymać rękę na pulsie? Pytam się, bo my będziemy mieszkać w II bloku i jeszcze nikt nas nie wołał.
Artur, pytałeś się o piec. Ja zmieniam na Wolfa.
Belwi, czy "wołali Cię" do rozmieszczenia kaloryferów i elektryki? Czy sam musiałeś trzymać rękę na pulsie? Pytam się, bo my będziemy mieszkać w II bloku i jeszcze nikt nas nie wołał.
Artur, pytałeś się o piec. Ja zmieniam na Wolfa.
Odniosłam dokladnie takie samo wrażenie, przed podpisaniem umowy pani uchyliłaby nieba, jest tak milo i slodko. Tu można sobie zrobić to, tu tamo, po podpisaniu umowy nagle wszystko to co bylo mozliwe do zaaranzowania przed jest juz niemozliwe, nie jest tak miło, kazda prośba jest problemem, lepiej załatwiac to przez telefon niz patrzec się na skwaszoną minę, ze musi zrobić coś dodatkowego. Zapisujecie wszystko i kserujcie, mi próbowała wmowić zeczy których z nią nie ustalałam. Ogolnie oferta dewelopera dość atrakcyjna, żeby przetrzymać te fochy. Mam nadzieję, że po odbiorze nie bedzie żadnych problemów.
Dzwoniłem dzisiaj do MAT-BUD' w sprawie tego alarmu, musiałem zadzwonić do p. Zygmunta od elektryki i okazało się, to co mówiła Aneta. Mianowicie okablowanie będzie położone natomiast centralka alarmu, czujki itp. to już dodatkowy koszt ok. 1000 PLN (800 za sprzęt plus około 200 za robociznę). Jeżeli chodzi o armaturę to oni wyceniają to na 525 PLN i o taką kwotę będzie pomniejszona wartość mieszkania w przypadku rezygnacji z niej.