Widok

ile czeka się na złobek

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ile czeka się na żłobek pańswowy ja już czekam 13 miesięcy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My zapisaliśmy się w styczniu 2015 na pocztowej i jesteśmy na 198 miejscu. Szybciej jesteśmy na szerokiej bo na 189. Myślicie że szansa od marca jest? Chyba marna nie?
Dzięki za info w sprawie dochodów.
Też czekam jak otworzą te dwa nowe żłobki - moja córka na Chełmie jest 130, do Bursztynka 111. Niestety nie wiadomo kiedy nowe żłobki otworzą - mój roczny macierzyński już się skończył. Na razie dziecko w prywatnym żłobku (bardzo boli finansowo) i czekaaaaaamy dalej. Może uda się zanim pójdzie do przedszkola. Obecnie ma prawie 14 miesięcy, a zapisana tego samego dnia co dostała Pesel. Jak się dostanie będziemy świętować. Dam znać.
Witam. Też przejrzałam cały "BIP", ale jedna z mam w prywatnym żłobku, do którego chodzi moje dziecko, powiedziała, że nie przyjęli jej dziecka do żłobka, bo za dużo zarabiają i stać ich na prywatny żłobek. Nie miałam czelności wprost pytać ile to jest "za dużo". No, ale w internecie to inna sprawa ;) Jak już się kiedyś dostaniemy to dam znać. Ten post się jest bardzo przydatny :D
To bardzo szybko sie presuwacie, bo ja zapisywałam syna bodajże 5.09.2014 r a teraz 26.10.2015r jesteśmy na 113, 92 i 93 miejscu
a w jakich żłobkach?
Może ściemniała, bo po prostu zapomniała potwierdzać i ich wywalili z systemu ;)
na ul.królewskie wzgórze, malczewskiego i wassowskiego
Z tego co wiem na pocztowej i szerokiej bardzo szybko mozna sie dostac, nawet z 50 miejsca jest spora szansa.
Jakieś czary ze 130 miejsca na Chełmie jesteśmy 122, w Bursztynku z 111 jest 42 :) Czekamy
Powinna być podpięta ankieta "Czy doczekaliście się przyjęcia Waszego dziecka do państwowego żłobka zanim osiągnęło ono wiek przedszkolny?" ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja od 4 miecy mam zapisanego synka do żłobka. posunął się w górę listy o 7 miejsc :(
Córka do żłobka panstwowego na startowa idzie już w grudniu ma 6 miesięcy.
To masz chyba jakieś dodatkowe punkty, bo mój syn ma niecałe 6 miesięcy i jest prawie 300 na liście.
Zapisałam syna do żłobka na Morenie jak tylko dostałam PSL - był wtedy na 655 miejscu. Teraz po pół roku jesteśmy na 421 miejscu.
Łudzę się,że od września się dostaniemy.
Do żadnego innego nie zapisywałam gdyż ten mam "pod blokiem" :)
Mój pierwszy syn dostał sie w wieku 2 lata i 9 mcy ale nie skorzystałam (i tak byłam uziemiona młodszym synkiem). Młodszy w wieku 18 mcy ale choróbska spowodowały ze zrezygnowałam. Obydwaj zapisani w 1 mcu życia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
My na morene zapisaliśmy sie jeszcze jak był w budowie i jestesmy na 105 miejscu, do pozostałych jak juz pisałam zapisalismy sie w pierwszym tyg września 2014r, i jestesmy na 64 i 88 miejscu także nie liczyłbym na miejsce we wrześniu :(
Spokojnie z takich miejsc to od września się dziecko dostanie.
Pisalam magdzie.ze z 421 miejsca raczej bym sie nienastawiala na wrzesien
Ja liczę na miejsce od stycznia. W końcu to prawie 1.5 roku oczekiwąnia.
a to się zgadzam.
Łudzę się,że jak otworzą się w Gdańsku dwa nowe żłobki (Przymorze i Chełm) to trochę dzieci tam pójdzie... i jakimś cudem dostaniemy się. Tak jak pisałam widzę żłobek z okna i nie wyobrażam sobie aby syn tam nie chodził :P
Póki co zostaje mi marzyć ... i wizualizować Młodego na ich podwórku hehe

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry