Widok

ile czeka się na złobek

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ile czeka się na żłobek pańswowy ja już czekam 13 miesięcy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lepiej zdecydować się na punkt opieki, gdzie nie tylko zajmują się maluchem, ale również dbają kompleksowo o jego rozwój i edukację. Właśnie dlatego na spokojnie zerknijcie sobie tutaj https://www.wioski.co . Macie tam bowiem wiele ciekawych i praktycznych propozycji. Można się zorientować czy taki punkt jest okolicy i jak wygląda kwestia opłat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziecko ma już 1,5 roku. Na Łostowicach jesteśmy 140, na Chełmie niecałe 400 Chałubińskiego i 600 Bursztynek (ten ma najwięcej chętnych) go omijać jako placówkę pierwszego wyboru. Dam znać jak się dostaniemy.

W Gdańsku najmniejsze kolejki podobno na Raclawickiej

Ja swoje dziecko zapisałam kiedy miało 7 dni. Na liście oczekujących było na pozycji 1200 :P teraz, po 8 miesiącach, jest na pozycji 600. Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja dziś zapisałam dziecko do państwowego, dziecko ma 12 dni, na liście jesteśmy 841!!!! W takiej kolejce zalapiemy się raczej na przedszkole w wieku 3 lat. Paranoja jakąś!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W państwowym mamy 360 miejsce. Czekamy od lutego. Szukaliśmy tylko Wrzeszcz lub Zaspa. W tym czasie zaczęliśmy starania do prywatnych. Synek dostał sie do trzech. Jeden za 600zl plus 10zl wyżywienie za dzień. Będziemy sie adaptować od czerwca.

Jak długo teraz się czeka na żłobek?

1100 to sporo w Brzeznie 900 z wyżywieniem śniadanie, 2 śniadanie, obiad 2 daniowy i podwieczorek. Grupa dzieci do 15 w tym 3 osoby do opieki, plac zabaw.

My czekamy na miejsce w dwóch prywatnych żłobkach (są też prywatne przechowalnie, gdzie rodzic jest niemiłe widziany a dziecko ma wpaść jak śliwka w kompot i najlepiej nie beczeć, ale te omijamy), zapisaliśmy się w styczniu, nie wiadomo czy będzie miejsce od września. Koszt w obydwu 1100 zł z wyżywieniem, okolice Piecki-Migowo i Suchanino.

Brzezno 900 zł
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wy tak serio? tyle czasu się czeka? A jakie są ceny w prywatnych żłobkach?
U nas maluch dopiero ma się urodzić, ale już teraz zaczynam się trochę rozglądać i orientować w temacie.

ja tez szukam nawed w klubach malucha i niema miejsc czekamy az się cos zwolni

zapisałam dziecko jak miało 2 mce. teraz ma 14 mcy a jesteśmy 350 na liście..
Sytuacja jest bardzo podobna. Nadal
Hej w najbliższym czasie oczekuje kolejnego dziecka. Ponawiam pytanie ile czeka się obecnie na żłobek?
Miałam to samo - nikt nie sprawdzał, gdzie jest dziecko zameldowane. Chodzi do żłobka i nadal nikt żadnych uwag nie ma.
Dlatego jest adnotacja "lub innego dokumentu" ;)
Za pewne zdecydowana większość ma jeszcze dowód z adresem ;)
Tylko ze w dowodzie osobistym nie ma adresu :)
Sądzę, że jeśli pokażesz np, że w PITcie odprowadzasz podatki do Gdańska, bo tu mieszkasz to będzie też ok.

A jeśli nie zgłaszałasz zamieszkania w Gdańsku to niestety dziecko może nie zostać przyjęte do żłobka.. w szczególności, że w kolejce czaka pełno chętnych.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry