Widok

ile czeka się na złobek

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ile czeka się na żłobek pańswowy ja już czekam 13 miesięcy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
szczerze to mysle ze szansa jest dopiero za rok

na poczatku kolejka sie u nas bardzo szybko przesuwala ( chyba sporo osób rezygnowało )
potem zatrzymała sie i znaczacy przeskok był tylko przy zmianie roczników w okolicy wakacji
Zapisałam córkę do żłobka we wrześniu 2011. Teraz ma już 1,5 miesiąca a jesteśmy na 142 miejscu- zaczynaliśmy od 267. Muszę wrócić do pracy jak mała skończy 6 mscy.. Myślicie , że jakieś szanse są na żłobek za te 4,5 miesiąca , które nam zostało?
Czy to zależy od miejsca i szczęścia po prostu
szczerze mówiąc to chyba łatwiej w lotka wygrać :)
No właśnie widzę, że mieliśmy szczęście :)
Lizka, ty szczesciaro:):)
ja zapisałam moją córcie w styczniu tego roku i może w przyszłym roku we wrześniu się dostanie było by fajnie jest zapisana do trzech i w jednym jest na miejscu mniej niż 200
My do NIEZAPOMINAJKI dostalismy się po roku. Zapisałam w sierpniu 2010, Mała poszła teraz od września.
jestesmy teraz na 5 miejscu lity rezerwowych ale raczej na 3 cia grupe nie mamy sznas, tak pwoiedziala mi P. Dyrektor, bo komplet dzieci z 2 przeszedł do 3ciej, dzieci zahartowane chororbowo i rozstaniowo:(
ja zapisałam Laurę do żłobka na ul. Wassowskiego we Wrzeszczu pod koniec lipca 2010 r. tydzień temu dzwonili do nas że się dostałyśmy, więc czekałyśmy ponad rok...
Odsyłam cie do wtku o Niezapominajce w Gdyni:

http://forum.trojmiasto.pl/ZLOBEK-Niezapominajka-CZY-KTOS-TAM-SIE-DOSTAL-t246447,1,130.html

Perła się dostała, jak mały ma 14 m-cy, czekali odkąd miał 2 tyg.
My czekamy nadal, Majka ma półtora roku.
hejka jest ktoś z Gdyni kogo dziecko się dostało do żłobka państwowego ile czekałyście? Moja córa ma 8 miesięcy nadal czekamy
my jesteśmy zapisani od marca 2010 i niestety dopiero na 125 msc, więc chyba synek juz nie zdązy isć do złobka:(
dokładnie majowamama ja też sie nad tym zastanawiałam...

to chore żeby na takie miasto jak Gdynia był tylko jeden państwowy żłobek!
ja zapisywałam w lutym 2010 i teraz od wrzesnia dostalismy sie
hej dziewczyny.

my z Gdyni, i tutaj bieda bo tylko jeden państwowy zlobek.
Czekamy w kolejce odkąd Maja sie urodziła, napewno nie dostalismy sie od wrzesnia, wogóle Pani powiedziała ze do starszakow b. ciezko sie dostac, bo to sa juz dzieci zachartowane chororbami i adaptacyjnie o raczej nie maja miejsc, mowila, ze moze cos od marca, jak Majka bedzie miala 2 lata, bo czesc ludzi bierze dzieci do przedszkola. Tak wiec niewesoło.
Wiec jak tylko dowiedzialam sie ze jestem teraz w ciazy to dzonie i mwie ze chjce zapisac, a oni ze tylko jak urodzone dziecko.
Tak wiec zastanawiam sie skąd biora sie dzieci w pierwszej grupie? tej od 6 m-ca?
skoro czeka sie po dwa lata a brzycha nie zapisują?
Myszka to i tak szybciej od nas się przesuwacie. My zapisaliśmy się w grudniu 2009r. startowaliśmy z pozycji 191, no a dziś jak już pisałam dotarliśmy do 50.
Zapisałam dziecko do państwowego żłobka w Gdańsku w styczniu 2010 r., będąc w 3 miesiącu ciąży. Wtedy byłam na 356 miejscu, jak dobrze pamiętam.....
Co miesiąc, od półtora roku, w odpowiedniej podanej przez żłobek dacie, potwierdzam termin osobiście lub telefonicznie - takie są wymogi żłobka.
Karty na na wrzesień zostały rozdane i jest już obsada dzieci na nowy rok. Obecnie jesteśmy na 33 miejscu na rezerwowej liście oczekujących.
Dyrektorka mówiła, że mamy szanse dostać się pod koniec roku, bo jeszcze kilkanaście dzieci się wykruszy.

Nie jest to normalna sytuacja ..............
Jak tam dziewczyny oczekiwanie na miejsce w żłobku? My już jesteśmy na 50 ;) Normalnie szał... Pani powiedziała, że jest szansa na przyjęcie na przełomie grudnia/stycznia, ciekawe jak będzie w rzeczywistości... 2 lata oczekiwaniaa albo i więcej, toż to chore...
dziękujemy za informacje ale ogólnie chodzi nam bardziej o żłobki bo to ich jest mniej...

WOLNE MIEJSCA W PRZEDSZKOLU TEL 602451920

WITAM !
Zaprzaszamy do nowego przedszkola na Oruni Górnej
Przyjmujemy dzieci od 1,5 roczku
Przedszkole czynne jest od godziny 6:30 do 18:00
Szczegóły na telefon 602451920 lub osobiście w przedszkolu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry