Widok

ile lat ma panna młoda?

Wesele Temat dostępny też na forum:
mój ślub dopiero za rok-wtedy będę miała 24 lata....ale tak sobie myślę, czy nie będę za młoda na życie we dwójkę, bo wątpliwości, że to Ten nie mam żadnych! moje znajome biorą śluby w wieku 27-28 lat i twierdzą, że to jest idealny wiek-bo już się wystarczająco wyszalały:))) i tak się zastanawiam ile Wy macie-miałyscie lat drogie Forumki-wychodząc za mąż:)?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Twój wiek bedzie zdecydowanie dobry:))
Ech! Na temat wieku juz tu sporo bylo. Moim zdaniem za mloda ale jak wie ze to juz ten to niech wychodzi za maz. Ja tam zawsze bylam zdania ze nie ma sie co spieszyc. Pozdrawiam
Każdy ma "swoj" wioek na życiw "we dwoje". Ja mam 23 lata i jest mi dobrze!!!! We wrześniu biore slub!!!! A to ze są baki które wychodza za mąż bliżej 30-stki to ich wybór - moze nie chcą slubu, może nie znalazly odpowiedniego faceta...., któż to wie!?
koło 30 to juz rozsądek nakazuje - chyba że chca być babciami w wieku 80 lat
Ja mam slub za rok i bede miala 22 lata.

24:) Ale kazdy inaczej dojrzewa emocjonalnie do tego momentu -ja sobie mysle ze juz dwa lata temu tez bylam gotowa-tylko wtedy fundusze nam na to nie pozwalaly.
Lat będę miała prawie 29 i czuję, że przyszła kryska na matyska:))) Jedna sprawa, że wcześniej nie spotkałam takiego, za którego wydać bym się miała ochotę, a druga kwestia to to, że wzięłam sobie do serca słowa mamy - "nie śpiesz się dziecko, jeszcze skarpet (przysłowiowych) się mężowi w życiu napierzesz...". Fakt jest taki, że małżeństwo zmienia życie o 180 stopnii i zmusza do tego, by do końca wydorośleć. Ja na szybki kurs dorastania w tym wieku nie miałam driva;)

image
hehe! Czigra! Widze ze myslimy podobnie. To chyba ten wiek ;)
rowniez dolaczam do grona - na jeseni bedzie 28 latek

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
ja mam 26 i uważam że oki jest 24 do 30 ale i po jak ktoś chce to nie ma problemu

hexe, u mnie rowniez na jesieni - pazdziernik - i tez 28 ;o)

a ja w listopadzie. i rowniez uwazam ze ten wiek jest ok :-)

image
[/url]
a ja mam 25 :)
A ja 24, a mój mężula 30, ale jesli chodzi o mężczyzn to chyba im później tym lepiej :)

image
a 25 moj mężulek 30 (za tydzień) :)) Bedzie impreza!!
a ja mam 25 lat ;))

kazdy wiek jest dobry Bell, nie mozna mówic ze po 30 to źle lub inaczej...
ja mam akurat 25, a mąż 28
ja mam 25 a mój mąz 35 mysle ze wiek w jakim sie wychodzi za mąz ma akurat najmniejsze znaczenie wazniejsz jest pewnosc ze to jest wlasnie ta dróga polowa ktorej sie szka
Ja mam 26 i czuję się zdecydowanie za młoda.

pozdrawiam

Robalek

image
Jak narazie to bede najmlodsza panna mloda ;-)) Moje Kochanie w dniu slubu bedzie mialo 27 :-))

dojrzalam dopiero do slubu... , w tej chwili mam 28 lat, a za maz wychodze w przyszlym roku, mysle ze jest akurat...:))))))w sam raz..idealnie powiedzialabym..:))
Powiem wam tak jeśli spotka się tą odpowiednią osobę to nie ważne jest ile ma się lat ja wem że mój przyszły M. to jest ta osobą z którą chę spędzić resztę życia a mam 22 lata...w przyszłym roku bierzemy ślub i gdyby dało rade to chciałabym juz w tym....
pozdrawiam serdecznie...
najmłodsza przyszła panna młoda....

Nie ty aneczkal bedziesz najmlodsza panna mloda bo ja bede miala 22 lata jak bede brac slub :-))

hej dziewczynki dołączam się do dyskusji:) ja za 2 tygodnie kończę 24 lata i mój przyszły mężulek też ma 24 lata hm a co do wieku to same wiecie że nie ma zasady, jeśli ktoś czuje się gotowy do związku na bardzo poważnie w wieku 20 lat to żaden problem a ktoś inny może to poczuć dopiero w wieku 30 lat miłość nie patrzy na wiek, hm ale mi się filozoficznie wyrwało:) pozdrawiam szczęśliwe mężatki i przyszłe panny młode :))

image
[/url][img]
ja miałam 26 i też czułam się za młoda, ale w rezultacie dovbrze się stało, ślub odbył się bez strsu, wesele było super i nie żałuję
A ja mam 28 lat i chyba w sumie już wypada heheheh........,bo jesteśmy parą prawie 10 lat ;o)))

Basia.B
image
[/url]
wlasnie, nie wiek ma znaczenie, ale to czy juz sie dojrzalo do tej decyzji....czasami dlugosc stazu tez wplywa...jak sie jest ze soba dluzej niz np. 10 lat i nie ma tej decyzji...to lepiej mimo 30-stki szukac kogos "wlasciwszego"...
ja bede miala 27 ( nie skonczone:)))he he...ale po 6 latach zwiazku..;)
ale tak wlasciwie nie ma absolutnie zadnej reguly

image
Oj to chyba ja jestem najmlodsza :-) Obecnie 20 i pol roku,a w momencie slubu 22:-) bez tam 2 miesiecy:P Ale czuje sie gotowa juz teraz do zwiazku na cale zycie we dwojke...formalnego zwiazku .On bedzie wtedy mial 25 lat i slub bierzemy po 3 latach zwiazku,w tym 2 i pol narzeczenstwa:-) i uwazamy oboje ze nie chcemy tego odkladac,gdyby pieniazki pozwolily slub odbyl sie juz teraz mimo ze mam tyle ile mam... Jak ktos powiedzial,wiek o niczym nie swiadczy...
Witch, Anulka , Izaa , meg1 , Betii pozdrawiam 25 latki ,
najlepszy rocznik 80 !!!!

image
Mi stuknęło 28 lat,ale myślę że wiek nie jest bardzo istotny o ile znalazło się tą drugą połowkę swojego serca.warto na nią poczekać a jak się ja wcześnie znajdzie to warto nietracić czasu ja znam mojego przyszłego męża 13 lat i bywało to różnie zaczęło się od nastoletniego zakochania poźniej drogi sie rozeszły a czs pokazał że nie spotkałam innego tak cennego człowieka na mojej drodze,więc jak spotkaliśmy się znowu na skraju dróg to wiedziałam że niepotrzebnie straciliśmy tyle czasu,ale napewno dorośliśmy przez ten czas i swiadomie podejmowaliśmy decyzje i wtedy nie trwało to długo tylko rok.I niemożemy sie doczekać ślubu i własnej rodziny,jeszcze jakieś 6 tygodni..Hura

Ja mam 23 lata a mój przyszły mąż - 27 lat, a slub w sierpniu :)))
e tam nie powiedziałam ze 30 to źle może być i 40 pzecież liczy się tylko miłość prawda?

a Ja biorąc ślub bede miala JESZCZE 24 lata, a narzeczony ma 28 . No i znamy sie dopiero ROK ;)))) a decyzja o ślubie zapadła po TRZECH miesiącach związku :)))))

Ślub 27 sierpień 2005
image
A my mamy po 30 lat :-)
I ze sobą jesteśmy od 8. I czujemy, że w dojrzeliśmy do tej decyzji duchowo; po prostu wiem co robię i liczę na to, że nadal będziemy ze sobą szcześliwi (urodzinki okrągłe miałam 15.07 i ukochany zorganizował mi super imprezę...)

image
Ja planuje miec dziecko przed 25 rokiem zycia. A wy kiedy planujecie byc mamusiami??

ja przed 30 a drugie na początku 30

No cóż, o ile w wieku 24 lat czuje się dojrzała do małżenstwa, tak jeszcze nie czuje aby nadszedł czas na dzidzie :) Tak sobie zaplanowaliśmy ze jakieś max 3 lata po ślubie się na dzieci zdecydujemy,chcemy jeszcze troszkę pożyć beztrosko :) Choć z drugiej strony jesli chodzi o mnie to z pewnych przyczyn powinnam jak najszybciej się na nie zdecydować :/

image
Ja tez juz o tym myslalam...moim problemem jest jeszcze mlody wyglad.Mam 22 lata slub za rok .
Ostatnio bylam sama pytac sie o ofertre weselna w Marinie w Chyloni a tam... wlasciciel potraktowal mnie jakbym jeszcze 18 lat nie miala...moim zdaniem ŻENADA.Przez chwile sie zaczelam zasyanawiac czy moze jeszcze nie czas... ale doszlam do wniosku ze czas jest odpowiedni :-)
pozdrawiam wszystkie przyszle panny mlode :)
dzidzie chcialabym miec w wieku ok 25 lat...tak rok po slubie zacząc sie starac ;-)
ja mam 27 i mój mąż też, minął rok od naszego ślubu, on chciałby juz dziecko a ja nie, wiem że im późnioej tym lepiej, ale się jeszcze nie czuję, moż ew przyszłym roku
ja mam 23 latka a mój Lukasz 26 :)
image
A ja mam 29 a moj narzeczony27 i jestesmy juz razem - mieszkamy razem-piec lat.
Co sadzicie o tym gdy On jest mlodszy?
Nam jest wspaniale.
A slub.... moze za dwa latka.
Mysle ze w pewnym wieku te roznice sie zacieraja...nie wazne ile w metryce tylko jak sie czujecie.Moj jest tez mlłodszy ...o pół roku ;-)
pozdrawiam
No to ja się dołączam do 25-latek: Witch, Anulka , Izaa , meg1 , Betii i Annie :o)

[img][/img]
Ja mam 23 a mój Dziubas 24, a ślub bierzemy 22 października 2005. Dziecko jest chciane juz za rok;) ale polityka pro-rodzinna w naszym państwie przedłuży chyba okres oczekiwania.
POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH SZCZĘŚLIWYCH PANIEN MŁODYCH,BEZ WZGLĘDU NA TO ILE MAJA LAT;)

image
ja miałam 22 jak się pobieraliśmy, 23 jak urodziłam, a teraz mam 26 i czuję że żyję, hehe i nie żałuję wcale ale to wcale że "tak młodo" wszystko się zdarzyło, choć dziadkowie nie do końca popierali nasze decyzje, dziś poza wnusią świata nie widzą, a ja mam całe mnóstwo planów, bo w końcu jako 30-latka zaprowadzę córkę do szkoły, super:)))
Pierwszy ślub w wieku 20 lat (niestety pomyłka). Teraz 28 lat, syn lat 8 i plany na ślub w tym roku.
najmlodsza to ja jestem bo bralam slub w wieku 19 lt....jestem juz prawie 3 lata po slubie.a moj maz jest neicaly rok starszy.
a ja podobnie jak julcia79 w dniu ślubu będę miała lat 27 (nieskończone), z moim przyszłym M. mieszkam od ponad roku, a znamy się sporo... w pażdzierniku będzie 5 lat!!!

Uważam, że nasz ślub jest póżno i żałuję, że nie zrobiliśmy tego wcześniej, przed nami jeszcze dokładnie 11 miesięcy.....
Ja w dniu slububede miala prawie 25, a moj Narzeczony skonczone 28. Zreszta wiek nie gra roli.... Jezeli sie wie,ze to wlasnie jest TO - nie widze sensu zeby zwlekac ;-)

A ja mam 21.5 a moj Maz 30. Przesylamy pozdrowienia z UK :)

Ja też mam 25 lat, a ślubować będę - takie mamy plany - dokładnie w swoje 26-te urodziny :D wszystkim Pannom Młodym i Panom Młodym oczywiście też :) - nie zależnie od wieku, miejsca i terminu ślubu - WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO :)
Ja mam 28 a mój mąż 25 ;)) Jest super:)

ślub w przyszłym roku ja 30 narzeczony 33
Ja prawie skonczone 24, M. 25.

image
[/url]
Ja wychodze za maz za rok, mam 24 a moj przyszly maz 30, znamy sie 4 miesiace,ale od poczatku wiedzielismy ze to TO, terazjuz nie mozemy bez siebie zyc, i ten rok oczekiwania to pewnie bedzie najdluzszy w naszym zyciu, ale warto bedzie:))))))
Ja mam 28 lat mój przyszły mąż 25(ślub 3 września) znamy sie 6 lat a mieszkamy razem 2 lata. Decyzja o ślubie przyszła sama, bo obojeczuliśmy, że to już czas.
Przeważnie po studiach.
A SaLmA i FullChess maja po 27 lat i sa szczesliwi i gotowi do malzenstwa ;))))

image
[/url]
a my mamy po 28 lat, znamy się blisko 20;)
jesteśmy ze sobą od prawie 6,
co do potomka, - On już by chciał, ja myślę, że tak za rok

w kwestii dzieci, niestety trzeba myśleć racjonalnie - z racji zawodu wiem coś o tym i trzeba mieć czas w zapasie, na ewentualne trudności - ale to nie na to forum - tu się marzy i ma nadzieję i tak trzymać:)
pozdrawiam Was
ja mam 21 lat, A. ma 28. za rok wesele. jesteśmy razem 2.5 roku
image
Cześć, co do młodszego mężusia - to ja mam 24 a mój przyszły 22!!! ślub w sierpniu 2006 :))) i najważniejsze jest to co ma się w głowie a nie wiek!!! bo znam wielu starszych facetów od mojego z którymi za żadne skarby nie chciała bym spędzić życia, bo mają pstro w głowie. pozdrawiam wszystkie przyszłoroczne sierpniówki ;))) p.s. dużo starszych pań twierdzi że bardzo dobrze jeśli mężczyzna jest młodszy... hihihi
Ja mam 21,moj przyszly maz 24,5 :-) Po dlugich burzliwych dyskusjach wyznaczania terminu slubu stanelo jednak na 31 grudnia( ślub cywilny) oraz 5 sierpnia 2006-ślub kościelny.Z paru przyczyn jest wlasnie tak:-) Tak wiec za 4 miechy bedziemy szczesliwym malzenstwem:-)))))) O dzieciach myslimy tak za 2,3 lata ale to i tak zalezy od finansow,zobaczymy jak sie bedzie ukladalo...

a ja też będę w gronie najmłodszych ;) w dniu ślubu będę mieć 22 lata, przyszły mąż 23. no, ale znamy się od dziecka, parą też jesteśmy od dziecka ;P w końcu mam tylko 21 lat a z Ł. parą jesteśmy od 7 lat, a w narzeczeństwie od roku. tak więc ślub jest decyzją przemyślaną, bo wiemy, że jesteśmy dla siebie stworzeni :D
i wiek tu nie gra roli, jak się ludzie kochają to niech sie pobierają ;))
POZDRAWIAM WSZYSTKIE PRZYSZŁE PANNY MŁODE I MŁODE MĘŻATKI :*
a ja w przyszłym roku 27, a mój narzeczony 32, po 4 latach znajomości, a po 2 dwóch latach zaręczyn...... i uważam ze to już najwyzszy czas
ja mam ślub za rok i za rok będę miała 24 lata, mój też będzie miał 24
A u nas będzie tak... ja nadal będę miała 23 a mój luby 24 :)

image

27

bt
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
ja w dniu slubu bede miala 25 a moj luby 31, tylko to juz jego drugi ozenek :((((

image
do góry