Widok

ile maja wzrostu dzieci w wieku około 18 miesiecy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny mam pytanie , mam coreczke ktora ma 18 miesiecy i ma 76 cm w porownianiu do innych dzieci jest malutka , lekarz tez mi napominał ale powiedział ze jeszcze poczekamy , zaznacze ze malutka w 38 tyg urodziła sie 2500 i 46 cm , nie wiem co mam myslec tak sie rozwija bardzo dobrze ,nie wiem czy tez nie isc na konsultacje do innego lekarza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja Amelia obecnie 20mies ma 80cm wzrostu, w wieku 18mies 77cm miała, lekarze mówią, że mała jest, ale nie na tyle, żeby z tego robić problem. Dodam, że zawsze była mniejsza od rówieśników. Urodziła się z wagę 2800 ( spadła do 2500 ) i mierzyła 52cm ale najprawdopodobniej pomyłka przy mierzeniu córy w dniu urodzenia, bo 1,5mies później mierzona 4 razy przez lekarza w szpitalu miała 48cm

Każde dziecko jest inne, mniejsze, większe. Uważam, że wzrost Twojej córeczki nie jest skrajnie niski, żeby się tym przejmować, tym bardziej, że córeczka urodziła się krótka
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Nasza Tysia tez jest mała, nosi rozmiar 80 a niekiedy zmieści się nawet 74... starszy syn też był mały do ok 5 klasy podstawówki, a potem zaczął dorywnywać rówieśnikom, teraz mierzy prawie 180cm! ;-)
image
przy urodzeniu ważyła 3800 i 57cm
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moje maja po 74 cm i 17 miesięcy. Waga urodzeniowa 2380 i 2400 długości 49 i 50 cm.
moja jest duza..ma 90,91 cm .ma 20 msc. urodzila sie 53cm.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a wy jestescie wysocy ? moze po was taka mała?
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
UWAZAM, ZE JAK w centylach rosnie a nie spada albo skacze to nie nalezy martwic sie, sprawdzilabym tarczyce tak na wszelki wypadek...
moja nalezy do tych wysokich i duzych, ale my wysocy, ps.dugie dziecko tez takie, wiec taki my mamy urok...ps.moja jest megawysoka, nie spotkalam dziecka w jej wieku podobnego wzrostem...i tez swoje wazy...
moja córa obecnie ma ok. 82 cm dwa miesiące temu miała jeszcze 74 cm, myślę że nie ma co się martwić :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
moja Majka ma ok 84-85cm,zeby sie nie martwic sprawdzam w siatkach centylowych i zawsze jest na 50 centylu,wiec ok
image
image
Moj Kuba ma rok i 2mce i ma 83cm,takze kazde dziecko rosnie swoim tempem;)
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
Moja też mała, ma 21 miesięcy i 79cm wzrostu, ciekawe co lekarka w grudniu powie na bilansie :-)
moja ma 12m-cy (zaczęła 13m-c) i ma 80cm, a waży 10kg.

Każde dziecko jest inne, a na jego wzrost może składać się wiele czynników, także nie martw się, bo to niekoniecznie powód do niepokoju.
moja jest średnia:) ma 86 cm
Centyle... Moje są na 13 i 25 centylu :)
moja ma 90 cm wzrostu takze jest dość wysoka ale ma po kim:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam. Dzisiaj bylam na szczepieniu z corką i tez ma 18 msc i 77cm. Czy u corki wszystko ok? Teraz ma chyba 10 lat? Pozdrawiam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

do góry