Widok
ile maja wzrostu dzieci w wieku około 18 miesiecy?
dziewczyny mam pytanie , mam coreczke ktora ma 18 miesiecy i ma 76 cm w porownianiu do innych dzieci jest malutka , lekarz tez mi napominał ale powiedział ze jeszcze poczekamy , zaznacze ze malutka w 38 tyg urodziła sie 2500 i 46 cm , nie wiem co mam myslec tak sie rozwija bardzo dobrze ,nie wiem czy tez nie isc na konsultacje do innego lekarza
Moja Amelia obecnie 20mies ma 80cm wzrostu, w wieku 18mies 77cm miała, lekarze mówią, że mała jest, ale nie na tyle, żeby z tego robić problem. Dodam, że zawsze była mniejsza od rówieśników. Urodziła się z wagę 2800 ( spadła do 2500 ) i mierzyła 52cm ale najprawdopodobniej pomyłka przy mierzeniu córy w dniu urodzenia, bo 1,5mies później mierzona 4 razy przez lekarza w szpitalu miała 48cm
Każde dziecko jest inne, mniejsze, większe. Uważam, że wzrost Twojej córeczki nie jest skrajnie niski, żeby się tym przejmować, tym bardziej, że córeczka urodziła się krótka
Każde dziecko jest inne, mniejsze, większe. Uważam, że wzrost Twojej córeczki nie jest skrajnie niski, żeby się tym przejmować, tym bardziej, że córeczka urodziła się krótka
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Moje maja po 74 cm i 17 miesięcy. Waga urodzeniowa 2380 i 2400 długości 49 i 50 cm.
UWAZAM, ZE JAK w centylach rosnie a nie spada albo skacze to nie nalezy martwic sie, sprawdzilabym tarczyce tak na wszelki wypadek...
moja nalezy do tych wysokich i duzych, ale my wysocy, ps.dugie dziecko tez takie, wiec taki my mamy urok...ps.moja jest megawysoka, nie spotkalam dziecka w jej wieku podobnego wzrostem...i tez swoje wazy...
moja nalezy do tych wysokich i duzych, ale my wysocy, ps.dugie dziecko tez takie, wiec taki my mamy urok...ps.moja jest megawysoka, nie spotkalam dziecka w jej wieku podobnego wzrostem...i tez swoje wazy...
Centyle... Moje są na 13 i 25 centylu :)