Widok

ile noworodek może stracić na wadze?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ważę moją małą i wychodzi, że po wyjsciu ze szpitala jeszcze straciła na wadze. Teraz mija 6 doba od urodzenia i nie wiem czy juz powinna przybierac, czy mala strata na wadze jeszcze nie jest problemem...?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
asiu, powinna już przybierać.. noworodek traci zaraz po urodzeniu do 10% masy urodzeniowej i od tego "startujesz" z przybieraniem, jeśli traci jeszcze więcej to powinnaś pogadać z pediatrą, może trzeba będzie częściej przystawiać Małą do piersi lub dokarmiać sztucznym :/

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
no teraz staram sie ja dostawiac co dwie godziny
mialysmy przeboje przez to ze przechodzilam ze sztucznego na wlasne, ale mam nadzieje ze sie unormuje...
witaj! dziecko na wadze moze stracic 10% i chyba nie wiecej ,moze cos jest nie tak i powinnas isc do lekarza z maluszkiem.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co dwie godziny to chyba ok, choć może spróbuj dostawiać ją na żądanie? tylko, że to strasznie upierdliwe bywa, ale u nas pomogło ;)

image
ale ona nie żąda:)
to ja ją budzę specjalnie żeby wykąpąć bo sama to nie koniecznie jest zainteresowana...

jeszcze inna sprawa, ze nie wiem na ile moja domowa waga zaklamuje w stosunku do szpitalnej-nie wazylam malej w domu po przyjezdzie ze szpitala...
Hm.. to może zważ ją u pediatry, bo może wcale problemu nie ma :)

image
no dziecko wyglada dobrze, moj tata ktory nie widzial jej dwa dni mowi ze dostala puckow, ale nie wiem

poki co bede ja czesciej karmic, to na pewno nie zaszkodzi:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A w szpitalu nie zaczęła przybierać? Z Zaspy nikogo nie chcieli wypuścić zanim dziecko nie zaczęło przybierać. Pamiętam jak się z koleżanką modliłyśmy żeby dzieci przybrały, bo do domu chciałyśmy.

nie, z wojewodzkiego wyszlam jak dziecko nadal tracilo na wadze - urodzilo sie z 3280 a wyszlam z 3130 .....
A sprawdz w ksiazeczce czy napewno nie miała niższej wagi. Bo jeśli nie to niewiele straciła. Moja ważyła 3800 a spadła do 3450. Wypisana była z waga 3540.

10% masy urodzeniowej moze spasc a później powinna juz przybierac nasza mała urodziła sie 3600 straciła max do 3340 a wyszła 3490..teraz wazy 4,5 kg

z moich obliczen wyszlo ze ma teraz 2975g a to jeszcze nie jest 10% spadku wagi

teraz bede jej dawac cyca ile wlezie, nie ma bata jesli nie bedzie ulewac przytyje:)))
asiu
mój mały po wyjściu ze szpitala niestety też stracił na wadze ale on miał żółtaczkę i nie chciał wogóle jesć ale potem wszystko się unormowało
Skoro będziesz w przychodni to lepiej zważ małą. Może twoja waga waży inaczej. Dziecko już teraz nie powinno tracić na wadze. Jeśli traci to albo się nie najada albo układ pokarmowy nie pracuje dobrze. Ale pewnie z twoją wagą coś nie tak, zważ małą w przychodni.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (48 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

łuszczyca głowy leczenie (3 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

do góry