Widok
oto mój bilans gości ,jeszce niepewny
ZAŁAMKA !!!!!!!!!! 13 osób juz odmówiło a może być tak że bedzie ich 17 !!!!
mam małą rodzine ale 38 osób było zaproszonych więc zostanie garstka.
A u mojego chłopa z 54 tylko z 5-6 osób nie przyjdziedzie.!
Chyba zaprosze koleżanke z narzeczonym ale i tak mojej rodziny nie bedzie widać :(:(:(:(
ZAŁAMKA !!!!!!!!!! 13 osób juz odmówiło a może być tak że bedzie ich 17 !!!!
mam małą rodzine ale 38 osób było zaproszonych więc zostanie garstka.
A u mojego chłopa z 54 tylko z 5-6 osób nie przyjdziedzie.!
Chyba zaprosze koleżanke z narzeczonym ale i tak mojej rodziny nie bedzie widać :(:(:(:(
Nie przeprasam za bledy
i nie chodzi o zadne materialne sprawy ani o to ze zle wypadniemy,ale przykro mi,bo od niego rodzina przyjezdza tez z daleka,zostawiaja sowje domy i jada,mimo ze nie utrzymuja duzego kontaktu ze sobą,a najblizsza rodzina stoi twardo i wiem ze nie przepuscili by tej chwili i wesela wiec przychodza wszyscy a u mnie co...3 pary przyjacół rodziny,dwie pary moich,i 11 z rodziny.
Nie przeprasam za bledy
Moi przyszli tesciowie odmowili... U nas odmawiaja wszyscy oprocz mojej rodziny, ktora na wlasne wesela nawet zawiadomien nie przyslala. Wesele na 70 osob, na razie doliczamy sie 50-ciu gosci, jak dobrze pojdzie. A ceny byly ustalane z gory. Dopraszac nie ma nawet kogo! Znajomi narzeczonego przyjezdzaja bez zon, bedzie tragedia, bo beda siedziec jak te tromby na weselu, gdzie trzeba dbac aby towarzystwo sie bawilo. Dam reke, ze nawet na sali nie beda siedziec tylko wyjda z piwkiem poza. I bedzie na weselu 40 osob. Pusta sala. W ogole przestalam sie cieszyc...
dokładnie krótka piłka ;p jak dowiedziałam się w piątek że mają mnie w nosie (co prawda tylko 2 osoby) to w sobotę miałam już zaproszonych kumpla z dziewczyną.. mam zamiar świetnie się bawić i nikt mi tego nie popsuje ;) zaprosiłam wypróbowanych znajomych i najbliższą rodzinę..wszystkiego 30 osób.. a z chrzestnymi to starsi trafili świetnie.. :)
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli.
habibi, u mnie trzeba zaplacic 21 dni przed wesele wszystko (Estragon)
troche sie tym stresowalam ale juz mi przeszlo. wiem ze wszystko bedzie jak sobie wymarzylam i to co ustalimy.
Bardziej sie boje o gosci. to smutne co tu piszecie.
Ktos, kto odmawia tydzien przed wielkim dniem z blachego powodu to nikt inny tylko ignorant!!
mam uczulenie na ignorancje!!!!!!!!!!!!!
a swoja droga, slub to dobry moment w ktorym mozemy zobaczyc kto chce dzielic z nami nasz najwazniejszy dzien i kto jest naszym prawdziwym przyjacielem.
Soltera
troche sie tym stresowalam ale juz mi przeszlo. wiem ze wszystko bedzie jak sobie wymarzylam i to co ustalimy.
Bardziej sie boje o gosci. to smutne co tu piszecie.
Ktos, kto odmawia tydzien przed wielkim dniem z blachego powodu to nikt inny tylko ignorant!!
mam uczulenie na ignorancje!!!!!!!!!!!!!
a swoja droga, slub to dobry moment w ktorym mozemy zobaczyc kto chce dzielic z nami nasz najwazniejszy dzien i kto jest naszym prawdziwym przyjacielem.
Soltera
Czytam tak ten wątek i mówię mojemu M. jak wygląda sytuacja z gośćmi, zdenerwował się i prosił by spytać Was z jakiego powodu odmawiaja najczęściej: brak kasy, czasu, wyjazd, fochy czy co jeszcze?! My zaprosiliśmy ok 45 osób ale jeszcze nikt nam nie odmówił i raczej się tego nie spodziewamy ale pewnie nas ktoś rozczaruje :(((
Piszcie !!!
Piszcie !!!
Ze 90 osób odmówilo nam prawie 20, cóż zdarza sie...
Powody:
operacja na zylaki, nie mam z kim dziecka zostawic, lub .... najgorsze.... fuj, nawet mi sie nie chce tego mówic....mam inne plany.... - najblizsza rodzina, za daleko - rodzina z zagranicy !!!
Na brak kasy chyb anikt nie narzekał...
W sumie mamy 71 osób, ale w Estragonie - chyba jako jedynej knajpie i to jest ich minus!!! - trzeba płacic wszystko z góry na 21 dni przed weselem. Ja zapłaciłam za 69, w razie co domówie jeszcze te dwie osoby... Przezorny zawsze ubezbieczony ;))

Powody:
operacja na zylaki, nie mam z kim dziecka zostawic, lub .... najgorsze.... fuj, nawet mi sie nie chce tego mówic....mam inne plany.... - najblizsza rodzina, za daleko - rodzina z zagranicy !!!
Na brak kasy chyb anikt nie narzekał...
W sumie mamy 71 osób, ale w Estragonie - chyba jako jedynej knajpie i to jest ich minus!!! - trzeba płacic wszystko z góry na 21 dni przed weselem. Ja zapłaciłam za 69, w razie co domówie jeszcze te dwie osoby... Przezorny zawsze ubezbieczony ;))

ja zaprosilam ze swojej strony 40 osob,a bedzie maks 19 !!! jestem troche podlamana tym bo z tamtej strony bedzie 48 osob.wiec moja rodzinka bedzie prwie nie widoczna.nawet sie niektórzy podsmiwaja...odmówili z powodu...... :
-przedewszystkim praca ,teraz jest jdnak najwaznijsza-takie czasy ( a wiekszosc gosci mialam miec z daleka )
-pozatym choroba ,mojej najlepszej cioci umarł teść wiec wiadomo ze to nie dla nich czas na zabawe
- kilka osób wogule niewiem czemu bo nie byli łaskawi podac powodów na przyklad mój chrzesny,jeden kuzyn...pewnie z powodu kasy tak sądze
- egzaminy na studiach
i tak mniej wiecej tyle !!!!!!!!!!!! :(:(:(:(:(:(
-przedewszystkim praca ,teraz jest jdnak najwaznijsza-takie czasy ( a wiekszosc gosci mialam miec z daleka )
-pozatym choroba ,mojej najlepszej cioci umarł teść wiec wiadomo ze to nie dla nich czas na zabawe
- kilka osób wogule niewiem czemu bo nie byli łaskawi podac powodów na przyklad mój chrzesny,jeden kuzyn...pewnie z powodu kasy tak sądze
- egzaminy na studiach
i tak mniej wiecej tyle !!!!!!!!!!!! :(:(:(:(:(:(
Nie przeprasam za bledy