Widok

ile odmówiło wam osób?

Wesele Temat dostępny też na forum:
jestem wsciekła poprostu bo na 115 osób zaproszonych będzie 70! koszmar!szkoda tylko że tak poźno mnie o tym powiadomili, bo mogłabym doprosić...czy u was też tak jest?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas ze 110 zaproszonych będzie ok 78

ze 160 zaproszonych bedzie 90 :(
ja ostatnie zaproszenia rozdalam na 3 tygodnie przed
ale o potwierdzenie nie prosze nastepnego dnia...
i tym ostatnim gosciom to osbiscie wreczylam... a i tak bylo mi glopio...

a wiecei ze z moich znajomych to nikt nie odmowil... wszyscy przychodza...
Tylko rodzinka nie dopisala...
przykto mi bardzo bo zadnego chrzesnego nie bedzie :((

Nam jednak też już ktoś odmówił: dobry kolega mojego narzeczonego z żoną- bo wyjechał do pracy za granicę, dziś koleżanka, bo przylatuje do Polski później niż planowała, ale na pewno jeszcze się trochę uzbiera. Rozumiem ich choć szkoda, że ich nie będzie.

ja mam taka sytuacje ze chcetnie teraz bym doprosila pare ale dalam im juz zawiadomienie wczesniej.i jest mi glupio wiec chyba tego nie zrobie.nie chce zeby sie obrazili czy cos.

Nie przeprasam za bledy
:)

.
Wiem ze zaltani sa przed slubem, ale z drugiej strony to mogli wysłac zaproszenie pocztą, no nie? Nie czuje sie zadnym honorowym gościem i nie oczekiwalam, ze przyjdą osobiście... z drugiej strony to do pracy mamy od siebie jakiś 1-2 km.... to na prawde nie jest szmat drogi!!!!
No ale dziekuje, ze chociaz ty mnie rozumiesz :)

no może sie nie złość, bo są zalatani przed ślubem
ale to faktycznie nie ładnie
nie przejmuj sie ich fochami,
po weselu jak już ochłoną i zapytają cie czemu nie przyszłaś
powiedz prawdę..

.
i taki mam zamiar, tylko dziwi mnie ich reakcja, chyba nie ma sie co dziwic, no nie? Poza tym zaproszenie zostawili w drzwiach, a potem przysłali sms-a czy idizemy? bo im bardzo zalezy zebysmy byli :) sorry, ale jak zapraszalam gości na mój ślub i wesele /równiez tych znajomych/ to sie troche inaczej zachowalam :)

U nas zaproszonych bylo 96 z tego odpadlo 8 jak narazie ale juz doprosilam kilka osob i wiec chyba i tak bedzie 90os.

poszalabym jesli by przy wreczaniu wyjasnili... ze ktos odmowil. bo z pewnoscia tak bylo
a tak to...troche niezreczna sytuacja,
z jednej strony rozumiem młodych, że chcieli "zapełnić" zapłacone miejsce
ale to z punktu widzenia gościa jest poniżające, że ide na wesele, na zapychacza

odmówiłabym przyjścia na wesele
przyszłbym z kwiatami do kościoła

.
Dostałam zaproszenie od znajomych na 2 tygodnie przede ślubem.... Bardzo ciesze sie ich szczesciem, ale dla mnie to troche zlanie gości ... obrazili sie, jak odmówiłam - mialam na to jeden dzień - zaproszenie dostałam 14 maja, a do 15 maja mialam poteirdzić czy przyjde, co wy na to????

Nam też nikt nie odmówił, a zapraszaliśmy i rodzinę i znajomych (2 osoby jeszcze z liceum). Na wesele zaprosiliśmy tych ludzi, o których wiedzieliśmy, że cieszą się naszym szcześciem i razem z nami będą chcieli uczestniczyć w najważniejszym dla nas dniu. Cieszę sie, że nie ulegliśmy jednej i drugiej rodzinie, która usiłowała nas skłonić do zaproszenia ciotek i wujków "siódma woda po kisielu" i starych zajomych, którzy ostatni raz widzieli nas 20 lat temu .

Pozdrawiam
A JAK JA BRAŁAM ŚLUB TO NIKT MI NIE ODMÓWIŁ TYLKO WUJEK PO BAJPASACH ALE TO WIEDZIAŁAM
I NAWET PRZYJACIELE Z NIEMIEC PRZYJECHALI
ALE BYŁO FAJNIE
JESZCZE RAZ BYM CHCIAŁA TEN SAM DZIEŃ PRZEŻYĆ
NO Z PAROMA WYJĄTKAMI, KTÓRYCH NIESTETY MUSIAŁAM ZAPROSIĆ BO TAK WYPADA NIE CIERPIE TEGO "BO TAK WYPADA" TERAZ BYM ICH NIE ZAPROSIŁA, BO PRZECIEZ TO MOJE WESELE BYŁO!!!!
to bardzo przykra sprawa jak ktoś odmawia, a jak większość!!! Dlatego to już przeszłość wesela z gośćmi z obowiązki, powinno się zapraszać bliskie osby i jeśli to prawie nikt z rodziny- co z tego :P
Po ślubie zostaną nam tylko ci bliscy, to oni przyjdą do szpitala jak urodzice dziecko i pomogą w trudnej sytuacji, nie jakaś ciotka, czy siostra babci albo kuzyn widziany kilka razy w życiu, bo oni mają nas w du..e!!!
Olać ich!!!!!!!!!!!!!

Od strony mojego narzeczonego tylko kilka osób zrezygnowalo wiec bedzie ich sporo.

I szczerze powiem ze jak teraz jestem w takij sytuacji to żałujemy ,bo moglismy zrobic wesele tylko dla najblizszych,czyli od niego 30 osob ( bo ma i tak duza rodzine) i odemnie z 15 i by bylo super.

Nie przeprasam za bledy
ja zaprosilam ze swojej strony 40 osob,a bedzie maks 19 !!! jestem troche podlamana tym bo z tamtej strony bedzie 48 osob.wiec moja rodzinka bedzie prwie nie widoczna.nawet sie niektórzy podsmiwaja...odmówili z powodu...... :

-przedewszystkim praca ,teraz jest jdnak najwaznijsza-takie czasy ( a wiekszosc gosci mialam miec z daleka )
-pozatym choroba ,mojej najlepszej cioci umarł teść wiec wiadomo ze to nie dla nich czas na zabawe
- kilka osób wogule niewiem czemu bo nie byli łaskawi podac powodów na przyklad mój chrzesny,jeden kuzyn...pewnie z powodu kasy tak sądze
- egzaminy na studiach

i tak mniej wiecej tyle !!!!!!!!!!!! :(:(:(:(:(:(

Nie przeprasam za bledy
Ze 90 osób odmówilo nam prawie 20, cóż zdarza sie...

Powody:
operacja na zylaki, nie mam z kim dziecka zostawic, lub .... najgorsze.... fuj, nawet mi sie nie chce tego mówic....mam inne plany.... - najblizsza rodzina, za daleko - rodzina z zagranicy !!!

Na brak kasy chyb anikt nie narzekał...

W sumie mamy 71 osób, ale w Estragonie - chyba jako jedynej knajpie i to jest ich minus!!! - trzeba płacic wszystko z góry na 21 dni przed weselem. Ja zapłaciłam za 69, w razie co domówie jeszcze te dwie osoby... Przezorny zawsze ubezbieczony ;))

image
Czytam tak ten wątek i mówię mojemu M. jak wygląda sytuacja z gośćmi, zdenerwował się i prosił by spytać Was z jakiego powodu odmawiaja najczęściej: brak kasy, czasu, wyjazd, fochy czy co jeszcze?! My zaprosiliśmy ok 45 osób ale jeszcze nikt nam nie odmówił i raczej się tego nie spodziewamy ale pewnie nas ktoś rozczaruje :(((
Piszcie !!!

do góry