Widok

ile sie staraliscie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,
zastanawiam sie ile sie ludzie staraja o dzidzie?
jak długo Wy sie staraliscie?
my sie "chwile" juz staramy i nic... i tak sie zastanawiam nad tym...
aha i po jakim czasie poszłyscie do lekarza?
byłabym bardzo wdzieczna za wszystkie odpowiedzi :) bo mnie to nurtuje...
pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W styczniu postawiliśmy się starać. Zakupiłam testy owulacyjne żeby poznać cykl tak oto poczęła się nasza malutka:) W 1 cyklu "starań":) Teraz jestem w 38/39 tyg.:)
Pierwszy synek w pierwszym miesiącu po odstawieniu tabletek, do lekarza trafiłam w 8 tc. Drugi - niespodzianka, u lekarza w 4tc - za szybko, jeszcze nie wiadomo było, czy na pewno jest ciąża, bo jeszcze nie biło serducho:-)
Jeden dzień ;P A do lek. poszłam w 9 tyg. ciąży.
Płodne my, baby:)
Same wyniki "szybkie i sprawne":) hehe
staralismy sie 3 miesiace ,do lekarza poszłam jak najszybciej i był to 7 tydzien
A u nas było do 3 razy sztuka :D i się udało. Ale wcześniejsze miesiące to nerwowo wyczekiwałam jakiś znaków, objawów, czytałam ciągle w necie co może się dziać. Liczyłam który to mógłby być już tydzień ... tak tego chciałam, że aż nie wychodziło. A jak przestałam myśleć i sobie odpuściłam to od razu dwie kreseczki a teraz śliczny synek :)
Ja chodziłam do dr. Januszewskiej. Przyjmuje prywatnie w gdyni, w spółdzielni lekarskiej, i w swoim gabinecie w gdańsku na oruni niedaleko przychodni świętokrzyskiej. Mi dużo tłumaczyła, opowiadała. Nie narzuca robienia ciągle coraz to dziwniejszych badań. Wiadomo na początek wszystkie a potem tylko morfologia mocz usg. Sympatyczna babka i w swoim gabinecie ma duuuużo czasu dla pacjentki. Czasami siedziałam tam 40min :) Koszt w gdyni to: 70zł + 60 usg a w jej gabinecie 100zł + 50zł usg. Czasami usg jest gratis :P
ja mam 28lat,staraliśmy się przez pół roku, do lekarza poszłam po 4 m-cach i lekarka powiedziała, żeby na spokojnie, a wszystko będzie ok, jeżeli przez rok się nie uda to wtedy będą interweniować, po dwóch m-cach była już "dzidzia", więc się nie stresuj, aha lekarz kazał ograniczyć częstotliwość:), gdyż żołnierzyki muszą dojrzeć, żeby mieć siłę na dobiegnięcie do mety:)
flora
a my doszliśmy do wniosku, że możemy się już postarać od następnego miesiąca, wydawało się, że jest już po owulacji, ale okres nie przyszedł:)za to pojawiły się dwie kreseczki:)
za 2-gim razem , pierwsza wizyta 5 tydz dr.Foltman
My za pierwszym razem 2 miesiące ,teraz 6 miesięcy.
nam sie udało od razu, nie dostałam okresu, zrobiłam test i poszłam do lekarza, pierwszą wizyte u gin miałam w 7 tyg., pierwsze usg w 9-tym
raz "spróbowaliśmy" :)
pół roku...
Za pierwszym strzałem :)

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

może jeszcze ktos sie wypowie...
pozdrawiam
Dziewczyny dziekuje za odpowiedzi :)
mogłybyscie napisac jeszcze do jakich lekarzy chodziłyscie? mozecie kogos polecic?
My mamy na razie za soba prawie 5 lat starań i nic...
Zaszlam w ciaze po jednym razie ;) . Ale celowalismy, zeby ten jeden raz byl dokladnie w owulacje.
I byl i mamy wymarzonego chlopca :) .
Mialam testy owulacyjne, wg nich owulacji nie bylo wogole ;) . Na szczescie wiedzialam, ze tak nie jest i wyliczylam matematycznie owulacje. Cykle regularne co 28 dni.
6 lat starań , l;eczenia i operacji .Ale dzidzia a raczej pannica jest .
Do lekarza po roku nieudanych starań powinnaś sie udac i ty i partner

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry