Widok

ile śpią Wasze dzieciaczki?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ile śpią Wasze dzieci? Mój ponad 2 tygodniowy synek nie śpi prawie nic w dzień. Zdarza mu się przymknąć oko na 5-10 minut, a potem przez kilka godzin albo sobie czuwa albo płacze. W nocy budzi się 1 czy 2 razy. Trochę mnie to martwi, bo byłam przekonana, że noworodki dużo śpią, ale mój to chyba jakiś ewenement.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja Karolcia śpi cały czas, czuwanie włącza jej się tylko po kąpieli :)

Jezu zazdroszczę... ja jestem umęczona.

Moja Ania w nocy budzi sie o1 i następnie o 5-6 w ciągu dnia śpi ok 2 godzin po jedzeniu, a czuwa po jedzeniu ok1 godziny po czym, zaczyna się wiercić, wówczas przewinę ją i kładę do łóżeczka, po 15 minut jak przychodzę do jej pokoiku to mała już śpi.

Moja Pati zasypia na noc o 20-21 i śpi do 7-8 rano
W dzień też dużo śpi :)

Moja mała też bardzo malo śpi w dzień, tyle co na spacerze i jakies kilkuminutowe drzemki, ale za to śpi calą noc powiedzmy od 20-21 do 9tej rano, z tym że budzę ją na karmienie co 3-4 godziny.

Dominiq ale teraz się karmi na żądanie... nie potrzebnie wybudzasz.

Dominique, a czy Twoja mała dużo płacze w dzień?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój Mikołaj ma 5 tygodni i też nie lubi w dzień spać. Robi sobie kilka 10-cio, 15-sto minutowych drzemek. Generalnie spi na spacerze i obecnie mam patent, ze jak wracamy ze spacerku to go zostawiam w wózku i nie rozbieram (maluszek jest b. czujny i każda próba rozpięcia kombinezonka kończy się jego wybudzeniem). W nocy budzi się co 3 h. Myślę, ze nie masz się co martwić, dopiero uczysz się swojego maluszka (ja też na poczatku myślałam, ze z moim jest coś nie tak bo nie przesypiał książkowych 20 na na dobę). Ważne żeby przybierał na wadze jak zliczyłabyś jego wszystkie drobne drzemki to tak mało tego snu na pewno nie będzie.
no właśnie tych drzemek jest może z z 3 w ciągu dnia. najgorsze, że dużo płacze...

Wiem, że się karmi na żądanie, ale w przypadku noworodków trzeba wybudzać w nocy co 3 godziny. Tak mówiły położne w szkole rodzenia i jak bylam w poradni laktacyjnej tez tak tamta pani mówila.
W dzien moja mala placze raczej jak coś chce, tzn. jak jest glodna, ma mokro albo coś ją niepokoi. Dopiero wieczorem bardzo marudzi i trudno ją uspokoić. Jest wtedy spiąca, niby najedzona ale nie może zasnąc i płacze. Jak np. teraz, ale mój mąż sie nią zajmuje właśnie. Mam nadzieję, że uda mu się ja ululać.

lemka to mozemy sobie podac rece:(

moja mala jak nie spi to glownie placze, bo cos jej nie pasuje-mowie o porze dziennej, a to ze juz glodna, a to ze sama w pokoju, a to ze nasikane, a to zeby ja nosic, a to zeby odbic...masakra
drzemki max do pol godziny, ale chodzenie na paluszkach bo jak sie obudzi to marudzi a spi cholernie czujnie

w nocy spi roznie, raz budzenie co 1,5h, raz co 3 godziny

jak czytam o maluchach co spia tu dziewczyna non stop to zazdroszcze
ja nic nie moge w domu zrobic:(((
no chyba ze oleje placz, ale to ciezko

dlatego tez postanowilam sprawdzic jej hormony tarczycy-ja jestem chora i mozliwe ze ona tez cos ma nie bardzo z tymi sprawami

no i znow placze...:(((musze isc do niej

image

image
asia, a myślałam, że jestem sama...wczoraj mój mały w dzień nie zmrużył oka nawet na chwilę, płakał non stop, a ja nic innego nie robiłam tylko go huśtałam, tuliłam...pod koniec dnia byłam wrakiem człowieka. w nocy co prawda nie mogę narzekać, po tak męczącym dniu spał do 5, ale ja wolałabym aby w nocy budził się kilka razy, a w dzień spał, bo tak to nie mam czasu na nic. najgorsze jest właśnie to, że jak nie śpi to płacze. ja od pt wracam na studia i nie wiem jak sobie poradzę z nauką. jutro idziemy do pediatry, zobaczymy co powie.

a lenka potrafi pospac:)całe nocki przesypia+w dzien na spacerze(prawie zawsze-około 1-2 godzinki)+po 10-15 minut po karmieniu+miedzy karminiami czasami nawet godzinkę..taki spioch ale ze spi z przerwami na wymioty to pewnie ten sen jest duzo mniej efektywny

lemka napisał(a):

> Ile śpią Wasze dzieci? Mój ponad 2 tygodniowy synek nie śpi
> prawie nic w dzień. Zdarza mu się przymknąć oko na 5-10 minut,
> a potem przez kilka godzin albo sobie czuwa albo płacze. W nocy
> budzi się 1 czy 2 razy. Trochę mnie to martwi, bo byłam
> przekonana, że noworodki dużo śpią, ale mój to chyba jakiś
> ewenement.
>
>

mój tak jak twój w tym wieku wdzień prawi enie spał a w nocy jad co 3 godziny

Nie wiem czy może czytałyście taką książkę "Język niemowląt"? Autorka podaje różne sposoby na spanie niemowlaków. Ja od wczoraj stosuję i udaje się tak 50/50, ale będzie lepiej. Niektóre rzeczy naprawdę fajnie opisuje. Polecam. Poczytajcie sobie.
Jakby któraś z Was chciała to mam ją w wersji elektronicznj, mogę przesłać. Można też sobie ściągnąć z netu, tylko nie wiem skąd. Mój mąż mi ją znalazł.

ooo Dominiq to ja poprosze! :) kwiatuszek_18@poczta.fm

dziekuje Ci bardzo za szybką przesyłke :)

ja też poproszę.

a tak przy okazji to dziś pierwszy sukces. mój synek śpi w ciągu dnia :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry