Widok

ile śpią Wasze dzieciaczki?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ile śpią Wasze dzieci? Mój ponad 2 tygodniowy synek nie śpi prawie nic w dzień. Zdarza mu się przymknąć oko na 5-10 minut, a potem przez kilka godzin albo sobie czuwa albo płacze. W nocy budzi się 1 czy 2 razy. Trochę mnie to martwi, bo byłam przekonana, że noworodki dużo śpią, ale mój to chyba jakiś ewenement.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lemka i Domique zazdroszcze

ja sie musze budzic w nocy co 2-3h a w dzien mala tez spi zdawkowo:(

image

image
Z okazji tego, że moja mała ma 4 tygodnie nie budziłam jej w nocy do karmienia. Jakież było moje zdziwienie, gdy obudziła sie prawie po 8 godzinach. Szok. To chyba troche za dużo jak na takiego malucha. I wcale nie była zbytnio wygłodniała. Dziś chyba ustawie budzik na 5 godzin.

Moyre napisał(a):

> moj spi nocke cala,ale w dzien zero.Na pewno to kwestia
> indywidualna.Maly przestal sie budzic na karmienie okolo 6
> miesiaca.Przesypial od 19 do 6 rano.Teraz zasypia okolo 21 i
> spi do 8:)))

jejuuuujak ja ci zazdroszcze.........

aha - słodkie herbatki są niezdrowe na ząbki mój pije wodę chetnie bo od malego go przyzwyczajałam, ale wg mnie woda tez nie ma samaku :)

moj spi nocke cala,ale w dzien zero.Na pewno to kwestia indywidualna.Maly przestal sie budzic na karmienie okolo 6 miesiaca.Przesypial od 19 do 6 rano.Teraz zasypia okolo 21 i spi do 8:)))
WŁAŚNIE JA WYDRUKOWAŁAM LEKTÓRKA ZAPOWIADA SIE SUPER

no to ja muszę pochwalić synka, że noce przesypia. zasypia ok.22-23, a budzi się od kilku dni przed 5. oby jeszcze w dzień trochę pospał.

nie wody on nie wypije za zadne skarby no chyba ze truskawkowa ja w nocy daje mu herbatki hippa

dajesz wodę w butelce??

Wiesz co sama mialam dziwne mysli dlaczego tak jest,moich kolezanek dzieci w tym wieku przesypialy cale noce a ja wstawalam po kilka razy;(Na szczescie teraz juz jest lepiej budzi sie raz w nocy po picie a czasami zdarzy mu sie przespac cala noc

no tomnie pocieszyłaś :)- czyli mój ma tak jak i inne dzieci, a ja wszedzie słyszałam z edzieci powyzej roku śpią cała noc........

moj synek ma dwa lata i czasem budzi sie w nocy bo chce pic w dzien czasem spi ok1godz. No ale jak byl malutki to tez nie bardzo chcial spac a w nocy to budzil mi sie po kilka razy do ponad roku;(

Moyre napisał(a):

> i ja tez sie dolacze chociaz mam chyba najstarszego synka w tym
> watku,bo 16 miesiecy:)moj nie spi wcale w ciagu dnia,a jak juz
> mu sie uda na spacerze to godzine:)szalenstwo

mój ma tyle samo i śpi przewaznie 2 razy w dziń po ok 1-2 godz. W nocy zaś nadal się budzi - no ale usprawiedliwiam go bo wychodzi mu 7 zabków naraz :( wszytkie czwóreczki i trzy ytórjeczki wiec napewno boli..... Ale jak zasypia ok 21.30 to śpi ( z tymi przerwami kilkuminutowymi n apołłakanie i popicie "lee", czyloi mleczka) do ok 7-7.30

i ja tez sie dolacze chociaz mam chyba najstarszego synka w tym watku,bo 16 miesiecy:)moj nie spi wcale w ciagu dnia,a jak juz mu sie uda na spacerze to godzine:)szalenstwo
tu jest wersja do ściągnięcia

http://pokluda.net/manuals/jnth.pdf

też słyszałam o tej książce, nawet dostałam ją w prezencie :) Rzekomo rewelacyjna :))

a tak przy okazji to dziś pierwszy sukces. mój synek śpi w ciągu dnia :)

ja też poproszę.

dziekuje Ci bardzo za szybką przesyłke :)

ooo Dominiq to ja poprosze! :) kwiatuszek_18@poczta.fm

Nie wiem czy może czytałyście taką książkę "Język niemowląt"? Autorka podaje różne sposoby na spanie niemowlaków. Ja od wczoraj stosuję i udaje się tak 50/50, ale będzie lepiej. Niektóre rzeczy naprawdę fajnie opisuje. Polecam. Poczytajcie sobie.
Jakby któraś z Was chciała to mam ją w wersji elektronicznj, mogę przesłać. Można też sobie ściągnąć z netu, tylko nie wiem skąd. Mój mąż mi ją znalazł.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

do góry