Widok
wszystko zależy od kwiatów z jakich ma powstać wiązanka i od osoby która ją będzie wykonywała, bo niektóre kwiaciarnie naprawdę szaleją na słowo "ślubna"
u mnie było tak, chciałam "artystyczne" przystrojenie stołów (kompozycję kwiatową w bardzo dużych kieliszkach do wina), poszłam z tym najpierw do florystki a ona za 6 takich kieliszków zaśpiewała 370zł!!!! wprost powiedziałam, że nie takiej ceny się spodziewałam i moim zdaniem jest to gruba przesada
poszłam więc do mojej kwiaciarni i tam pani podjęła się realizacji mojego pomysłu :)
jeżeli chodzi o koszty to wyszło 320zł za:
mają wiązankę (120zł - gdyby nie storczyk byłoby 60zł - storczyk do dziś pięknie kwitnie w naszym pokoju);
poza tym kwiaty do włosów, bukiet świadkowej, dwie butenierki, no i te całe kieliszki
a teraz same sobie przekalkulujcie jak pani florystka zarabia na ludziach :/
u mnie było tak, chciałam "artystyczne" przystrojenie stołów (kompozycję kwiatową w bardzo dużych kieliszkach do wina), poszłam z tym najpierw do florystki a ona za 6 takich kieliszków zaśpiewała 370zł!!!! wprost powiedziałam, że nie takiej ceny się spodziewałam i moim zdaniem jest to gruba przesada
poszłam więc do mojej kwiaciarni i tam pani podjęła się realizacji mojego pomysłu :)
jeżeli chodzi o koszty to wyszło 320zł za:
mają wiązankę (120zł - gdyby nie storczyk byłoby 60zł - storczyk do dziś pięknie kwitnie w naszym pokoju);
poza tym kwiaty do włosów, bukiet świadkowej, dwie butenierki, no i te całe kieliszki
a teraz same sobie przekalkulujcie jak pani florystka zarabia na ludziach :/
jak widze jest rozstrzał cenowy... tak jest jak nie ma z gory ustalonych cen za np 1 konkretny kwiat, kazda kwiaciarna narzuca swoje ceny. Ja bede miala storczyki, roze i kalie- wiec rowniez drogie kwiaty- pani powiedziala ze jedna kalia w wybranym przeze mnie kolorze kostuje 10zl. No i co ja moge- musze uwierzyc..
Za moj bukiet, dwie butonierki i dwa bukiety dla świadkowych 200,- zł + za przystrojenie samochodu z tiulem 150 + przystrojenie ławek tiulem i żywymi kwiatami po 150 zł na dwie pary. Kwiaty przy ołtarzu były z pierwszokomunijne, wiec placiliśmy w kosciele po 50 zł na nowe gąbki do wazonow.

[/URL][url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

[/url]
Jesli chodzi o to, czy warto, to ja bylam zachwycona. Kwiaty byly dobrze przygotowane do tego, by wytrzymaly dluzszy czas (bukiet stał tydzień w doskonałym stanie). Przemiła obsluga, o cenie nie mowiąc. Za taką ilośc kwiatów, cena była niższa, niż chcieli w innych kwiaciarniach.
[/URL][url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

[/url]