Widok

ile za kwiaty?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ile płacicie za kwiaty?
My wczoraj zamówilismy- wizanke dla mnie, swiadkowej, 2 butonierki i po kwiatku dla mam- wyjdzie ok 200zł.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to ja niezle przeplacilam... chociaz bylo warto... moj bukiet ok 250 butonierki to juz groszowa sprawa kosze pelne kwiatow na podziekowania rodzicom ok 100 za jeden plus bukiety na stoly i ikebane dla mlodych na stol ok 350 plus dekoracja samochodu ktora byla przepiekna ok 400 kwiaciarnia dekorowala mi tez kosciol wiec tam tez poszlo duzo kwiatow, w sumie wszystko 1500zl. ale naprawde bylo tego cale mnostwooooo, wiazanke i reszte pokaze pozniej w relacji, czekam na fotki

ja bylam w kwiaciarni u pani u ktorej kupuje od wielu lat po kwiaty z zupelnie innej okazji ale przy okazji zapytalam o moj bukiet. pani wyznaje zasade ze za slowo slubna nie mozna podwyzszac ceny bo wiazanka jest wiazanka.

moja kosztowac bedzie okolo 70zł max,generalnie powiedziala ze napewno ze wszystkim to sie zmieszcze w 130zł... to mnie cieszy :)

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
moim zdaniem samo słowo slubne kosztuje...jak sie dowiadywałam wiazaneczka mnie wyjdzie 150zł tak około...

hejka, kwiatki sliczne, tez mysle o podobnych, ale welon - CUDO! powiedz mi prosze, gdzie kupiłas? dokładnie takiego szukam!
Ja za swój bukiet, świadkowej (taki sam tylko mniejszy troszke), 2 butonierki i 3 kwiatli we włosy zapłaciłam 395zł :/

a ja w kwiaciarni koło kolejki skm na Zaspie płacę 200zł za: bukiet z eustomy, bukiecik dla świadkowej, 2 butonierki i 2 bukiety dla rodziców.

dziewczyny wszystko zależy od tego jakie kwiaty, ja miałam cantadeski ( czy jak to tam sie pisze ) a to drogie kwiaty i tylko dzieki temu ze bukiet robiła mi ciocia zazyczyłam sobie duzy i z dużej ilości kwiatów :) bym wam wkleiła zdjecie ...ale nie umiem :)
Storczyki sa dosyc drogie. Ja polecam Ci kwiaciarnie Green Day na Chwaszczynskiej w Gdyni (polecona przez forumki).
Mialam bukiet storczyki + roze ecru naprawde przesliczny i zaplacilam za niego 150zl, dla swiadkowej 50zl, przypinka dla Pana Mlodego gratis, przypinka dla swiadka 7 zl. Do tego Panie wszytko przywiozly pieknie zapakowane do fryzjera gdzie sie czesalam w dniu slubu.
Szczerze je polecam.

dobrze,że tu zajrzałam dziewczyny!!!Załamana byłam cenami kwiatów!!!

Weszliśmy do Casablanki na Unruga w Gdyni i pani mi zaśpiewała 250 za moja wiązankę (ślubną -ze stroczyków-może rzeczywiście sa drogie) plus świadkowej 50 plus 10 butonierka plus 100 za wiązanki dla obojga rodziców( z samych róż-ale wiecie- to ten najlepszy gatunek!!!;]) plus ikebana na samochód 150 najmniej plus do włosów jeszcze jakieś 100zł ...Mina szybko mi zrzedła.
To jest jakieś chore, żeby jeszcze taka kwiaciarnia haracz z ludzi ściągała, za to że się powie "ślub" . Na szczeście nie wszędzie jest takie wariactwo i poszukam gdzieś dalej. Dzięki za to forum, do usłyszenia
a i jeszcze kwiat do wlosow :D

ja za taki sam zestaw jak Madziulki + jeszcze jeden bukiet dla babci tez płaciłam 350zł w kwiaciarni Casablanca w Gdyni na Unruga, wiązanką byłam zachwycona, była podobna do wiązanki Asinka

moja wiazanka, bukiety dla rodzicow,bukiet swiadkowej bukiet na samochod, kokardy na klamki i 2 buonierki 350zl

moja wiązanka 150 PLN , 3 butonierki po 10 PLN + jedna gratis, dwa bukiety dla mam po 50 PLN i wiązanka pod Matkę Boską 30 PLN

Jesli chodzi o to, czy warto, to ja bylam zachwycona. Kwiaty byly dobrze przygotowane do tego, by wytrzymaly dluzszy czas (bukiet stał tydzień w doskonałym stanie). Przemiła obsluga, o cenie nie mowiąc. Za taką ilośc kwiatów, cena była niższa, niż chcieli w innych kwiaciarniach.

a bylas zadowlona z tych kwiatow? bo chce tam zamowic,ale slub mam w 1 dzien swiat, a babka mi mowi,zebym odebrala bukiecik w wigilie- bezsens jak dla mnie, bo zwiedna mi i nie chce tak!! a poza tym samochod trezba przystroic z rana w sieta,a nie dzien wczesniej. polecasz ich, tak ogolnie?:)

Dziękuję :) Kwiaty sa wlasnie z tej kwiaciarni ("Ewka") naprzeciwko straży pożarnej we Wrzeszczu, 3 minuty od Manhattanu. Ulica Batorego 23, tel. 58/520-31-01

Asinek czy zamawiałas kwiaty w kwiaciarni na przeciwko Strazy Pozarnej? albo kto tam zamawial kwiaty? czy warto mam takie pytanie?:)

Asinek a jak to kwiaciarnia?? bo bukiet mialas cudownie sliczny!!!!

Za moj bukiet, dwie butonierki i dwa bukiety dla świadkowych 200,- zł + za przystrojenie samochodu z tiulem 150 + przystrojenie ławek tiulem i żywymi kwiatami po 150 zł na dwie pary. Kwiaty przy ołtarzu były z pierwszokomunijne, wiec placiliśmy w kosciele po 50 zł na nowe gąbki do wazonow.

image

image

image

image

image

image

jak widze jest rozstrzał cenowy... tak jest jak nie ma z gory ustalonych cen za np 1 konkretny kwiat, kazda kwiaciarna narzuca swoje ceny. Ja bede miala storczyki, roze i kalie- wiec rowniez drogie kwiaty- pani powiedziala ze jedna kalia w wybranym przeze mnie kolorze kostuje 10zl. No i co ja moge- musze uwierzyc..

do góry