Widok

ilość moczu a upały?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej
czy upały (wieksza potliwość u dziecka) mają wpływ na ilość wydalanego moczu?
od kilku dobrych dni moja 5 m-czna dziecina mniej siusia? czesto mam suchego lub prawie suchego pampersa... Kupki są bez zmian...
czy to że teraz sie bardziej poci ma na to wpływ?
czy cos innego może być przyczyną "zatrzymania" moczu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córeczka ma skończone 2 latka , pije bardzo bardzo dużo w te upały i robi siusiu do 6 razy dziennie.A w normalnej pogodzie o wiele częściej.
Poci się bardzo wiec dlatego mniej siusia.Jeżeli nie pokoi Cie stan córeczki może więcej picia jej pomoże ?
W takie upały trzeba dużo pic...:)
więcej picia - można się nabawić zapalenia pęcherza w taki sposób. Ja się właśnie tak załatwiłam :(
image
image
ja ją karmię piersią na żądanie, dodatkowo dopajam wodą...
Moja Mania też siusia mniej ale sporo się poci. Dopajam ją wodą i kontroluję ciemiączko więc nie jest odwodniona
image
a co to znaczy że kontrolujesz ciemiączko?
trzeba obserwować czy sie nie zapada
Sprawdzam, czy nie jest wklęsłe - to oznacza odwodnienie. Pogładź delikatnie palcami po główce tam gdzie jest "duże" ciemiączko, jeżeli jest zapadnięte to dziecko trzeba dopoić. Można też lekko uszczypnąć skórę na brzuszku - jeśli jest elastyczna i odkształca się z powrotem to jest wszystko w porządku
image
mój bratanek jest właśnie w szpitalu i też rodzice zaobserwowali u niego mniejszą ilości moczu pomimo dużej ilości picia zgłosili lekarzowi który stwierdził iż mocno sie poci i dlatego mniej moczu
moj synek duzo pije i duzo sika
imageimage
Mój maluch w te upały sporo przy cycku wisi a pieluszek zdecydowanie więcej idzie - własnie przez siuśki; dodam że nie dopajam małego wodą - tylko moje mleczko;
kama82 a co jest twojemu bratankowi???
Kama mi kiedys tez pediatra tak powiedziala, jak zapytalam. Moj amalo pije, w lato ciut wiecej a siusia w zaleznosci jak sie poci;)
image
image
kama82 a co jest twojemu bratankowi???
ma zapalenie płuc !!! a o mniej suche pieluchy to tak przy okazji bratowa zapytała bo ją zaniepokoiło to

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

do góry