Widok

imie Maja

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy imie Maja rzeczywiscie jest tak popularne?? duzo ich na podworku i w przedszkolach ???Moj maż sie uparl i nie wiem jak go przekonac do innego imienia...mi sie podoba Adrianna i pare innych ale nic tylko Maja i Maja
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak wciąż jest ich dużo i chyba ciągle zajmują pierwsze miejsce w rankingach, ostatnio byłam na dniu otwartym w przedszkolu, oglądałam ściankę z rysunkami dzieci, i większość było podpisane tylko "Maja" lub "Lenka" zapytałam się przedszkolanki czy tylko wybrana prace dzieci tu wiszą a ona, że to całej grupy. Ale czy to ważne ile jest Majek w Polsce? Ważne, że śliczne i proste imię. Ma się Wam podobać.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mnie też się marzyła Maja, a jeszcze bardziej Lena, ale popularność tych imion mnie zniechęciła.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fakt, że popularne okrutnie, ale przynajmniej po raz pierwszy od kilku lat na szczycie listy popularnych imion znajduje się coś wdzięcznego i bezpretensjonalnego ;)

Uwielbiam Lenki, Elenki i Helenki, Maja też jest fajna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
My byliśmy zakochani w tym imieniu, a okazało się,że jednak będzie synek. Z naszego otoczenia nie ma Maji a dziewczynki w około to Julki i Lenki :)
Mai, są rodzice, którzy nie potrafią poprawnie napisać odmienionego imienia swojego dziecka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam córke Maję i jakos jest jedyna w grupie a w p-lu sa dwie

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no mi tez sie podobalo imie dopoki nie zobaczylam ze ono jest takie popularne...ale z drugiej strony po co na sile zmieniac....
mi sie jeszcze podobalo Nadia ale maz stwierdzil zadnych ruskich :(...
Maja ok. W końcu Wasza Maja bedzie zawsze tylko jedna ;)

http://gorny.edu.pl/imiona/
Maja pięęękne :D i nie sądzę ze zbyt popularnę, w moim otoczeniu nie ma wogóle dziewczynek o tym imieniu no prócz mojej Mai :D
W naszej grupie przedszkolnej ani jednej Mai.... I fakt, że ludzie nie potrafią odmieniać tego imienia...
mnie sie podoba bardzo to imię!
a ta odmiana wcale nie jest trudna a i tak jest problem .
Pamietam jak napisałam na zaproszeniach że zapraszamy na urodziny Mai to ludzie mówili że błąd zrobiłam ....
Rok później napiosałam Maja zaprasza....

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to ja nie wiem skad te statystyki ze niby na drugim miejscu... a ja wiecej slysze o Lenkach, Antosiach ....no i Juliach
Moja corcia tez jest Maja,na opdworku o innej Mai nie slyszalam w zlobku jest jedyna:)
A co do zlej odmiany imienia,to na Majki chrzcie ksiadz polewajac jej glowke,powiedzial: "Majo ja Ciebie chrzcze...."az sie zastanowilam czy to o moje dziecko chodzi:)
u nas też miała być nasza "Pszczółka" (Maja Wiktoria) ;) ale zrobiła niespodziankę i zmieniła się w chłopca :P
nie kierowaliśmy się modą na dane imiona - tylko te nam sie podobały i pasowały "do brzucha" ;)

fakt - straszny wysyp Maj...

http://viggo.pl/imiona/dziewczynki/popularne/
http://imiona.wieszjak.pl/nadawanie-imion/300265,Najpopularniejsze-imiona-zenskie-w-2011-roku.html
http://40tygodni.pl/Category/015/2,17030,Najpopularniejsze-imiona-zenskie-i-meskie-nadane-od-1-stycznia-do-30-grudnia-2010-roku.html

jeśli nawet w tym momencie nie ma widocznego zmasowanego ataku Majek w przedszkolach itp. - to za 1-2 lata będzie to widoczne :]
moj maz tez ciagle chodzi i gada "Pszczółeczka Maja " :)
Ja mam równie popularną Zuzię i nie przejmuje się gdy słyszę co chwila na ulicy Zuzia bo to nie imie stanowi o wyjątkowości człowieka:)
jak byłam w ciąży chciałam Amelię, ale w połowie mi się odwidziało, osłyszało chyba bo wszędzie były Amelie ;)

i nagle gdzieś przypadkiem wpadłam na Lenę ..
i została Lena, a ja kompletnie nie miałam poczucia, że jest to popularne imię, dopóki później po urodzeniu nie wskoczyłam gdzieś na neta i wydawało mi się, że Leny widzę wszędzie ;)

ale też dookoła siebie innej Leny nie znam ;)

także nie przejmuj się, tylko wybierzcie takie imię jakie Wam się podoba!
dzieki dziewczyny

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry