Widok

imie Maja

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czy imie Maja rzeczywiscie jest tak popularne?? duzo ich na podworku i w przedszkolach ???Moj maż sie uparl i nie wiem jak go przekonac do innego imienia...mi sie podoba Adrianna i pare innych ale nic tylko Maja i Maja
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak wciąż jest ich dużo i chyba ciągle zajmują pierwsze miejsce w rankingach, ostatnio byłam na dniu otwartym w przedszkolu, oglądałam ściankę z rysunkami dzieci, i większość było podpisane tylko "Maja" lub "Lenka" zapytałam się przedszkolanki czy tylko wybrana prace dzieci tu wiszą a ona, że to całej grupy. Ale czy to ważne ile jest Majek w Polsce? Ważne, że śliczne i proste imię. Ma się Wam podobać.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mnie też się marzyła Maja, a jeszcze bardziej Lena, ale popularność tych imion mnie zniechęciła.
image[url=http]
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fakt, że popularne okrutnie, ale przynajmniej po raz pierwszy od kilku lat na szczycie listy popularnych imion znajduje się coś wdzięcznego i bezpretensjonalnego ;)

Uwielbiam Lenki, Elenki i Helenki, Maja też jest fajna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
My byliśmy zakochani w tym imieniu, a okazało się,że jednak będzie synek. Z naszego otoczenia nie ma Maji a dziewczynki w około to Julki i Lenki :)
image
Mai, są rodzice, którzy nie potrafią poprawnie napisać odmienionego imienia swojego dziecka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam córke Maję i jakos jest jedyna w grupie a w p-lu sa dwie

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no mi tez sie podobalo imie dopoki nie zobaczylam ze ono jest takie popularne...ale z drugiej strony po co na sile zmieniac....
mi sie jeszcze podobalo Nadia ale maz stwierdzil zadnych ruskich :(...
Maja ok. W końcu Wasza Maja bedzie zawsze tylko jedna ;)

http://gorny.edu.pl/imiona/
Maja pięęękne :D i nie sądzę ze zbyt popularnę, w moim otoczeniu nie ma wogóle dziewczynek o tym imieniu no prócz mojej Mai :D
image
image
W naszej grupie przedszkolnej ani jednej Mai.... I fakt, że ludzie nie potrafią odmieniać tego imienia...
mnie sie podoba bardzo to imię!
a ta odmiana wcale nie jest trudna a i tak jest problem .
Pamietam jak napisałam na zaproszeniach że zapraszamy na urodziny Mai to ludzie mówili że błąd zrobiłam ....
Rok później napiosałam Maja zaprasza....

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to ja nie wiem skad te statystyki ze niby na drugim miejscu... a ja wiecej slysze o Lenkach, Antosiach ....no i Juliach
Moja corcia tez jest Maja,na opdworku o innej Mai nie slyszalam w zlobku jest jedyna:)
A co do zlej odmiany imienia,to na Majki chrzcie ksiadz polewajac jej glowke,powiedzial: "Majo ja Ciebie chrzcze...."az sie zastanowilam czy to o moje dziecko chodzi:)
image
image
Mi imię Maja bardzo się podoba tylko Maja Maja kocham to imię
u nas też miała być nasza "Pszczółka" (Maja Wiktoria) ;) ale zrobiła niespodziankę i zmieniła się w chłopca :P
nie kierowaliśmy się modą na dane imiona - tylko te nam sie podobały i pasowały "do brzucha" ;)

fakt - straszny wysyp Maj...

http://viggo.pl/imiona/dziewczynki/popularne/
http://imiona.wieszjak.pl/nadawanie-imion/300265,Najpopularniejsze-imiona-zenskie-w-2011-roku.html
http://40tygodni.pl/Category/015/2,17030,Najpopularniejsze-imiona-zenskie-i-meskie-nadane-od-1-stycznia-do-30-grudnia-2010-roku.html

jeśli nawet w tym momencie nie ma widocznego zmasowanego ataku Majek w przedszkolach itp. - to za 1-2 lata będzie to widoczne :]
moj maz tez ciagle chodzi i gada "Pszczółeczka Maja " :)
Ja mam równie popularną Zuzię i nie przejmuje się gdy słyszę co chwila na ulicy Zuzia bo to nie imie stanowi o wyjątkowości człowieka:)
jak byłam w ciąży chciałam Amelię, ale w połowie mi się odwidziało, osłyszało chyba bo wszędzie były Amelie ;)

i nagle gdzieś przypadkiem wpadłam na Lenę ..
i została Lena, a ja kompletnie nie miałam poczucia, że jest to popularne imię, dopóki później po urodzeniu nie wskoczyłam gdzieś na neta i wydawało mi się, że Leny widzę wszędzie ;)

ale też dookoła siebie innej Leny nie znam ;)

także nie przejmuj się, tylko wybierzcie takie imię jakie Wam się podoba!
imageimage
image
dzieki dziewczyny
a ja mam lat dużo i na imię Maja, i ze swojego dzieciństwa pamiętam, że ludzie pytali się mnie, czy tak mam na imię, czy jest to zdrobnienie od Marii, ogólnie takie dziwadło imię, coś a'la Nicola obecnie. Byłam jedyna z takim imieniem w podstawówce, ogólniaku, studiach i przez wiele lat w pracy.

a dzis połowa znajomych zazdrości mi imienia, bo sa to Magdy, Anie i Agnieszki.

Imię fajne, miękkie z imieninami 9 kwietnia....gdybym nie miała tak na imie, to moja córka na pewno byłaby Mają, a nie Anią.....która jest jedyna z takim imieniem w przedszkolu (nie tylko w grupie)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ania śliczne imię, ale mam za dużo złych skojarzeń, wiem wiem, że te skojarzenia to jednak tylko skojarzenia, po za tym znam tylko 2 "głupie" Anki, a fajnych to znam chyba z 10, ale i tak mnie mierzi
Majls a w doroslym zyciu... jak z tym imieniem ???
bluagnes, mam koleżankę Martę, na którą od zawsze i wszędzie mówią Maja. Ja też długo myślałam, że ona po prostu Maja się nazywa. Nawet maila służbowego ma majacośtamcośtam@cośtam.pl
I jest OK. I lepiej do niej ta Maja pasuje, niż Marta, o wieeeele lepiej.
Dlaczego z powodu imienia Maja miałby być jakiś kłopot? Ja nie widzę absolutnie żadnego. Imię jak imię, jak każde inne, zwyczajne imię.
do mojego liceum chodziła dziewczyna o imieniu Maja - jednak co najciekawsze miała też odpowiednie nazwisko : Pszczółka :P
dobre :)
Maja czy Majka - to niestety nie jednoznaczne- juz się z tym spotkałam i dwie matki (chociaż wydaje mi się, że to ciagle to samo imie) twierdza sprzecznie jedna mówi że Maja nie Majka a druga, że dała Majka a mówią Maja - jak dla mnie za dużo tych Maj, Oliwii, Lenek, Helenek... jak kiedyś Magd, Magdalen, Ań,Mart, Zuź, czy Natalek..ehh
nic nie mów ;P

u mnie w policealnej było 5 Agnieszek ;) gdzie w podstawówce w klasie byłam jedyna ;P
ja tez agnieszka i mialam tylko jeszcze jedna w podstawowce a w liceum bylam jedyna..
Maja Pszczolka to kolezanka z klatki/podworka mojego meza. takze pozdrawiamy :)

a co do imienia- ty wybiera sie takie jak sie podoba anie takie jak jest modne- u nas jesli bedzie dziewczynka to bedzie Maja- bez wzgledu na mode- poprostu nam sie podoba
wiecie, imię to najbardziej pasuje jakby nie było dla małych dziewczynek, bo teraz w dorosłym życiu bywa śmiesznie - wesoło i ktoś ze zdziwieniem mówi Pani Maja??? ale fajne ma Pani imię. no cóż imię jak imię....

inna śmieszna sytuacja jest w przedszkolu mojej Ani, jak dzwonie, aby powiadomić, że nie będzie córki danego dnia w przedszkolu, Pani zawsze maja problem czy to Mai nie będzie czy Ani, bo jak to dorosła osoba i jest Mają......????

a jak ktoś do mnie mówi Majka (zdrobnienie od Mai) to dostaję lekkiego szału - nie cierpię tego zdrobnienia.
no pewnie w przyszlosci to bedzie troche inaczej skoro teraz takie popularne imie :)
to juz chyba zostanie Maja :)
Moim zdaniem imię dziecka powinno się przede wszystkim podobać rodzicom :) Mi osobiście podoba się imię Maja, Lena, Zuzia... ale jednak za dużo się słyszy o tych imionach. Według mnie są zbyt popularne co nie oznacza, że mi się nie podobają. Tylko nie chciałabym, żeby w przedszkolu albo klasie oprócz mojej np. Zuzi były 4 inne :)
wg mnie Maja pasuje i do dziewczynki i do dorosłej kobiety. Niby dlaczego nie miałoby pasować do dorosłej Mai? Chociaż to w sumie jeszcze zależy jaka Maja ;) Ale to jak każde imię, może nie pasować do człowieka po prostu.
a czy ktoś zastanowił się co na to Gucio lub Tekla...;)
Gucio mam najmniej do powiedzenia :)
image
image
Ja mam na imię Marta i rodzice wybierając je kierowali się tym że rzadko się o nim słyszało. Gdy poszłam do podstawówki i tak okazało się że w klasie były 3 Marty, a w szkole jeszcze więcej. W liceum i na studiach tak samo. Więc i tak starania poszły na marne;)

Gdy wybieraliśmy z mężem imię dla naszej córki nie kierowaliśmy się tym czy jest popularne czy nie - po prostu nam się od lat niezmiennie podobało i już. A to czy w przedszkolu/szkole będzie więcej Zuź to już może być kwestia przypadku.
image
Miałam ucznia Gucia - fajny, wesoły chłopak (12 lat) - ciekawe jak będą na niego mówić gdy będzie miał 16-18 lat. W dorosłym wieku można per "panie Gustawie" ale w wieku "przejściowym"?
image
Gustaw nawet ładnie ale Gucio...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

do góry