Widok

imie Tadeusz?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej, co myślicie o imieniu Tadeusz? Zdrobnienia Tadzio, Tadzik, Tadek. Podoba się Wam?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10
Mi się podoba i myśle że Imie powoli wraca do łask
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Podoba mi się ,ostatnio słyszałam na placu zabaw jak mama wołała tak do dwulatka -Tadzio,Tadzik.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
bardzo fajne:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
Szczerze to mi średnio się podoba ,nie jestem zwolenniczką udziwnionych imion ale właśnie tradycyjnych do których Tadeusz również należy ale to imię wyjątkowo mi nie pasuje do małego chłopca nawet w zdrobnieniu ,może dlatego że mam w rodzinie paru Tadków już dobrze po 50-tce i mimo wieku wszyscy wołają do nich Tadzik ,Tadziu ,Tadek .Ale imię ma się podobać rodzicom i to ich wybór .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
mi się nie podoba, ale jak koleżanka wyżej napisała. imię powinno się podobać rodzicom :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tadeusz imię męskie pochodzenia aramejskiego. Wywodzi się od słowa oznaczającego "odważny", "śmiały".
Tadeusz imieniny obchodzi 11 maja, 25 października i 28 października.
Kiedyś było tylko 28 października .Znałam 3 mężczyzn o tym imieniu.
Ciekawe,ale faktycznie cechę wspólną jaką mieli to odwaga.
Mi się podoba zdrobnienie Tadziu do dziecka .....Ważne żeby Wam się to imię podobało.
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
A mi się to imię wyjątkowo nie podoba (a już w ogóle Tadzik jako zdrobnienie), chociaż bardziej wolę imiona "staromodne" niż "nowoczesne. Sama mam córkę Marię. Ale co ma do rzeczy moje upodobanie. Ważne, żeby rodzicom dziecka się podobało. Wszystkim nie musi, bo co czlowiek to inne gusta.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Niezbyt podoba mi się, ale to zapewne wpływ serialu Miodowych lat i tego zawołania: "Tadzik!" bo żadnych negatywnych skojarzeń osobowych z tym imieniem nie mam.
Już wolałabym Stanisława, jeśli chodzi o "stare" imiona.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
mi się nie podoba, ale dlatego, że mi się po prostu źle kojarzy się to imię. Mam złe doświadczenia z Tadeuszami. Znam dwóch i obaj - pisząc delikatnie - są okropni. Dążą po trupach do celu, nie liczą się z innymi, najważniejsze jest dla nich własne ego. Ale to moje zdanie. Nie każdy Tadeusz musi przecież taki być. Ważne, ze Wam się podoba
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
MI się podoba,
mój szef i szef męża to Tadeusze, więc mi się kojarzą z ludźmi sukcesu :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tadeusz wajhę przeloz heheh zart :)
mi sie nie podoba ale to kwestia gustu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Bardzo fajne imię, znam dwóch starszych Tadeuszów i jak ktoś wspomniał wyżej są to ludzie sukcesu, przynajmniej na takich natrafilam :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
mi się nie podoba, nie lubię imion starszych typu Tadeusz, Stanisław , Czesław , Konstanty, Józef ...no nie pasują mi dla dziecka i już , nie wiem noo tak mam ale jesli komuś się podoba to czemu nie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ja mam synka o tym imieniu. Imię w spadku po dziadku ;-)
Wołam TADZIORRO!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bardzo mi się podoba to imię, miałam kolegę Tadka w podstawówce, świetny chłopak - wesoły, zaradny. No same dobre skojarzenia, a imię nawet sama rozważałam :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

do góry