Widok

immunoglobulina dla przyszłych mam NOWE!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy wiecie jak to jest z tą szczepionką. Mój lekarz nawalił na całej linii, tzn powiedział, że jak bedę w 28 tygodniu ciąży a jestem (pierwsze dziecko), mam się udać do punktu krwiodawstwa i tam dostanę szczepionkę(szkoda że podał szczegółów tej szczepionki jej stężenia itp) po okazaniu karty ciąży. Tu trochę minął się z prawdą, ponieważ gamoń nie wiedział albo mi nie powiedział, że od października immunoglobina dla kobiet w ciąży na profilaktykę jest wstrzymana. Bo jak mi powiedziano nie przeliczono budżetu i nie wolno już podawać tej szczepionki na profilaktykę. Szczęśliwe są przyszłe mamy które do października były w 28 tygodniu.
Ja nie miałam takiego farta. Nie mam szczepionki. W aptekach też jest problem. Obdzwoniłam dwa województwa, żeby otrzymać to na profilaktykę, ale nie ma takiej możliwości.
Nie mogę dodzwonić się od kilku dni do lekarza, żeby go opier..... i poprosić o receptę (powinien mi ją dać od razu, ale po co- lepiej skasować 100 za wizytę!!!!!!) Może dla niektórych otrzymanie tego na profilaktykę jest nieistotne, ale dla mnie szalenie ważne- mam fisia na punkcie konfliktu!!!
Panie w punktach krwiodawstwa rozkładają ręce, mówiąc że nie mogą podawać profilaktycznie tej szczepionki. Nadmieniam, że jestem honorowym dawcą krwi i nawet za okazaniem legitymacji dawcy też nie mogę jej otrzymać nawet jeśli zapłacę. Grubo się zastanowię zanim oddam kolejne 450ml krwi!
Jedna z pań w krwiodawstwie powiedziała do mnie: "nie martw się kochana, ta szczepionka nie jest potrzebna, powinnaś się cieszyć z dzidziusia a dopiero przy drugim dziecku martwić się o ten problem"
No tak, tylko jak będę z drugim bąbelkiem w ciąży, to nie daj Boże żeby coś z przeciwciałami było nie tak, bo pewnie wtedy usłyszę tekst w stylu- a immunoglobulinę brałaś w pierwszej ciąży? NIE- to miej teraz do siebie pretensje.
Dziewczyny piszcie co o tym wiecie i co mówią Wasi lekarze, bo ja do mojego straciłam zaufanie a już za późno na zmianę lekarza.
pozdrawiam
[url=http://bejbej.pl/]
image
[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wydaje mi sie ze na zmiane lekarza nigdy nie jest za pozno jesli stracilas do swojego zaufanie..... musisz przeciez czuc sie z nim bezpiecznie i wiedziec ze Ci pomoze..... o immunoglobuline akurat ja sie nie martwilam wiec problem jest mi obcy, ale rozumiem twoja frustracje.....

no u mnie też szczęśliwie żaden konflikt krwi nie występuje, ale uważam że twój lekarz jest natychmiast do wymiany. To skandal, żeby nie wiedział o tak istotnych zmianach i rozporządzeniach. Czym on się interesuje? Wędkarstwem??? Może od 5ciu lat nie prowadził żadnej ciąży, albo wyłączył się z tematu i nie śledzi już żadnych aktualności? Tak czy siak plama na maksa. Skoro do tego bierze 100 za wizytę, to jest na jego miejsce wielu lepszych, którzy przynajmniej dają oparcie i bieżącą wiedzę na temat ciąży. Zmień go szybko, końcówkę ciąży niech prowadzi do jej szcześliwego rozwiązania fachowiec!!!!!!!!!!

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
Wiem, że powinnam go zmienić ale nie mam na to siły, nie znam tutejszych lekarzy ani szpitali. A na kolejną porażkę w tej materii nie jestem gotowa. Zresztą zmianiałam lekarza na tego, bo poprzedni traktował wizyty jak rzut na taśmy -jedna wizyta maks 10 minut. Poszłam do tego, bo miał dobrą opinię w necie, pracuje w swissmedzie i w wojewódzkim, więc myślałam, że będzie o.k.
Zresztą i tak bez różnicy, u niego rodzić nie będę, bo z uwagi na bliskość mojego zamiszkania chcemy rodzić w Pucku. A on jest naciągaczem, sam fakt, że podczas wizyty powiedział, że poród w swiss kosztuje 5tys, a u nich w cenniku jest 4tys. To mi wystarczy, by przykleić mu odpowiednią łatkę.
[url=http://bejbej.pl/]
image
[/url]

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

księgowa?? czy warto? (41 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

do góry