Widok

internet stacjonarny w Baninie

Witam,
jako, że w niedalekiej przyszłości zamieszkam w Baninie zależy mi na możliwości podłączenia się do internetu stacjonarnego bez limitu pobierania danych i gwarantowaną prędkością. Niestety odkryłam, że na chwilę obecną nie ma takiej możliwości.
Jako, że pracuję w firmie Orange dopytałam o możliwość inwestycji w Baninie.
Jednak, żeby takowa inwestycja mogła powstać potrzebuję wykazać, że jest zainteresowanie usługą.
Podkreślam słowo ZAINTERESOWANIE, a nie deklaracja.
Szukam osób zainteresowanych korzystaniem z usług internetu stacjonarnego w Baninie. Na początek z osiedla Rodzinnego i Familijnego.
Kabel jaki będzie mógł zostać doprowadzony do naszych domów daje możliwość korzystania zarówno z internetu, jak i telewizji i telefonu. Przewidywalny przesył danych do 20Mb/s.
Jeśli ktoś z Państwa jest zainteresowany proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny.
Najwyższa pora wyciągnać Banino z internetowego dołka :)
tel do mnie 503 175 132
@ izabela.szczepanska@orange.com

Pozdrowienia dla przyszłych sąsiadów :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak, w Baninie po radiu.
Pakiet 40/4 w godzinach nocnych gdzie prędkość jest podwojona.
Odnośnie aktualizacji strony - rzeczywiście, uciekło, już się robi!.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wave, czy zaktualizujecie w końcu swoją stronę, że jesteście dostepni w Baninie? Bo minął prawie drugi miesiąc od świąt kiedy rzekomo admin miał jeszcze dzień wolnego i nic nie widać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rozumiem że to również na radiu? Dostępne w Baninie?
http://www.speedtest.net/result/5346839915.png
Masz z wave
Internet radiowy Multi Wifi nigdy takiego wyniku nie miałem w orange

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chyba ze chcesz mieć lepszy, szybszy, i tańszy, to polecam wave :)
Miałem Orange i lipa trza płacić za utrzymanie łącza i prędkość max 10 Mb ściąganie, wysyłanie 1Mb chodziło masakrycznie nie polecam.Jak chcesz dobry szybki i stabilny internet to polecam Multi WiFi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://www.speedtest.net/result/5346839915.png
Klient z Banina podesłał.
Adminie, nie mogę zgodzić się z Tobą, że światłowód to kabelek jak każdy inny. Oczywiście dla klienta indywidualnego można tak to generalizować ale dzisiejsze możliwości światłowodu są przeogromne w porównaniu do jakiejkolwiek technologii elektrycznej. A do tego izolacja galwaniczna jako duży plus.
Miedź może tyle samo co FTTH.
coax - na docsis 3 300Mb spokojnie, na nowszych nie wiem
vdsl2 - pewnie pod 200Mb
ETH - gigabit

Przy rozsądnych odległościach oczywiście - to jedyna przewaga ftth.
Przypominam też ze ftth ma swoje ograniczenia. Swiatłowód to nie medium które się nigdy nie kończy. To kabel, taki jak kazdy inny.
Weź od nas na próbe wave.com.pl
Tydzień masz gratis!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Proszę o info pod wskazany @ lub telefon, może uda się cos zdziałać. Na Fiber na razie nie możemy liczyć, ald VDSL może dojśc do skutku, pozdr.
Jakiego znowu dołka :)
Zgłaszam zainteresowanie łączem operatorskim z BGP do mojej lokalizacji (ul. Morelowa 2 - rzut beretem od Familijnego), chętnie odbiorę kilkaset Mb/s własną radiolinią ~1 km z dachu budynku centrali (chyba że gdzieś blisko macie światłowody), radiolinie póki co dają radę ale do Chwaszczyna mam ~8 km a pasmo 23 GHz drogie, jak Orange chce to jest biznes do zrobienia. Zapraszam i pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam,

Pani Izo jaki jest sens wchodzenia do Banina z miedzią?
Nie można od razu FTTH?
Jeśli realizować inwestycję to porządne -przyszłościowe :)

Pozdrawiam
do 30 mb/s nie wiem zadzwoń do niech i si e dowiedz co i jak. ja płace ok cos ok 35 zł
Michał,
Amelek ma dostępną ofertę na 20 Mb/s? Jaki koszt łącza? Od kiedy jest taka oferta?
amelek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Możesz powiedzieć skąd masz internet? Ja mam JMT i na prawdę mam już dość. Da się normalnie korzystać tylko o porannych porach. Szukam czegoś innego.

pzdr
mój ty smutku
a iśka tylko chciala zrobic nam dobrze..... nie poddawaj sie. jestesmy z tobą. parafianie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (16 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry