Widok

firany do nowoczesnego wnetrza

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny mam problem tz. czeka mnie zakup firan i zasłon do mojego mieszkania. Wczoraj u mnie była babeczka ktora przyjechała i zrobiła mi projekt ale nie potrafila ni zupełnie doradzić co pasowałoby do mojego M.Moze wkleiłybyście fotki waszych firan to bym sobie porównała co jest teraz modne. Nie podobaja mi sie firanki typu makaron.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja makarony kupilam i po ponad miesiacu je zdejmuje:D jakos tak lyso jest z nimi:P
zakupilam juz firany i zaslony w leroyu, ale czekam bo babka mi je od razu szyje na wymiar, firanka zwykla ecru bez wzorów, a zaslony zielone z brazowym haftem na szelkach:D to zalezy jakie masz kolory w pokoju, ja mam bezo-brazy a dodatki dokupuje w zieleni stad te zielone zaslony

ja mam w salonie kolorystyke braz- bez i ta babka zrobila mi projekt na zaslony w kolorze ecru a firany biale bez zadnego wzoru. firany i zaslony koszt 30zl/mb a calos za salon bo jest duzy 1600-chyba strasznie duzo

nie no ercu i biale to odpadaja....bedzie strasznie mdło
ja do naszych bezo brazow myslalam o zielonym lub fiolecie, wg mnie zielony lepiej pasuje, moze to tez dlatego ze to moj ulubiony kolor
firnaki kupilam z metra 14,9 za mb, mam 2 okna w salonie łącznie prawie 5 m ale z marszczeniem na firanki wyszlo prawie 13m - za szycie pani wziela 170zł a razem wszystko cos kolo 350-400zł dokladnie nie pamietam....bo jeszcze dochodzi koszt tasmy do marszczenia
zaslony kupilam gotowe, tez w leroyu, kupilam 4 szt i tyle i dałam Tesciowej do skrocenia bo byly standardowo na wysokosc 3m a ja potrzebuje 2,4m, koszt jeden 59zł, wzielam sobie jeszcze jedna dodatkowo zaslone w tym samym kolorze i bede z tego w przyszlosci szyla poszewke na poduszki na kanape, ale to pozniej...jak juz kanape zakupimy:D
cos strasznie drogo Cie to wyszlo, ja troche sklepow odwiedzilam i np w eurofiranach na matarnii jest dosc drogo ale jakos przekonana nie bylam co do firan, nie moglam znalezc 'mojego' koloru...dlatego padlo na leroya

odbieram je we wtorek, przypomnij mi sie to pstrykne fote i wstawie na drugim forum:P

o.k dzieki

http://www.wisan.pl/

Można do nich napisać i bez problemu wysyłaja katolog i mają całkiem niezłe firanki no i cenowo niezbyt wysoko.
w nowoczesnym wnętrzu nie ma przeważnie firan, okna są puste a jesli tak bardzo chcesz to tylko po bokach takie do podłogi związane lub puszczone luzem. Tylko nie w oknach. Tak mi sie przynajmniej wydaje

do nowoczesnego mieszkania w ogóle firany nie pasują :)

rolety i ewentualnie zasłony...moi znajomi maja stricte nowoczesne mieszaknie i zafundowali sobie metalowe szerokie żaluzje w oknach-bombowo wygladają
A mi sie wydaje ze do noweczensego wnętrza pasuja rolety rzymskie:

imageimage

imageimage

przykro mi
nie umiem wklejać fotek :(

mozesz miec firany z szyfonu gładkiego który wyst. w wielu kolorach lub z szyfonu w delikatne wzory w kolorystyce którą masz w pokoju

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
hej,

polecam pooglądać galerię zdjęć na deccorii - niktóre pomysły są świetne;)

http://deccoria.pl/galerie/
RENNI napisał(a):

> A mi sie wydaje ze do noweczensego wnętrza pasuja rolety
> rzymskie:
>
> image
>
>
>
> image

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
ja na poczatku chcialam kupic takie zaslony - panele materialowe na szynie (sa np w ikei) ale maz sie nie zgodzil....on woli takie raczej tradycyjne rozwiazania

dla ulatwienia wkleilam fotki mojego aneksu na 2 forum

swooja opinie skromna napisalam pod zdjęciami:) ale tak sie jeszcze zastanawiam nad kolorem.. jakie chcecie dodatki? poduszki , doniczki czy cos?;)

image
_m_g i inne dziewczyny, które mają "makarony" - jak sprawdzają się one w codziennym użytkowaniu? jak z praniem? nie plączą się? może machacą? proszę o odp

papilio1@op.pl
może ktos wkleić te makarony bo pierwsze słyszę o czymś takim???
String Makaron
image
przed praniem mozan je jescze jak wiszą związać w kilku miejscach tasiemką i sie nie poplączą
MAKARON
image

image
image
image
inne
http://www.conar.pl/h_makar.html

tokio ja mam nowki, wiec nie wiem jak z praniem, jest do nich specjlany worek i w nim nalezy prac, w uzytkowaniu sie nie placza, ja musialam podciac je troche z dołu, tym samym obciełam tasme, ktora byla na dole ale jest OK, mi sie ogolnie to podoba ale jak na duzy pokoj to troche łyso jest, tak jakos biurowo...dlatego zmieniam

znajomi maja i jak nie lubie takich wynalazkow to u nich bardzo mi sie podoba.. maja zywe i ciekawe, a jendnocześnie eleganckie wnętrze.. tylko zdjec nie mam..

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

do góry