Widok

moj eks i eks tesciowa ogolili dziecku glowe

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jestem w rozpaczy niemal, eks mąż wraz z teściowa ogolili dziecku głowę na kusi. Syn- 3 latek miał irokeza z małym ogonkiem. Ojciec wziął syna na wieś na widzenie i ogolil z matka głowę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11
Pocieszę Cię, że włoski odrosną. Może ustal z mężem jego fryzurę?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ty sie meza pytasz za kazdym razem jak obcinasz synowi włosy ?gusta są rózne
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
chociaż ojca ma mądrego :p
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6
ale po co ty o tym piszesz na forum..?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
no i kolejna afera! niestety
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja byłam świadkiem jak tesciowa mojej siostry ogoliła paromiesiecznemu dziecku(mojej siostry) głowe bo ponoc taka ich tradycja ze włosy są gesciejsze itp. byłam w szoku chcialam jej powiedziec pare przykrych słow ale nie moja sprawa, dziecko bylo obciete bez niczyjej zgody,i niestety powtórzyła to jeszcze dobrych pare razy przez kolejnych kilka lat, mała wyglądala jakby była jakas chora, ja na twoim miejscu zrobiłabym afere bo chyba inaczej sie nie da
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeszcze chłopiec to "pół biedy" - ale dziewczynka, jak dla mnie uroczo wygląda w długich włoskach i mnie szlag by trafił gdyby ktoś ściął bez mojego pozwolenia pieczołowicie pielęgnowane włosy u córki.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
no siora sie wkórzyła,ja chyba bardziej:/ dlatego uwazam ze golenie dziecku głowy bez zgody matki absolutnie nie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym się wściekła i zrobiła niezłą aferę. I tutaj nie można pytać matki czy ustala z ojcem fryzurę dziecka, bo skoro matka ma większe prawa do dziecka, mieszka z nim to uważam, że głównie Ona decyduje o tym dziecku, a nie tatuś 'raz w miesięcu, albo 2 razy w miesiącu'
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie no co do dziewczynki to tak, absurdalne jest, mnie chodziło o robienie fryur dziecku - młody z tatą zaszalał i uwazam ze ok, co innego golenie dziewczynkom głow -brrrrr, to mi tylko z obozami zagłady sie kojrzay - okropne.
Moj maz tez moze dla was jest "tatausiem raz w miesiącu" ale nie za bardzo się pyta czy podciąć córce grzywkę, a zawsze ma za długą i jej do oczu leci, więc bierze ja i idzie z nią do fryzjera i tyle. Mnie to o to chodziło.

nie popadajmy tylko jak zwsze w skrajnosci, zrobienie fryzurki - podoba sie lub nie,ale oszczpecanie dziecka w imie dziwacznych przesądów - nie.
Może mężowi nie podobała się fryzura syna ?? Ja ostatnio w szkole widziałam 6 latka z irokezikiem wyglądał strasznie i pomimo, że jestem obca to od razu chętnie bym mu te włosy obcięła.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jezeli tata ma pelnie praw rodzicielskich to mogl tego dokonac bez pytania. Owszem popieram ze nie wolno oszpecac ,jednak irokez komus ideologicznie moze nie podchodzic. Ew uwazaq taki fryz jak u discopolowcow... ile osob tyle punktow widzenia. Irokez jest fryzura tak jak zapalka czy lysy polecam piosenke andrusa glanki i pacyfki(choc nie wiem co maja pacywki do pankow)

Pytanie jaki byl motyw czy Tobie na zlosc, czy ojcu sie to nie podobalo czy tylko tesciowej-ona nie ma prawa stanowic o waszym dziecku.
No i moze zignorowalas jego uwagi na temat fryzury syna.
jak dzieci dorosną to jeszcze będą miały fryzury, dziecku w wieku 3 lat ma być wygodnie! Moja córka miała do 3 lat krótkie włoski, teraz jak ma 4 lata to chce mieć dłuższe, więc już się nie wtrącam - nie moja głowa :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a dla mnie dziewczyna od małego powinna miec spineczki i fryzurki, moja siostrzenica ma teraz do brody, miala dlugie ale sobie ciachneł nozyczkami i strasznie to przezyła, bo uwielbia miec fryzurki, kaze sie czesac w przerózne baranki warkoczyki dobierance, ma swoj gust, konkretne fryzurki do konkretynch ciuchów - wygodne dla kogo?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mnie też się bardzo podobają małe dziewczynki ze spineczkami, warkoczykami, kucykami...a nie "chłopczyce".
Świadomość dziecka należy umiejętnie kształtować, a nie "zdawać się na jego gust" - jak widzę pofarbowane 10 latki używające prostownicy to aż dziwię się, że rodzice na to pozwalają.
Po latach palenia włosów farbą i prostownicą takie nastolatki mają siano a nie włosy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kina - racja - ja czasami zrobie loki siostrzenicy albo gofrownicą, bo ona uwielbia fryzurki i mało kto rozumie ze ona potrafi wysiedziec godzine w bez ruchu jak efektem ma byc :fjyzyjka" :) lubi i tyle, nikt jej nie zmusza, ale "sprzzety" są od swieta, jak ciocia przyjedzie - ja osobiscie pierwsze farbowanie szamponem koloryzującym zaliczyłam na 17te urodziny - i tak uważam że to wczesnie :)
fryzurka wygodna dla malucha, to taka, która nie zasłania oczu, nie ma supełków przy rozczesywaniu (moja niunia strasznie płakała, nie lubiła ani spinek ani gumeczek ani opasek!) teraz ma za łopatki już włoski i bardzo lubi się czesać :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja w ogóle nigdy nie farbowałam włosów, mam naturalny blond - od urodzenia tylko podcinałam włosy a na I Komunię miałam włosy sięgające połowy ud
(zresztą teraz mam niewiele krótsze i nie ukrywam, miło słuchać pochwał - zadbane, długie, gęste włosy są ozdobą, o czym wiedzą najlepiej te kobiety, które płacą tysiące za zabiegi zagęszczające)
Na szczęście mam dobre "włosowe geny" ...
Zawsze mówię, że farbować zacznę, jak będę siwieć, a sądząc po mamie nie nastąpi to przed 50 tką.

Na "supełki" wystarczy nabyć dobrą szczotkę np z włosiem dzika, no i odpowiednio pielęgnować włoski. W warkoczykach włoski się mniej kołtunią.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

do góry