Widok
byłem na rozmowie i jednym dniu szkolenia... Produkt do sprzedaży to roboclean. Jest osoba która umawia nas na spotkania, po czym my przyjezdzamy do klienta z urządzeniem i prezentujemy mu je i finalizujemy transakcję. To tak pokrótce na czym polega praca tam... Jednak proces kiedy zacznie się zarabiać trochę trwa... Szkolenie składało się z czterech dni, po czym mieli podjąć ostateczną decyzję czy się nadaję do pracy czy nie. Jak pozytywnie rozpatrzą twoją osobę, wówczas przez jakiś czas jezdzisz z doswiadczonym sprzedawca by podpatrywac i uczyc się. Samochod sluzbowy oferowany jest po 3mc probnych. Ogólnie jak ktoś ma czas, i odłożone jakieś grosze na życie może próbować, bo jest to produkt wg mnie realny do sprzedaży. Lub jako dadatkowe zajęcie...
Po pierwsze nikt cie nie umówi jeśli nie wypracujesz sobie sam/sama kontaktów czyli działa to tak że nakłaniasz swoich snajomych rodzine na początku i zbierasz od nich rekomendacje do kogo możesz jechać następnym razem i do tych osób cie umawiają. Jak nie masz nikogo bliskiego kto sie może na takie cacko skusić to szybko odpadasz z obiegu bo i rekomendacji brak
Prawda o JAAR
Widzę, że komentarz jest od osoby nie znającej firmę. Znam ją od podszewki, bo działam 2 lata. Od początku powiedziano mi, że kontakty zdobywam sama, a na początku dostaję. Zawsze mogę liczyć na takie kontakty od firmy. Choć najlepsze są zdobyte samemu, u klienta na prezentacji. Tak więc rekomendacje zawsze mam i nie trzeba mieć znajomych. Tym bardziej, że oni kiedyś się skończą, więc to nie ma znaczenia. Przyjęty system zdobywania rekomendacji jest skuteczny. Sama mam im nadwyżkę i daję je nowym osobom z mojego biura.
Omijaj t firmę szerokim łukiem szkolenie i tak przejdziesz jakieś chore telefony że się zskwalifikowałeś gratulacje itd,feta przy pierwszej sprzedaży,wszystko po to żeby Cię wydoić na maksa tylko świeć później oczami przed znajomymi którym wciśniesz to stolec i okaże się że to porażka,ja mam tak ze swoimi nie wiem gdzie patrzeć no chciałem uczciwie zarabiać więc myślałem że to jest uczciwe a to jedna wielka paranoja.Szkolenia?To żałosne kiedyś klientka oddała sprzęt przyjechała do firmy i była zwodzona że szefa nie ma a obydwaj siedzieli u siebie z kretem w gaciach,to taka ich super metoda na przeciąganie klienta.kiedy to zobaczyłem otwierać zaczły mi się oczy że tak naprawdę dałem się zmanipulować jak dziecko.Ci którzy rżną fachowców boją się wyj§ć do klienta ze swoimi mądrościami.Zresztą mam kilka ciekawych nagrań które robiłem sobie w trakcie "szkoleń" jak mówią wprost kacy ludzie są prymitywni i jak manipulować nimi.Twoja sprawa co zrobisz ale miej oczy otwarte.Wiem że ludzie muszą pracować przecież.Ale czy kasa za wszelką cenę to jest to?Dla nich będziesz gwiazdorem od pierwszej sprzedaży i wszystko co wypracujesz musisz wypracować sam,to fikcja x
że ktoś ci pomaga.Jednak kiedy przyjdzie kryzys zdepczą Cię bo.....będzie już następny do wyprania mózgu.Pozdrawiam
że ktoś ci pomaga.Jednak kiedy przyjdzie kryzys zdepczą Cię bo.....będzie już następny do wyprania mózgu.Pozdrawiam
Szanowni Państwo szukający opinii na temat naszej firmy w internecie :) Z zasady nie wchodzimy w tego typu dyskusje (nie musimy na szczęście :), ale tym razem mamy wrażenie, że to jednak nie o nas chodzi. Pomijam już fakt dawania wiary opiniom w internecie powszechnie przecież wiadomo jak łatwo jest sobie tak anonimowo, bez konsekwencji rzygnąć hejtem. A taki anonimowy atak to często jedyna rzecz, na którą stać kogoś, komu w życiu niewiele wychodzi. Naprawdę zawsze dajecie Państwo wiarę każdej bzdurze, napisanej często tak prymitywnym językiem? A nie lepiej SPRAWDZIĆ, ZOBACZYĆ na własne oczy, POROZMAWIAĆ samemu i wyrobić sobie WŁASNĄ opinię? Odnosząc się do powyższego postu: NIGDY nie informujemy nikogo telefonicznie, że się zakwalifikował - każda aplikująca do nas osoba dowie się OD RAZU czym się zajmujemy, a jakiekolwiek decyzje co do pracy w naszej firmie podejmujemy WSPÓLNIE z zainteresowanym dopiero po tym, jak będziemy mieli się okazję poznać bliżej - obydwie strony muszą dla siebie przecież być "atrakcyjne" :) Nikt z naszych nawet byłych przedstawicieli nigdy nie negował jakości oferowanych przez nas produktów, nie ma też u nas w firmie dwóch szefów (ja jestem zresztą z całą pewnością całkiem sympatycznym osobnikiem płci żeńskiej :) Nasi Klienci z całą pewnością to nie prymitywni ludzie podatni na jakiekolwiek manipulacje i gdyby autor powyższego postu naprawdę pracował w naszej firmie z pewnością wiedziałby, że bazujemy WYŁĄCZNIE na ścisłej z nimi współpracy, nie nagabując przypadkowych osób z jakichś przypadkowych baz danych, zatem musimy Klientów szanować, ITD., ITD.
Nasi przedstawiciele to świetni ludzie reprezentujący sobą (niezależnie od wieku, wykształcenia i doświadczenia) pewien poziom, do którego autorowi powyższego tekstu trochę jednak brakuje :) więc to chyba jednak nie o nas chodzi. Podsumowując: są nauczyciele i NAUCZYCIELE, lekarze i LEKARZE, firmy i FIRMY - podobny nie znaczy taki sam. Najlepiej sprawdzić samemu :)
Na tym kończymy tę polemikę i nikogo absolutnie już nie mamy zamiaru przekonywać, pierwsza to i ostatnia nasza wypowiedź na tym forum :)
Z pozdrowieniami JAAR
Nasi przedstawiciele to świetni ludzie reprezentujący sobą (niezależnie od wieku, wykształcenia i doświadczenia) pewien poziom, do którego autorowi powyższego tekstu trochę jednak brakuje :) więc to chyba jednak nie o nas chodzi. Podsumowując: są nauczyciele i NAUCZYCIELE, lekarze i LEKARZE, firmy i FIRMY - podobny nie znaczy taki sam. Najlepiej sprawdzić samemu :)
Na tym kończymy tę polemikę i nikogo absolutnie już nie mamy zamiaru przekonywać, pierwsza to i ostatnia nasza wypowiedź na tym forum :)
Z pozdrowieniami JAAR
Albo byłeś w innej firmie albo zwyczajnie kłamiesz.
U nas szef jest jeden a Klienta w Firmie widziałem przez 1,5 roku ze 3 razy. Z każdym rozmawiał szef bez problemu. Klienci do nas nie przyjeżdżają bo nie mają w zasadzie po co. Chyba że na przegląd co 5 lat użytkowania Robocleana co zalecamy.
My pracujemy , Klienci są zadowoleni z maszyn i nas polecają a Ty możesz się nadal realizować na bezrobociu stukając w klawiaturę.
Ewentualnie pokaż na co cię stać i załóż lepszą firmę.
To nie jest praca dla każdego, zwyczajnie tak jak większość się nie nadajesz.
A ponieważ czasy anonimowego i bezkarnego plucia w internecie minęły, wysyłam linka do szefa.
U nas szef jest jeden a Klienta w Firmie widziałem przez 1,5 roku ze 3 razy. Z każdym rozmawiał szef bez problemu. Klienci do nas nie przyjeżdżają bo nie mają w zasadzie po co. Chyba że na przegląd co 5 lat użytkowania Robocleana co zalecamy.
My pracujemy , Klienci są zadowoleni z maszyn i nas polecają a Ty możesz się nadal realizować na bezrobociu stukając w klawiaturę.
Ewentualnie pokaż na co cię stać i załóż lepszą firmę.
To nie jest praca dla każdego, zwyczajnie tak jak większość się nie nadajesz.
A ponieważ czasy anonimowego i bezkarnego plucia w internecie minęły, wysyłam linka do szefa.
Musisz byc strasznie niedowartosciowany ze gadasz takie kocopoly. Jak juz wspomniałam pracowalam tam nawet dlugo, ale nigdy nie bylo sytuacji ze Szef ( jest jeden) nie załatwil sprawy pozytywnie dla klienta.
Nikt tam nie depcze i nie pierze mozgu.
Juz mowilam ze to praca dla otwartych, pewnych siebie ludzi, nie dla odpuszczajacych leniuszkow.
Nikt tam nie depcze i nie pierze mozgu.
Juz mowilam ze to praca dla otwartych, pewnych siebie ludzi, nie dla odpuszczajacych leniuszkow.
Pracuje od wrzesnia tego roku w firmie jaar. Firma pomaga zdobyć zawód ,mam już kilka sprzedaży i jestem zadowolony ze współpracy z firmą. jedna z moich klientek zwróciła urządzenie i nie miała z tym żadnego problemu . kolega straszne bzdury pisze , chyba próbował zawodu a okazał się zwykłym nie udacznikiem .U znajomych uczysz sie prezentacji owwszem bo to pierwsze twoje próby ale jak nie masz to wspomogą ciebie koledzy z pracy -wczoraj byłem własnie na takiej prezentacji od kolegi .Tego pana opinia bierze się z tąd ,że móz to wyprali mu już kiedyś dawno :) dlatego takie bzdury pisze :)
Pracowalam tam i odeszlam gdyz znalazłam prace w zawodzie.
Kazdy z idiotow, piszących negatywne opinie nie zwraca uwagi na jedna ważna rzecz. Ani szef ani nikt z tej firmy nie mydli oczu cokolwiek obiecujac, nie oszukuja nikogo i zawsze zaznaczają ze jak chcesz zarobić to niestety trzeba na to zapracować. Wszystko jest jasno powiedziane.
Mentalnosc zas typowa dla "polakow" nakazuje szukac pracy takiej jaka chce znaleźć ferdek kiepski, zarobic a sie nie narobic a to niestety...chcesz jeździć nowa audi a nie mogles skonczyc wartościowego kierunku? To albo do lopaty albo wyrob w sobie cos w stylu cierpliwości i zawzietosci i do roboty.
Kolejnym faktem jest to iz jak mozna cokolwiek wiedzieć o firmie po dniu szkolenia i tym bardziej wypowiadac sie?
Trzeba byc przynajmniej niedorozwinietym zeby jakiekolwiek opinie wystawiac nie znajac tej pracy od strony praktycznej.
W ogóle jak mozna opiniowac cokolwiek co się dopiero poznalo?
Wiadomo ze slabe leniwce ktore zawziecia mają w sobie tyle co tonacji w glosie ryby nie zdobeda w zyciu niczego!!! Durnie poddaja sie po szkoleniu, albo po pierwszych nieudanych sprzedazach i od razu komentuja negatywnie firme, a na swoja beznadziejnosc nie spojrza.
Jak czujesz ze handel to nie to co chcesz robic to z pokora odejdz a nie wyrzucasz swoje frustracje na forach oczerniajac najbardziej uczciwa i nie ukrywajaca nic firmę ktora zajmuje się handlem bezpośrednim.
To praca dla ludzi z kopytem, ktorzy nie odpuszczaj, dla ludzi którzy rozumieja ze nikt nie zaplaci za nic, dla silnych wierzacych w siebie osob, ktorych motywem przewodnim jest " jak nie ja to kto?".
Przestańcie oczerniac firme, ktora nic nie zawinila waszej slabosci.
Cieszę się że tam pracowalam.
A.G
Kazdy z idiotow, piszących negatywne opinie nie zwraca uwagi na jedna ważna rzecz. Ani szef ani nikt z tej firmy nie mydli oczu cokolwiek obiecujac, nie oszukuja nikogo i zawsze zaznaczają ze jak chcesz zarobić to niestety trzeba na to zapracować. Wszystko jest jasno powiedziane.
Mentalnosc zas typowa dla "polakow" nakazuje szukac pracy takiej jaka chce znaleźć ferdek kiepski, zarobic a sie nie narobic a to niestety...chcesz jeździć nowa audi a nie mogles skonczyc wartościowego kierunku? To albo do lopaty albo wyrob w sobie cos w stylu cierpliwości i zawzietosci i do roboty.
Kolejnym faktem jest to iz jak mozna cokolwiek wiedzieć o firmie po dniu szkolenia i tym bardziej wypowiadac sie?
Trzeba byc przynajmniej niedorozwinietym zeby jakiekolwiek opinie wystawiac nie znajac tej pracy od strony praktycznej.
W ogóle jak mozna opiniowac cokolwiek co się dopiero poznalo?
Wiadomo ze slabe leniwce ktore zawziecia mają w sobie tyle co tonacji w glosie ryby nie zdobeda w zyciu niczego!!! Durnie poddaja sie po szkoleniu, albo po pierwszych nieudanych sprzedazach i od razu komentuja negatywnie firme, a na swoja beznadziejnosc nie spojrza.
Jak czujesz ze handel to nie to co chcesz robic to z pokora odejdz a nie wyrzucasz swoje frustracje na forach oczerniajac najbardziej uczciwa i nie ukrywajaca nic firmę ktora zajmuje się handlem bezpośrednim.
To praca dla ludzi z kopytem, ktorzy nie odpuszczaj, dla ludzi którzy rozumieja ze nikt nie zaplaci za nic, dla silnych wierzacych w siebie osob, ktorych motywem przewodnim jest " jak nie ja to kto?".
Przestańcie oczerniac firme, ktora nic nie zawinila waszej slabosci.
Cieszę się że tam pracowalam.
A.G
Gadasz głupoty.
Mam dużo lepszą pracę gdzie zarabiam dość dobre pieniądze. Szukałem dodatkowej pracy, a przedstawiciel handlowy to coś co lubię. Bo jestem w stanie stworzyć popyt na dany produkt. Byłem na szkoleniu słuchałem takich głupot...
Roboclean nie zepsuje się przez 20 lat! Masz na to 3 lata gwarancji ;D Takich kwiatków jest więcej. Jestem osobą, która wszystko analizuje, robie to podświadomie. Za taką cenę dostaniesz 4 takie robot, o takiej specyfikacji.
Jest jeszcze jedna strona medalu, nigdy nie sprzedaje produktu, którego sam bym nie kupił. Wolę sprzedać produkt tani. Jakość do ceny musi być akceptowalna przez moja personę. Wolę mieć mała prowizje. Mimo że pracuje teraz ok. 100h i mam prowizje od sprzedaży 20 zł to z samych prowizji jestem w stanie wykręcić 6 koła :) W najgorszym miesiącu miałem trochę ponad 2k. Oczywiście samej prowizji. Płacą mi jeszcze za godziny. Fakt że jestem najlepszym sprzedawcą na wszystkie oddziały. Pracuje też mało, ponieważ studiuję.
Mam dużo lepszą pracę gdzie zarabiam dość dobre pieniądze. Szukałem dodatkowej pracy, a przedstawiciel handlowy to coś co lubię. Bo jestem w stanie stworzyć popyt na dany produkt. Byłem na szkoleniu słuchałem takich głupot...
Roboclean nie zepsuje się przez 20 lat! Masz na to 3 lata gwarancji ;D Takich kwiatków jest więcej. Jestem osobą, która wszystko analizuje, robie to podświadomie. Za taką cenę dostaniesz 4 takie robot, o takiej specyfikacji.
Jest jeszcze jedna strona medalu, nigdy nie sprzedaje produktu, którego sam bym nie kupił. Wolę sprzedać produkt tani. Jakość do ceny musi być akceptowalna przez moja personę. Wolę mieć mała prowizje. Mimo że pracuje teraz ok. 100h i mam prowizje od sprzedaży 20 zł to z samych prowizji jestem w stanie wykręcić 6 koła :) W najgorszym miesiącu miałem trochę ponad 2k. Oczywiście samej prowizji. Płacą mi jeszcze za godziny. Fakt że jestem najlepszym sprzedawcą na wszystkie oddziały. Pracuje też mało, ponieważ studiuję.
Ostatnio byliśmy na ekstremalnym spływie na Słowacji. Niesamowite emocje, adrenalina. Zabawa była super! Byliśmy w jednym z najlepszych hoteli w Zakopanem: http://www.stamary.pl/
Zawsze mówiłem, że nie jestem urodzonym sprzedawcą, więc unikałem zajmowania się sprzedażą. Natomiast mój brat od dawna sprzedaje z sukcesami Robocleana. Raz zabrał mnie do biura. Porozmawiałem z ludźmi, przyjrzałam się szkoleniu. Potem sam pojechałam. Zmieniłem zdanie, bo nie trzeba mieć doświadczenia. Regularnie sprzedaję i jestem jednym z najlepszych przedstawicieli w biurze.