Widok

jaar przestawiciel handlowy

czy ktoś tam pracował? jak tak to ma jakies uwagi
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
byłem na rozmowie i jednym dniu szkolenia... Produkt do sprzedaży to roboclean. Jest osoba która umawia nas na spotkania, po czym my przyjezdzamy do klienta z urządzeniem i prezentujemy mu je i finalizujemy transakcję. To tak pokrótce na czym polega praca tam... Jednak proces kiedy zacznie się zarabiać trochę trwa... Szkolenie składało się z czterech dni, po czym mieli podjąć ostateczną decyzję czy się nadaję do pracy czy nie. Jak pozytywnie rozpatrzą twoją osobę, wówczas przez jakiś czas jezdzisz z doswiadczonym sprzedawca by podpatrywac i uczyc się. Samochod sluzbowy oferowany jest po 3mc probnych. Ogólnie jak ktoś ma czas, i odłożone jakieś grosze na życie może próbować, bo jest to produkt wg mnie realny do sprzedaży. Lub jako dadatkowe zajęcie...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2
Po pierwsze nikt cie nie umówi jeśli nie wypracujesz sobie sam/sama kontaktów czyli działa to tak że nakłaniasz swoich snajomych rodzine na początku i zbierasz od nich rekomendacje do kogo możesz jechać następnym razem i do tych osób cie umawiają. Jak nie masz nikogo bliskiego kto sie może na takie cacko skusić to szybko odpadasz z obiegu bo i rekomendacji brak
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 21

Prawda o JAAR

Widzę, że komentarz jest od osoby nie znającej firmę. Znam ją od podszewki, bo działam 2 lata. Od początku powiedziano mi, że kontakty zdobywam sama, a na początku dostaję. Zawsze mogę liczyć na takie kontakty od firmy. Choć najlepsze są zdobyte samemu, u klienta na prezentacji. Tak więc rekomendacje zawsze mam i nie trzeba mieć znajomych. Tym bardziej, że oni kiedyś się skończą, więc to nie ma znaczenia. Przyjęty system zdobywania rekomendacji jest skuteczny. Sama mam im nadwyżkę i daję je nowym osobom z mojego biura.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja z takimi "firmami" od razu daję sobie spokój... Nie ma co tam nawet startować ;-)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 19
a przez ten czas jak jeździsz z kimś doświadczonym zarabiasz coś?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jassne...wierzysz w Zieloną Wyspę jaką wg. premiera D. Tuska jest/była Polska ?? Chyba to pyt. starczy Tobie za odp.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 12
Omijaj t firmę szerokim łukiem szkolenie i tak przejdziesz jakieś chore telefony że się zskwalifikowałeś gratulacje itd,feta przy pierwszej sprzedaży,wszystko po to żeby Cię wydoić na maksa tylko świeć później oczami przed znajomymi którym wciśniesz to stolec i okaże się że to porażka,ja mam tak ze swoimi nie wiem gdzie patrzeć no chciałem uczciwie zarabiać więc myślałem że to jest uczciwe a to jedna wielka paranoja.Szkolenia?To żałosne kiedyś klientka oddała sprzęt przyjechała do firmy i była zwodzona że szefa nie ma a obydwaj siedzieli u siebie z kretem w gaciach,to taka ich super metoda na przeciąganie klienta.kiedy to zobaczyłem otwierać zaczły mi się oczy że tak naprawdę dałem się zmanipulować jak dziecko.Ci którzy rżną fachowców boją się wyj§ć do klienta ze swoimi mądrościami.Zresztą mam kilka ciekawych nagrań które robiłem sobie w trakcie "szkoleń" jak mówią wprost kacy ludzie są prymitywni i jak manipulować nimi.Twoja sprawa co zrobisz ale miej oczy otwarte.Wiem że ludzie muszą pracować przecież.Ale czy kasa za wszelką cenę to jest to?Dla nich będziesz gwiazdorem od pierwszej sprzedaży i wszystko co wypracujesz musisz wypracować sam,to fikcja x
że ktoś ci pomaga.Jednak kiedy przyjdzie kryzys zdepczą Cię bo.....będzie już następny do wyprania mózgu.Pozdrawiam
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 22
Szanowni Państwo szukający opinii na temat naszej firmy w internecie :) Z zasady nie wchodzimy w tego typu dyskusje (nie musimy na szczęście :), ale tym razem mamy wrażenie, że to jednak nie o nas chodzi. Pomijam już fakt dawania wiary opiniom w internecie powszechnie przecież wiadomo jak łatwo jest sobie tak anonimowo, bez konsekwencji rzygnąć hejtem. A taki anonimowy atak to często jedyna rzecz, na którą stać kogoś, komu w życiu niewiele wychodzi. Naprawdę zawsze dajecie Państwo wiarę każdej bzdurze, napisanej często tak prymitywnym językiem? A nie lepiej SPRAWDZIĆ, ZOBACZYĆ na własne oczy, POROZMAWIAĆ samemu i wyrobić sobie WŁASNĄ opinię? Odnosząc się do powyższego postu: NIGDY nie informujemy nikogo telefonicznie, że się zakwalifikował - każda aplikująca do nas osoba dowie się OD RAZU czym się zajmujemy, a jakiekolwiek decyzje co do pracy w naszej firmie podejmujemy WSPÓLNIE z zainteresowanym dopiero po tym, jak będziemy mieli się okazję poznać bliżej - obydwie strony muszą dla siebie przecież być "atrakcyjne" :) Nikt z naszych nawet byłych przedstawicieli nigdy nie negował jakości oferowanych przez nas produktów, nie ma też u nas w firmie dwóch szefów (ja jestem zresztą z całą pewnością całkiem sympatycznym osobnikiem płci żeńskiej :) Nasi Klienci z całą pewnością to nie prymitywni ludzie podatni na jakiekolwiek manipulacje i gdyby autor powyższego postu naprawdę pracował w naszej firmie z pewnością wiedziałby, że bazujemy WYŁĄCZNIE na ścisłej z nimi współpracy, nie nagabując przypadkowych osób z jakichś przypadkowych baz danych, zatem musimy Klientów szanować, ITD., ITD.
Nasi przedstawiciele to świetni ludzie reprezentujący sobą (niezależnie od wieku, wykształcenia i doświadczenia) pewien poziom, do którego autorowi powyższego tekstu trochę jednak brakuje :) więc to chyba jednak nie o nas chodzi. Podsumowując: są nauczyciele i NAUCZYCIELE, lekarze i LEKARZE, firmy i FIRMY - podobny nie znaczy taki sam. Najlepiej sprawdzić samemu :)
Na tym kończymy tę polemikę i nikogo absolutnie już nie mamy zamiaru przekonywać, pierwsza to i ostatnia nasza wypowiedź na tym forum :)
Z pozdrowieniami JAAR
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 23
Taaaaa a Ala ma dwa koty.Moja sąsiadka ma ten badziew.Czytając ten i poprzedni wpis chyba jednak coś jest na rzeczy że jest takie gęste tłumaczenie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 14
Oszusci , ze wam nie jest wstyd jak tacy ludzie moga spac po nocach
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12
Roboclean to wspaniała maszyna , czystość w domu jest niesamowita . Każdemu polecam te super maszynę.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4
"powszechnie przecież wiadomo jak łatwo jest sobie tak anonimowo, bez konsekwencji rzygnąć hejtem"

to jest wypowiedź szefa? masakra ;/ to jest dopiero prymitywny język, więc co za hipokryzja w zdaniu:

"Naprawdę zawsze dajecie Państwo wiarę każdej bzdurze, napisanej często tak prymitywnym językiem?"
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11
Widzisz drzazgę w oku kogoś innego, a nie widzisz belki w sowim.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Albo byłeś w innej firmie albo zwyczajnie kłamiesz.
U nas szef jest jeden a Klienta w Firmie widziałem przez 1,5 roku ze 3 razy. Z każdym rozmawiał szef bez problemu. Klienci do nas nie przyjeżdżają bo nie mają w zasadzie po co. Chyba że na przegląd co 5 lat użytkowania Robocleana co zalecamy.
My pracujemy , Klienci są zadowoleni z maszyn i nas polecają a Ty możesz się nadal realizować na bezrobociu stukając w klawiaturę.
Ewentualnie pokaż na co cię stać i załóż lepszą firmę.
To nie jest praca dla każdego, zwyczajnie tak jak większość się nie nadajesz.
A ponieważ czasy anonimowego i bezkarnego plucia w internecie minęły, wysyłam linka do szefa.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 17
A Jarek i Arek to kto sprzątaczki?(Drugiego mogę nie pamiętać imienia ale to chyba ten)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 13
zostalam przez ta firme oszukana zapraszam kazdego zainteresowanego zakupem tego bubla na rozmowe ze mna
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10
Jak pani została oszukana?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej ja kupilam roboklina i zastanawiam sie czy dobrze zrobilam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co 5 lat Robocleena? Chłopie przecież robisz tam dopiero1,5 roku więc co ty pleciesz. A tak w ogóle Robocleena 5 lat temu?....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Musisz byc strasznie niedowartosciowany ze gadasz takie kocopoly. Jak juz wspomniałam pracowalam tam nawet dlugo, ale nigdy nie bylo sytuacji ze Szef ( jest jeden) nie załatwil sprawy pozytywnie dla klienta.
Nikt tam nie depcze i nie pierze mozgu.
Juz mowilam ze to praca dla otwartych, pewnych siebie ludzi, nie dla odpuszczajacych leniuszkow.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
Pracuje od wrzesnia tego roku w firmie jaar. Firma pomaga zdobyć zawód ,mam już kilka sprzedaży i jestem zadowolony ze współpracy z firmą. jedna z moich klientek zwróciła urządzenie i nie miała z tym żadnego problemu . kolega straszne bzdury pisze , chyba próbował zawodu a okazał się zwykłym nie udacznikiem .U znajomych uczysz sie prezentacji owwszem bo to pierwsze twoje próby ale jak nie masz to wspomogą ciebie koledzy z pracy -wczoraj byłem własnie na takiej prezentacji od kolegi .Tego pana opinia bierze się z tąd ,że móz to wyprali mu już kiedyś dawno :) dlatego takie bzdury pisze :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
"a przez ten czas jak jeździsz z kimś doświadczonym zarabiasz coś?" - tak, dzielimy się na pół.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wydaje mi się, że jedyną licencję na sprzedaż Robocleana w Polsce ma wyłącznie gdyńska firma DLF.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
DLF jest importerem. JAAR jest dystrybutorem regionalnym.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
dystrybutorem ?? kupujecie ten bubel za 1000 zl a sprzedajecie za 6 tysiecy oszusci
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11
Importerem jest firma Roboclean Poland . Natomiast DLF jest importerem J Robota - robot roomba.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ludziska w Avansie mają nowszy sprzęt 2 razy taniej także proszę nie do końca jest tak z tą wyłącznością.O ile oczywiście ktoś chce strzelić sobie gola
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9
Bylem na rozmowie,zal.pl,przykro mi,pani nawet nie powiedziala co to za stanowisko,tylko dala jakis smieszny formularz,czekalem i patrzylem jak graja w gry xd zenada
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8
Lepiej chyba grać w gry xd,pracować po kilka godzin w miesiącu i zarabiać mnóstwo pieniędzy niż zapieprzać ostatkiem sił w jakimś supermarkecie po 12 godzin za 1.250 zł. o ile w ogóle ci zapłacą.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7
Po kilka godzin w miesiacu to chyba jest sie w domu xD w markecie to przynajmniej jest sie "przy kasie" :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Pracowalam tam i odeszlam gdyz znalazłam prace w zawodzie.
Kazdy z idiotow, piszących negatywne opinie nie zwraca uwagi na jedna ważna rzecz. Ani szef ani nikt z tej firmy nie mydli oczu cokolwiek obiecujac, nie oszukuja nikogo i zawsze zaznaczają ze jak chcesz zarobić to niestety trzeba na to zapracować. Wszystko jest jasno powiedziane.
Mentalnosc zas typowa dla "polakow" nakazuje szukac pracy takiej jaka chce znaleźć ferdek kiepski, zarobic a sie nie narobic a to niestety...chcesz jeździć nowa audi a nie mogles skonczyc wartościowego kierunku? To albo do lopaty albo wyrob w sobie cos w stylu cierpliwości i zawzietosci i do roboty.
Kolejnym faktem jest to iz jak mozna cokolwiek wiedzieć o firmie po dniu szkolenia i tym bardziej wypowiadac sie?
Trzeba byc przynajmniej niedorozwinietym zeby jakiekolwiek opinie wystawiac nie znajac tej pracy od strony praktycznej.
W ogóle jak mozna opiniowac cokolwiek co się dopiero poznalo?
Wiadomo ze slabe leniwce ktore zawziecia mają w sobie tyle co tonacji w glosie ryby nie zdobeda w zyciu niczego!!! Durnie poddaja sie po szkoleniu, albo po pierwszych nieudanych sprzedazach i od razu komentuja negatywnie firme, a na swoja beznadziejnosc nie spojrza.
Jak czujesz ze handel to nie to co chcesz robic to z pokora odejdz a nie wyrzucasz swoje frustracje na forach oczerniajac najbardziej uczciwa i nie ukrywajaca nic firmę ktora zajmuje się handlem bezpośrednim.

To praca dla ludzi z kopytem, ktorzy nie odpuszczaj, dla ludzi którzy rozumieja ze nikt nie zaplaci za nic, dla silnych wierzacych w siebie osob, ktorych motywem przewodnim jest " jak nie ja to kto?".

Przestańcie oczerniac firme, ktora nic nie zawinila waszej slabosci.

Cieszę się że tam pracowalam.
A.G
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
Gadasz głupoty.
Mam dużo lepszą pracę gdzie zarabiam dość dobre pieniądze. Szukałem dodatkowej pracy, a przedstawiciel handlowy to coś co lubię. Bo jestem w stanie stworzyć popyt na dany produkt. Byłem na szkoleniu słuchałem takich głupot...
Roboclean nie zepsuje się przez 20 lat! Masz na to 3 lata gwarancji ;D Takich kwiatków jest więcej. Jestem osobą, która wszystko analizuje, robie to podświadomie. Za taką cenę dostaniesz 4 takie robot, o takiej specyfikacji.
Jest jeszcze jedna strona medalu, nigdy nie sprzedaje produktu, którego sam bym nie kupił. Wolę sprzedać produkt tani. Jakość do ceny musi być akceptowalna przez moja personę. Wolę mieć mała prowizje. Mimo że pracuje teraz ok. 100h i mam prowizje od sprzedaży 20 zł to z samych prowizji jestem w stanie wykręcić 6 koła :) W najgorszym miesiącu miałem trochę ponad 2k. Oczywiście samej prowizji. Płacą mi jeszcze za godziny. Fakt że jestem najlepszym sprzedawcą na wszystkie oddziały. Pracuje też mało, ponieważ studiuję.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
Jak kupisz takie 4 roboty za tą cenę ,czyli odkurzacz wodny z separatorem ,żaden inny to ja za nie zapłacę i odkupie od ciebie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dla każdego coś dobrego. Na rynku są rzeczy w różnych cenach. Można sprzedawać watę cukrową za 5 zł, a też sprzedaje się samochody za 50000 zł.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jesteście wszyscy p........ni!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Pracowałem w jaar 3 lata. teraz jestem na emeryturze ze względu na zdrowie. Super firma, super ludzie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1
Potwierdzam, super firma, super ludzie! Właściciel biura to fajny człowiek, wspiera wszystkich przedstawicieli.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja sąsiadka tam pracuje i jest bardzo zadowlona. Widzę, że podniósł się jej status, lepszy samochód, więcej jeździ na wycieczki.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
Na wycieczki? Chyba do nibylandi albo na zebry na długiej...
Bida aż piszczy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
Właśnie wróciłam z dwutygodniowego wyjazdu z Indii sponsorowanego przez firmę w nagrode w konkursie rocznym.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4
Wiadomo siad plaski robi swoje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bardzo lubię tę pracę

Robota jest fantastyczna! Dziennie pracuję 4 godziny, spotykam nowych ludzi, są atrakcyjne konkursy, za miesiąc w nagrodę za wyniki wypływam w rejs jachtem.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kajak to nie jacht....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ostatnio byliśmy na ekstremalnym spływie na Słowacji. Niesamowite emocje, adrenalina. Zabawa była super! Byliśmy w jednym z najlepszych hoteli w Zakopanem: http://www.stamary.pl/
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2
Uwagi tylko takie, że nie odpowiadała mi godzina szkoleń. Poza tym to bardzo fajna firma i robota. Naprawdę po 3 miesiącach konkretnej nauki każdy może się nauczyć i każdy może sprzedawać, a kaska fajna :)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3
A mi nie odpowiada ze swojego nosa nie pilnują i lapia sie cudzego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Fajna praca

Zachęcam bardzo! Świetna atmosfera, pomoc, szkolenia, sporo wolnego czasu - praca przede wszystkim wieczorami, dobre wynagrodzenia.Lubię tę pracę, wiem, że sprzedaję fantastyczny sprzęt!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wooow super i musisz to pisac na forum?!
Musisz sie sam dowartościować? Czy ta wspaniala firma daje za to premie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9
No to pojawił się trol. No cóż, to jak wszędzie, to stały element wszystkich forów. Zawsze znajdzie się ktoś, kto nie chce budować, a chce burzyć.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
W pełni potwierdzam Jarku! W moim biurze też są świetni ludzie, przychodzę do niego z przyjemnością. Uwielbiam tę pracę!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mam wrażenie podczas czytania tych postów jakby mnie urabiali świadkowie j......

Co za poziom! Ludzie dajcie sobie spoko i szukajcie jeleni w lesie a nie na tym forum
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
Mam wrażenie, jakby ktoś celowo chciał zdyskredytować firmę i urządzenie. Daj sobie człowieku spokój i nie rób hejtu. Weź się za coś konstruktywnego.
Jarku, nie ma co się pałować i na to zwracać uwagi. Każdy, kto czyta, sam wyciąga wnioski.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Super atmosfera i fajni ludzie, fajni klienci. Już nigdy nie wrócę do pracy w korporacji. Pracuję, kiedy chcę, zarabiam dużo lepiej niż na etacie.
Zawsze mówiłem, że nie jestem urodzonym sprzedawcą, więc unikałem zajmowania się sprzedażą. Natomiast mój brat od dawna sprzedaje z sukcesami Robocleana. Raz zabrał mnie do biura. Porozmawiałem z ludźmi, przyjrzałam się szkoleniu. Potem sam pojechałam. Zmieniłem zdanie, bo nie trzeba mieć doświadczenia. Regularnie sprzedaję i jestem jednym z najlepszych przedstawicieli w biurze.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moje życie zmieniło się od momentu rozpoczęcia pracy w Roboclean Poland. Pracuję 4 godziny, nie mam nad sobą szefa, codziennie poznaję nowych ludzi.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Firma slaba, skoro zatrudnia rzesze ludzi by dobrze o niej pisali.

Na rynku obok kartofli mozna ich spotkać i caritasie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

konkurencja Robocleana

O której firmie piszesz? Ciebie zatrudnia chyba konkurencja.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powiem tak, ludzie życzliwi, profesjonalizm co rzadko się zdarza, sprzedawanie tylko ludziom których stać, czyli bez wciskania emerytom, super atmosfera, dobre zarobki. Miałem do czynienia z różnymi firmami i to jedna z nielicznych najlepszych.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Potwierdzam, miesiącu temu miałam u siebie prezentację, Robocleana kupiłam, sprzedawca bardzo miły, nie wciskał, tylko rzeczowo objaśniał działanie. Nawet po sprzedaży dzwonił i pytał się, czy hestem zadowolona, czy coś doradzić. Bardzo dobra obsługa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ta praca jest najlepszą w całej mojej karierze. Najwięcej satysfakcji dają telefony od klientów i podziękowania, że dziecko które chorowało na astmę teraz normalnie oddycha.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
To mi się podoba. Praca z sensem. Pójdę tam na rozmowę, warto zająć się tą pracą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciekawe, że większość pozytywnych postów ma podobne, albo takie same IP. Przypadek? Nie sądze... Nawet w ogłoszeniach o pracę nie piszą co to za firma itp.
Wstydzą się czy co?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

też to właśnie zauważyłam, że wiele tych pozytywnych opinii to jakaś ściema (wystarczy przeanalizować IP piszących)... heh
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiadomo....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Czy znacie firmę Nuga Best? (11 odpowiedzi)

Jak wyglądają zarobki i godziny pracy? Czy wypłaty są na czas, czy trzeba walczyć o własne...

Rgis inwentaryzcje - opinie (10 odpowiedzi)

Jak w tytule - czy ktoś pracował dla firmy Rgis, jakieś opinie?

Życie za granicą to też nie bajka... (49 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...

do góry