Widok

jak SPEDZAJA CZAS Wasze 16-miesieczne dzieci??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej,

dziewczyny powiedzcie jak i w co bawią sie wasze Maluchy, tzn. chodzi mi o to co robią w domu. Może też polećcie jakieś fajne zabawki dla chłopców? wiek 16 m-cy
Napisze jak to wyglada u mnie:
Synek właściewie tylko chwile sie czyms pobawi, potem własciewie chodzi po mieszkaniu "bez celu", tu zobacy tv to chce pilota, potem idzie dalej o jest łazienka to idzie do pralki, chwile sie zajmie to idzie do kuchni i bawi sie szelkami od kzesełka itdd.. właściwe mam wrazene ze cały dzin tak chodzi i wyszukuje po drodze czm by tu sie chwile zająć.JAk "czytam"z nim ksiazeczki to z 10 min poczytamy i juz leci dalej, jezdzikiem pojedzie 2 rundy i juz nie , klocki ułozy kilka i tez nie , samochodem przejedzie raz po podłodze i tez juz nie iid..
Nie wiem ,nie mam pomysłu czym go zająć , jak czas zorganizowac, moze jkaies inne sorawdzone zaawki kupic. ??

MAm nadziej, ze zrozumiałyście o co mi chodzi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja 1,5 roczna też tak ma - dzieciaki są ciekawe świata :)

na dłużej zajmuje ją pupLO (dom rodzinny - ale to dziewczynka, nie wiem czy chlopiec by tyle kąpał lale i sadzał na nocnik :) )

hitem jest pogoń za kotem - może tak latać i ponad godzine

no i dłużej posiedzi w piaskownicy z innymi dzieciakami - chociaż to nie zawsze bo często trzeba ją nawet z jednej huśtawki na drugą przekładać po kilka razy bo przecież "ta druga zawsze lepsza"

image

moj tez 16miesieczny lobuz... czy soie bawi sam, nei za bardzo;/ lubi ukladac w IKEA mu kupilam takie foremki-za 6zl;> buduje wieze, sklada je jeden do drugiego, pojezdzi na autku, dluzej bo jakies 7min :] pobawi sie pileczka,rzuca do mnie ja mu odrzucam, troszke pogra na pianinku wygrywajacym rozne melodyjki, w garnku pomiesza drewniana lyzka;> Jak gotuje to bawi sie przykrywkami od garnkow. Lubi tez czytac ksiazeczki, pokazuje co jest na obrazku oczywiscie nie wszystko tylko te okreslenia ktore zna czyli: bam, brum, brum, łał cyzli pies, mu czyli krowa, am am czyli jedzenie itd.
Kolezanka rozsypuje na miseczce synkowi ryz preparowany-jej synek siedzi i dlubie i gop 30min nie ma, u nas to nie dziala :/a jesli chodzi o zabawke to moj uwielbia muzyczna skrzynke z narzedziami FP- ma ja synek mojej siostry. Grajaca, taneczna zabaweczka:) Co wiecej...no grajacy melodyjki telefon komorkowy itd.
No i na kolankach pryz kompie, puszczam mu Pana Kleksa-Kaszka dziwaczka i zamiera:)
aha i czesto lubi sie bujac w hustawce zainstalowanej w futrynie drzwi :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mój też chodzi bez celu-ma 14m
tu powywala książeczki z pudełka,tam trzepnie siostrę pilotem lub powywala ksiązki z plecaka,zaglądnie do szafek,coś wyjmie,rzuci,żadne klocki,jezdzik go nie zainteresują,na hustawce góra 2 minuty,na dodatek spać nie chce i jęczy cały dzień..........
psa pogoni ze 3 minuty,jedyna chwila kiedy siedzi w miejscu to jak wcina sam chrupki z miseczki,bo nawet z obiadkiem za nim latam:(
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

do góry