Widok

jak często kupka po mleku modyfikowanym?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny moja córka ma 4 tygodnie. Od 2 tyg. karmię ja mlekiem modyfikowanym NAN Pro 1. Rzadko kiedy zdarza się by robiła kupkę codziennie. przeważnie robi co dwa a nawet trzy dni. JCzasami pojawia się też śluz w kupce. Czy powinno mnie to martwić?
Jak to jest z Waszymi dzieciaczkami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja karmilam wpierw piersią ale potem córcia dostawała już mieszanie i wiem tylko że na piersi miała bardzo czesto nawet po kilka w ciągu dnia, a od czasu mleka byly juz rzadko raz nawet nie było przez 5dni to wtedy wspomagalam sie czopkiem glicerynowym no ale to tylko raz sie zdarzylo.tak więc to normalne przy stosowaniu mleczka modyfik.z tym słuzem tylko trzeba bylo poobserwowac.
Najpiękniejszy dar od Boga...
image image
u nas tak co 3 dni :)
...
tak, mleczko modyfikowane dłużej się trawi i są czasami po nim zatwardzenia, choć dzidzia powinna się wypróżniać najlepiej codziennie. Synek mój też robił tak co trzy dni. śluz obserwuj czy się nie zabarwia krwią, a najlepiej poradź się pediatry przy najbliższej wizycie. może poleci inną mieszankę
image
U nas było najpierw co 3 dni ale stwierdziliśmy,że Mały się męczy i codziennie rano Mu pomagaliśmy..potem co 2,a teraz 2-3razy dziennie...a w mleku NAN jest żelazo co dodatkowo powoduje zatwardzenia.
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
dokladnie w nanie jest duzo zelaza i moze powodowac zatwardzenia lub wlasnie problemy z kupka, my jak bylismy na nanie to kupki byly co 3 dni z wielkim wysilkiem jak przeszlismy na lzszejsze mleczko to sa czasem codziennie czasem co 2 a nawet co 3 dni ale robi je bez zadnego wielkiego wysilku.
A z tym śluzem to bym sie poradzila pediatry
image
image
Tez mam ten problem. A jakie to lżejsze mleczko jakiej firmy?
Mleko Hipp jest leciutkie. Jak mleko mamy
Gdy przeszliśmy na modyfikowane na początku pomagaliśmy mu czopkiem ale po jakiś 2 tygodnich wszystko się unormowało i zaczął sam robić :) Ale średnio co 2 - 3 dni.
i to napewno jest przyczyna od mleczka NAN Pro 1bo to mleko ma żelazo ja też może z 2 razy dawałam małej czopki ale potem jakoś się unormowało.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

do góry