Widok

jak napisać pismo o powrocie do pracy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć
mam nadzieję że , któraś z mam ostatnio pisała takie pismo i mi pomoże.
jestem obecnie na urlopie wychowawczym , ale muszę go przerwać i wrócić do pracy , jak to ująć w piśmie? czy jakoś specjalnie uzasadniać? czy macie jakieś wzory pism?

oraz drugie pytanie firma w której pracuje ma kilka fili czy po powrocie do pracy mogą kazać mi np. pójść pracować do fili np. w rumii mimo , iż wcześniej pracowałam w gdańsku i czy ja muszę się na to zgodzić?
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja wystosowałam pisemko:

Zawiadomienie o rezygnacji z urlopu wychowawczego

Na podstawie (art. 1864 k.p.). zwracam się z wnioskiem o rezygnację z udzielonego mi urlopu wychowawczego w celu sprawowania osobistej opieki na dzieckiem ...imię...nazwisko (ur. xx.xx.xxxx).

Proszę o dopuszczenie mnie z dniem 29 listopada 2008 do pracy na zajmowanym dotychczas stanowisku , bądź na stanowisku równorzędnym odpowiadającym moim kwalifikacjom zawodowym.

Z poważaniem

JA :)
A jeśli chodzi o oddelegowanie poza miejsce zamieszkania to pracodawca nie może Cie zmusić do tego, podobnie jak do pracy w nocy i wyjazdów służbowych (dopuki dziecko nie ukończy 4 lat).
Chyba że oczywiście wyrazisz na to pisemną zgodę.
Rety, gdzie Wy pracujecie, że możecie wrócić do pracy....
U mnie zwolnienia, zwolnenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

do góry