Widok
Przede wszystkim - nie prostować więcej! Na pewno potrzebują teraz intensywnej pielęgnacji, być może końcówki należałoby podciąć. Co do pielęgnacji - tutaj idealnie sprawdzi się olejowanie (to naprawdę nic uciążliwego ani niebezpiecznego), w sieci roi się od blogów dziewczyn, które zajmują się taką pielęgnacją włosów, poszukaj a na pewno znajdziesz tam coś dla siebie. Nie zapominaj o stosowaniu masek i odżywek (po myciu na minimum 15 minut), nie ma sensu mycie włosów na długości szamponem (ten również warto zmienić na jakiś delikatny)- niepotrzebnie będzie je to niszczyć, wystarczy im spływająca piana. Do ostatniego płukania włosów warto użyć płukanki octowej, która domknie łuski włosa i nada im połysk :). I pamiętaj, żeby kręconych włosów nie rozczesywać na sucho (warto również rozejrzeć się za jakimś dobrym, nieniszczącym włosów czesadłem).
poszukaj u fryzjera zabiegów z nawilżania włosów ja robię u swojej fryzjerki zabieg nastepujący(mam suche kręcone włosy także coraz mniej się skręcają ot taka spalona trwała loki gdzieś zanikają) :
1)mycie szamponem oczyszczajacym
2)nakładanie olejku w taki sposób jakby fryzjerka nakładała farbę
3)suszenie włosów do sucha
4)prostowanie włosów prostownica aby olejki wnikły głebiej we włosy ,prostownica była uzyta dopiero przy 3 zabiegu wczesniej fryzjerka bała się jej uzyć w tak słabej kondycji były włosy
5)mycie suszenie i do domu płace 50.00zł za 1 zabieg
Polecam na poczatek 3 zabiegi w miesiącu minimum
1)mycie szamponem oczyszczajacym
2)nakładanie olejku w taki sposób jakby fryzjerka nakładała farbę
3)suszenie włosów do sucha
4)prostowanie włosów prostownica aby olejki wnikły głebiej we włosy ,prostownica była uzyta dopiero przy 3 zabiegu wczesniej fryzjerka bała się jej uzyć w tak słabej kondycji były włosy
5)mycie suszenie i do domu płace 50.00zł za 1 zabieg
Polecam na poczatek 3 zabiegi w miesiącu minimum
"Kobieta jest to przysmak Bogów, byle go diabeł nie przyprawił."
Zima zrobiłam 4 razy po 2 razy w miesiącu i było super wrócił skręt włosa
(chociaż mój z lat nastu nigdy już się nie pojawi :( )
Na dzień dzisiejszy zrobiłam 2 zabiegi w przeciagu 2 tygodni i poszłabym raz jeszcze ale moja fryzjerka ma urlop do połowy sierpnia i nic z tego ,myslę iż u mnie złożyły sie na tą suchość jaką teraz mam słońce i woda morska ,możesz spróbować w tym salonie http://www.studioallure.pl/promocje-fryzjerstwo,6,pl.html
zadzwoń ja polecam panią Magdę właścicielkę jest świetna wypytaj jej się o wszystko na pewno wytłumaczy .Tak naprawdę nie wiem jak mój ten zabieg olejowy się nazywa muszę się spytać mojej fryzjerki :)
(chociaż mój z lat nastu nigdy już się nie pojawi :( )
Na dzień dzisiejszy zrobiłam 2 zabiegi w przeciagu 2 tygodni i poszłabym raz jeszcze ale moja fryzjerka ma urlop do połowy sierpnia i nic z tego ,myslę iż u mnie złożyły sie na tą suchość jaką teraz mam słońce i woda morska ,możesz spróbować w tym salonie http://www.studioallure.pl/promocje-fryzjerstwo,6,pl.html
zadzwoń ja polecam panią Magdę właścicielkę jest świetna wypytaj jej się o wszystko na pewno wytłumaczy .Tak naprawdę nie wiem jak mój ten zabieg olejowy się nazywa muszę się spytać mojej fryzjerki :)
"Kobieta jest to przysmak Bogów, byle go diabeł nie przyprawił."