Widok

jak przygotować mleko modyfikowane?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
tak jak w pytaniu jak przygotowac melko modyfikowane używam wody żywiec ale niewiem czy wlać wodę zimną dodać mleko w proszku i potem podgrzać w podgrzewaczu czy na odwrót podgrzać najpierw samą wodę i wtedy dodać mleko a czy wodę mineralną trzeba jescze dodatkowo gotować bo różne słyszałam opinie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja uzywam wody z kranu przefiltrowanej i najpierw podgrzewam w butelce a potem dodaje mleko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja podgrzewałam w mikrofali jesli najpierw podgrzejesz wode to łatwiej ostudzic...dodajesz zimnej wody i masz odpowiednia temp bez clodzenia w zimnej wodzie a przy głodnym maluszku liczy sie kazda chwilka:)
ja przelewam wode z kranu w bricie wtedy gotuje w czajniku
jak sie ugotuje sparzam butelke i smoka do butli
nastepnie wlewam ostudzona przegotowana w ten sposob wode
dolewam wrzatku i wtedy wsypuje mleko modyfikowane:)
wstrzasam butelke

Teraz te mleka i tak rozpuszczaja sie w nawet letnich wodach,
bo i tak za goraca byc nie moze bo wrzatek niszczy witaminy wiec to by bylo bez sensu

mleko mojego synka w ten sposob jest "od reki" i dosc cieple, ale nie gorace:)
ja na noc mam wodę w podgrzewaczu ustawionym na odpowiednią temperaturę, w nocy tylko wsypujemy proszek i gotowe
normalnie w dzień mamy już wymierzone ile gorącej wody i ile zimnej, wlewamy najpierw wrzątek, dolewamy zimną wodę prosto z butelki i wsypujemy proszek :)
Mineralnej nie trzeba gotować.
Ja robię i robiłam od początku w mikrofali na 30sek i wtedy MM.
Ważne żeby nie podgrzewać mleka bo trafi swoje właściwości.
image

www.facebook.com/MauaFotografia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja używalam przegotowanej,dodawalam do mleka czasem temp byla odpowiednia a jak nie to podgrzewalam.
A w nocy mi sie nie chcialo i mialam mleko w butelkach poporcjowane a wode przegotowana mialam w termosie,jak Kuba chcial mleko przelewalam wode z termosu ,mieszalam i moglam spac dalej,nie chcialo mi sie czekac az sie podgrzeje hehe:)
a ja wlewam wode w temp pokojowej, kupuje wode mama i ja (woda źródlana, a nie mineralna) i wsypuje proszek i mieszam, nie podgrzewam nie gotuje ;)
image image
Alana nie gotujesz tej wody?Ja pamietam ze zawsze gotowalam i studzilam,szczegolnie malemu dziecku.Ale przy drugim chyba juz nie bede:)
ja gotowałam żywca do pół roku, potem przestałam :)
Ja z rana przegotowuje caly czajnik wody, wlewam do dzbanka i mam zapas na caly dzien zimnej a nastepnie staram sie miec zawsze 1/4 czajnika przegotowanej, która tylko podgrzewam do odpowiedniej temp. Przy mleku humana to 70 stopni a latwo to zrobic bo zakupilismy czajnik z wyswietlaczem temperatury.
Tak przy okazji, nie wiem dlaczego humane przygotowuje sie w tak wysokiej temperaturze. Czy cos wartosciowego w tym mleku zostaje? No ale robie wedlug przepisu na pudelku.
image
image
nie nie gotuje na prawde, kupuje wode źródlaną i nie gotuje jej, ją mogą pic maluszki od 1 dnia :) mineralnej to nie można dawać takim maluchom jak moja, ale źródlana tak :) wlewam prosto z butli do butelki heh :) mineralną z tego co sie orientuje sie gotuje zeby wtrącic zbyt duża ilosc tych własnie wszystkich dodatkowych minerałów :)

a tak w ogole to po podgrzewać to mleko ? w sensie wode, żeby mleko bylo ciepłe? humane to wiem ze sie tak robi ale reszte mlek? sie zawsze nad tym zastanawiałam, to cos na brzuszek pomaga ze ciepłe czy co ?

podobno w angli podaje sie od urodzenia dzieciom mleko z lodówki zeby hartować hehe :P
image image
my od urodzenia na zywcu jedziemy.Jest niskozmineralizowana takze tez nadaje sie dla dzieci.I juz nie bede podgrzewac:)
żywiec to chyba źródlana a nie mineralna właśnie? :)
ja kupuję polaris z biedronki bo mi żywiec nie smakuje, a dzieciom też nic nie jest po niej :) no i od pół roku nie gotuję...
trzecie zamierzam tak jak pierwszą karmić cycem, więc nie będę miała problemu z wodą :P
My od poczatku używamy wodę mama i ja i podgrzewam w podgrzewaczu i dosypuję mleczko. Mała jest dokarmiana MM i zawsze dostaje ciepłe mleczko.
dopóki była w sprzedaży Dobrawa - to ją używaliśmy :] nigdy jej nie gotowałam - nalewałam do butelki odpowiednią ilość, wkładałam butelkę do podgrzewacza, podgrzewałam, dosypywałam mleko i gotowe.

jak przestałam używać podgrzewacza - trochę wrzątku(kranówa) + Dobrawa, później Dobrowianka.

jeszcze później - podgrzewałam w czajniku przegotowaną kranówę do odpowiedniej temperatury. Jeśli była za ciepła - dolewałam Dobrowianki.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

do góry