Widok

jak rozwiazac zaproszenie na poprawiny?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak w temacie tzn co napisac w zawiadomieniach ze chcilibysmy goscic te osoby na poprawinach bo wiadomo ze wszystkich na weselu sie nie pomiesci....
podajcie jakis przykladowe texty plizzzz....

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziekuje za watek, o tym w ogole nie pomyslam...
i pomyslu zadnego
my nie robimy takich zaproszeń na poprawiny
tylko wręczając zawiadomowienie mówimy, że byłoby nam miło jakby wpadli na poprawiny

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a my chceilbysmy zaprosic na poprawiny osoby ktorych nie bedzie na weselu... zawiadomienia bedziemy wysylac poczta bo nie ma nas w kraju...
ktos tak mial??
my na poprawiny zapraszaliśmy sąsiadów, którzy nie byli na weselu - tyle że osobiście... Może telefon? W dzisiejszych czasach nie będzie to chyba zrozumiene źle? Albo pocztą zawiadomienia z informacją, że zapraszacie na "poślubny" obiad/kolację? Sama nie wiem - gdybam :) ale to chyba nie są złe pomysły...

My również mówimy o poprawinach przy okazji wręczania zaproszenia, lub gdy dzwoniłam z pytaniem o potwierdzenie przybycia:)
W zeszłym roku to samo przeżywał brat mojego narzeczonego-prawda jest taka, że mało ludzi przychodzi na poprawiny. Ludzie są padnięci po weselu:) Ja też pewnie będę, ale mam nadzieję, że będę mogła na spokojnie porozmawiać z rodziną i znajomymi:)

imageimage
no, na początku było spokojnie, ale wieczorem wszystkim wrócił humor zabawowy i bawiliśmy się tak, jak poprzedniego wieczoru

chyba nie zrozumieliscie pytania - nie chodzilo mi o zapraszanie "ponowne" gosci weselnych na poprawiny (bo to akurat nie jest problem) tylko o to jak rozwiazac zaproszenie tych osob ktorych na weselu nie bedzie bo nie dostana na nie zaproszenia z oczywistych przyczyn...np ze nie sa tak bliska rodzina albo sa dalszymi znajomymi waszymi albo znajomymi waszych rodzicow (mam duzo takich osob z ktorymi milo by bylo pobawic sie chociaz na poprawinach) ktorych na wesele sie nie zaprosi np z braku wiecej miejsca na sale, braku kaski itp.... a z ktorymi chcilaoby sie pobawic na poprawinach i dzielic ten szczesliwy dzien rowniez z nimi...:)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja nie robiła takich rzeczy, głupio mi zapraszać na same poprawiny.
Dalszych znajomych zaprosiłam jedynie do kościoła.

imageimage
zależy jakie masz zawiadomienia. ja na swoich na dole dopisałam , że "miło będzie nam gościć Was na poprawinach w restauracji itd....". myślę, że nie wyglądało to źle. wiadomo, że nie ma sie tyle kasy, żeby wszystkich zaprosić na wesele,a poprawiny to świetne wyjście z tej sytuacji, zwłaszzca jeśli chodzi o znajomych.
magda dobry pomysł! ja bym też na dole zawiadomienia pisała że zapraszam na poprawiny, u mnie akurat wszyscy są na weselu i poprawinach

image
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Zapraszam: www.kartkikaroliny.blog.onet.pl - kartki, dekoracje.
Boże Narodzenie 2007 - oryginalnie :)
wlasnie, tez mysle ze dobry
chcialam zapraszac znajomych, ktorzy przyjda do kosciola
ale po pierwsze bedzie zamieszanie a po drugie maja troche czasu od otrzymania zawiadomienia zeby sobie zarezerwowac popoludnie w ta niedziele

dzieki dzieki
My tak zrobilismy tzn. Zaproszenia na wesele dla gosci weselnych normalnie, a na poprawiny motocyklowe zrobilismy stronke informujca o naszym slubie i mapke dojazdu, a tym co maja utrudniony kontakt z netem dalismy zaproszenia bez info o weselu + mapke z info o poprawinach:) wszyscy sa zachwyceni:)
Prosze bardzo:

Dnia 2 września 1865 roku o godzinie 17.30
w Kaplicy Kościoła
przy Klasztorze
na Wzgórzu
zostaną połączeni Sakramentem Małżeństwa

Agnieszka.........
i
Krzysztof .........

O uroczystości z radością zawiadamiają

Sz. P. ................................................

Rodzice i Narzeczeni

Miło nam będzie gościć Sz. P. na uroczystych poprawinach
dnia o godzinie ..........
w restauracji .............
przy ul. ........... w ...........

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage

Inne tematy z forum Wesele

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry