Widok

jak schudnąć... :(

Dziewczyny poradzcie cos bo juz nie mam sily... Byłam ostatnio na tym całym Dukanie ale nic waga lekko zjechala 5 kg ale już spowrotem wróciła.. Moze polecacie jakąś siłownie dla kobiet? Albo takiego trenera osobistego? Co o tym sadzicie? Jak czegos nie wymysle w najblizszym czasie to chyba przejde na glodowke bo po prostu juz nie mam pomyslu nic nie dziala.. :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
polecam produkty Wellness z Oriflame. Więcej info mogę podesłać na maila.

warsztaty.wizaz(at)gmail.com
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
proponuję dużo warzyw, zero słodyczy mała ilość tłuszczy i dużo ruchu to jest klucz do twoich drzwi.
Wizyta u dietetyka i odpowiednia, nowa dieta!
Najprościej jeść o określonych godzinach i nie podjadać. Wysiłek fizyczny to nie tylko ćwieczenia i bieganie, to mogą być np. rolki czy skakanka. A poza tym każdy pokarm trzeba bardzo dokładnie przeżuwać.
Może chirurgiczne leczenie otyłosci ? Ja właśnie czekam na taką operację.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
więcej sexu i schudniesz
bardzo sprawdzony jest spacer na biezni z podciśnieniem i podczerwienią

zapraszamy
mamy kapsułe z podczerwienią i podciśnieniem oraz rollmasaż

zapraszamy do Gdyni -witomina

salon fryzjerski IZA
ul.poprzeczna 17

obok basenu i szkoły
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
dieta ułozona przez dietetyczke to najlepsze rozwiązanie. Miałam duze problemy z nadwagą po 2 ciążach- a na diecie która mi ułożona schudłam 10 kg przez 2 miesiące. Od 2 już na diecie nie jestem a kg nie wracają:)
Sama jestem w takiej sytuacji, chcę schudnąć ale dieta sama nie pomoże a mam takiego lenia mimo że wiem że bez ruchy nic nie uzyskam cały czas odkładam. A wiem że nie zostało mi dużo czasu muszę znaleźć w końcu siły i chęci i ruszyć tyłek z kanapy to najlepsze lekarstwo na zrzucenie zbędnych kg.
Cześć dziewczyny!

Przede wszystkim ogranicz słodycze. Wyeliminuj je całkowicie.
Pij dużo wody mineralnej niegazowanej ma się rozumieć ;), jedz dużo świeżych warzyw a owoce tylko do południa i nie łącz owoców z obiadem (tzn. nie jedz owoców zaraz po obiedzie albo tuż przed nim) bo owoce potrzebują innych enzymów do trawienia niż cukry zawarte w typowym obiedzie.

Bardzo ważne jest też abyś jadła regularnie myślę że z 5 posiłków dziennie tylko w małych ilościach :)

No i przede wszystkim ruch!!!

Bez ruchu nic nie zdziałasz na dłuższą metę, a nie chcemy przecież efektu jojo prawda :)

Mi bardzo pomaga rower. Jeździj wszędzie na rowerze, nawet po kilka kilometrów dziennie :)

Jeśli masz możliwość to mogę polecić fajną grę Xbox. Fajne są gry np. jest taka jak fitness evolved 2012 Your Shape. Na prawdę fajną i można się zmęczyć. Ja pierwszy raz jak włączyłam i poćwiczyłam trochę to miałam mega zakwasy. A jeśli nie masz Xbox-a i chcesz inaczej spędzic czas to polecam rower, bieganie, pływanie, spacery.

Pamiętaj koniecznie, że nie ma żadnej diety cud i może trochę schudniesz ale na dłuższą metę to się nie opłaca. Trzeba się po prostu za siebie wziąć.

powodzenia :)

PS ja też muszę poćwiczyć bo troszkę mi przybyło więc możemy we dwie zacząć :)
obecnie jem wafle ryzowe z jakims serkiem cały dzień zoabczymy jakie efekty będa no i cwicze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
wafle z serkiem caly dzień- no brawo!;-)

dziewczyny - czemu Wy tak kombinujecie, jakieś dziwne diety, wynalazki???

A rozwiazanie jest takie proste: zbilansowana dieta (bez cyrków), 4-5 posiłki dziennie, woda, zielona herbata, żadnych przetworzonych świństw - ot to co najbardziej naturalne.
I do tego systematyczny ( min 5 razy w tyg!) ruch - w internecie jest masa ćwiczeń, są trenerzy, są baseny. Są nawet strony których zadaniem jest motywacja:) Trochę trzeba poczytać, dowiedzieć sie, wybrać cos dla siebie. Na szczęście sport uzależnia:) raz sie spróbuje i potem cały dzien sie czeka żeby nabuzować sie endorfinami.

Nie rozumiem jak komuś może sie nie chcieć zadbać o siebie - to nie boli, to jest na maksa przyjemne. podnosi też wiarę w siebie, w swoje możliwości. mnie zdrowy tryb zycia uszczęsliwia. to, że jestem zdrowa, mam dobre wyniki, ćwicze codziennie i mam zarąbiste ciało;-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak najbardziej popieram. Ludzie katują się dietami i róznymi specyfikami żeby mieć figurę modelki. Niestety w większości przypadków niesie to ze sobą pogorszenie stanu zdrowia i sprawia, że można czuć się gorzej niż przed zastosowaniem.

Rozwiązanie jest proste- ruch! Najlepiej kupić karnet na silownie- wydane pieniądze mobilizują. Jeśli nie macie czasu na siłownie najlepiej kupić jakiś sprzęt do domu. Rower treningowy albo bieżnię.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ćwiczenia to podstawa!
wszyscy piszą o ćwiczeniach i nie neguję tego ale ja za żadne skarby nie mam motywacji do wysiłku fizycznego, po prostu nie lubię i już. A chciałam zrzucić parę kilo i nie chodzi mi tu o figurę modelki ale żeby lepiej się czuć z samą sobą. Z pomocą przyszła mi minilinia którą poleciła mi koleżanka, a zachęciły mnie efekty jakie były widoczne u niej. Do tego dużo wody i jazda na rowerze... Po miesiącu 4 kg mniej , nie wiem czy to dużo czy mało, ale mnie pasuje. Do tego preparat wydaje się bezpieczny bo jest na bazie roślinnej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja poszłam do dietetyczki w Sopocie, efekt 13kg mniej. Później trochę ruchu - szybkie spacery. A to co jeszcze zostało i przeszkadzało zlikwidowałam zabiegiem coolsculpting - co prawda robiłam go sobie w Warszawie ale wiem, że jest już w Gdańsku, bo moje koleżanki już były tutaj. Szczerze polecam na wymodelowanie sylwetki - super efekty i bezpieczny, nie tam jakaś chińska aparatura bez efektów.
Hej,
Ja przed urodzeniem dziecka ważyłam 54 kilo, tuż przed porodem wskoczyłam na 72!!!
Po urodzeniu mialam depresje, bo nie moglam na siebie patrzeć.
Bylam, jestem instruktorką tańca i mimo to też borykalam się z wagą. Tylko powrot do ćwiczeń i jedzenie 5razy dziennie (mało, a czesto) sprawdzilo się!
Znowu waga jak przed ciążą.
Jeśli masz ochotę to zapraszam na swoje zajęcia Salsy Solo. Prowadzę pod kontem kobiet, które chcą zrzucić wagę i odzyskac figurę.
Info na priv.
kontakt@salsaline.pl
Cześć,
4 tygodnie temu zmieniłam swoje nawyki żywieniowe, jem teraz dużo warzyw, jem chude mięso i wszystko to co jest zdrowe i łatwo dostępne o tej porze roku jak i dania jadam teraz o połowe mniejsze ale również nie jem posiłków do godz 18(myśle, że to dało mi najwięcej ponieważ przed zmianą diety na zdrową moim najwiekszym problem było jedzenie w nocy), również zaczełam tochę ćwiczyć, i pozytywnie myśleć... W ciągu tych 4 tygodni udało mi się zrzucić 7 kg, jestem bardzo zadowolona bo nie głodziłam się ani nie robiłam sobie za dużo wyrzeczeń bo jadłam praktycznie wszystko, raz w tyg pozwalalam sobie nawet na odrobine słodkosci... więc życze ci powodzenia w dalszych zmaganiach z dietą ;))
Teraz wszyscy sobie Chodakowską chwalą,z resztą na FB często dodaje zdjęcia dziewczyn przed i po i można sobie porównać.

Do tego odpowiednia dieta.

przede wszystkim chudnąć trzeba z głową ;) dlatego ja polecam zamiast zastanawiać się na jaką dietę przejść udać się do specjalisty tj diet coacha, który pokaże nam i wytłumaczy na czym polega odpowiednie odchudzanie, które przyniesie zadowalające skutki - mnie tego nauczyła Ola Łomzik

Podsumowanie:

Dyskusja dotyczy odchudzania i zdrowego stylu życia, gdzie użytkownicy dzielą się doświadczeniami z różnymi dietami, w tym Dukanem, oraz podkreślają znaczenie regularnego ruchu, zdrowego odżywiania i wsparcia psychologicznego. Eksperci i osoby z doświadczeniem zalecają konsultacje z dietetykami, badania hormonalne (szczególnie tarczycy), jedzenie pięciu małych posiłków dziennie, eliminację białego pieczywa i słodyczy, picie dużo wody oraz systematyczne ćwiczenia. Wiele osób podkreśla, że nie istnieje magiczna dieta, a skuteczne odchudzanie wymaga długoterminowej zmiany nawyków, a nie krótkoterminowych eksperymentów, które prowadzą do efektu jo-jo. Rozmowy zawierają również rekomendacje dotyczące psychoterapii i grup wsparcia dla osób borykających się z problemami wagowymi i niską samooceną.
do góry