Widok

jak schudnąć... :(

Dziewczyny poradzcie cos bo juz nie mam sily... Byłam ostatnio na tym całym Dukanie ale nic waga lekko zjechala 5 kg ale już spowrotem wróciła.. Moze polecacie jakąś siłownie dla kobiet? Albo takiego trenera osobistego? Co o tym sadzicie? Jak czegos nie wymysle w najblizszym czasie to chyba przejde na glodowke bo po prostu juz nie mam pomyslu nic nie dziala.. :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
to prawda że BMI nie jest idealnym wskaźnikiem, potrzebne są też inne pomiary. Wszystko zależy od budowy i składu ciała.
Zauważ że ważysz o 7 kg więcej niż żona p.Halewicza i nosisz rozmiar 38, a nie 32-34, chyba jest różnica prawda?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
BMI nie jest zawsze wyznacznikiem....ja ważę 57kg przy 175 i noszę duże 38... i chudzielcem bym siebie nie nazwała
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Panie Halewicz wg BMI Pana żona ma dużą niedowagę i jeśli mówi że jest gruba to może czas się tym zainteresować?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Halewicz - to nei był żart, mówię powaznie, sama miałam taką własnie terpię szokową 10 lat temu, jak ktoś ma jeszcze odrobinę rozsądku w głowie, posłucha tych dziewczyn i popatrzy...masakra
Dobry pomysł.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
to zaprowadz ją na oddzial bulimiczek i anorektyczek do Akademii Medycznej, gwarantuje, ze po jednym dniu ucieknie z płaczem, jak jeszcze nie jest chora to nei wytrzyma tam dnia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najpierw dieta-cud, a potem w nocy pochłaniają tony chipsów, czekolady, popijając coca-colą...a rano płacz, bo oponka ze spodni wypełzła:)

Ale ile byście nie ważyły, zawsze będzie za dużo. Moja żona waży 50kg przy 175cm wzrostu i...twierdzi, że jest za gruba o_O A nosi ubrania w rozmiarze 34, a bywa że i 32.
Pełen odlot...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
może nie wpie...lać ile wlezie?
A może nie mam racji? :)))) ŻP!! ŻP!!! I z 44 będzie 38!!!
najlepsza dieta: ŻP, Drogie Panie. Lepszej nie ma^^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ale jestes- sama chcialas rady jak schudnac a jak juz chudniesz to sie nie podzielisz wiedza jak dokladnie to robisz :P
Chodz do tej babki, mówie Ci efekty od razu a nie wydajesz tyle kasy na zabiegi bolesne... niełączenie też jest fajne, ja byłam jakiś czas na dukanie i trochę pomogło ale potem raz dwa wróciło a teraz od kiedy do niej chodze jest o niebo lepiej! Zjechałam już 5 kilo! Odezwij sie do niej, może jakoś byśmy we dwie mogły chodzic na sesje? Albo chociaż ćwiczyć pod jej okiem czy coś... teraz mało kto chce inwestowac w siebie, wszyscy tylko marudza, ze sa grubi ale żeby coś sensownego zrobić to już nie, czekają aż waga sama się ruszy i dodatkowo frustrują innych.. Odezwij sie do mnie wer-pask@wp.pl
kochana, ja tez mialam taki problem, w sumie jeszcze nie wygladam tak jak bym cchciala, ale cos ruszylo. silownia u mnie odpada bo nie nawidze, wiec korzystalam z zabiegow i diety. liposukcja, rommlasaz, vacu, masaze, zrobilam 10-dniowa diete oczyszcajaca a teraz jestem na diecie nielaczenia dr haya i to jest naparwde swietne. chudne powoli ale jest efekt. 3 mam kcuki za ciebie!!!!
Ponieważ dostaje dużo zapytań o adres tej psycholog z Gdyni, która zajmuje się osobami otyłymi i powoli zaczynam czuć się jak jej sekretarka:) to podaję wam adres mailowy do Pani Dominiki - gabinet@terapiadocelu.pl Chodzę już dwa tygodnie i jestem bardzo zadowolona, kilogramy lecą w dół, uśmiech na twarzy coraz częściej i w ogóle jakoś tak lepiej.. :)

Pozdrawiam was wszystkie baaaaardzo cieplutko! BUZIAKI!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mogę szczerze polecić wizytę u dietetyka. Sama udałam się do dietetyczki z grupy mojdietetyk.pl, do Pani Turniak, gdyż najbliżej mnie przyjmuje. Za pierwszą wizytę zapłaciłam 80 zł - ważenie, mierzenie, obliczanie zawartości wody, tłuszczu i tkanki mięśniowej, wywiad odnośnie mojego stylu zycia, pracy oraz preferencji żywieniowych. Później za około tydzień udałam się po odbiór diety na 2 tyg. (rozpisana dzień do dniu, każdy posiłek wraz z gramaturą oraz dodatkowe zasady diety), potem pojawiłam się po dietę na kolejne dwa tygodnie (wizyta w cenie diety, która to w trybie 2x2 tyg. kosztowała mnie 350 zł). Efekt - po miesiącu straciłam ponad 6 kg. Dodam, że niestety miałam mało czasu na ruch, a mimo to diametralna zmiana żywienia okazała się rewelacyjna w skutkach :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej,

Zacznij od badania tarczycy -to podstawa przed odchudzaniem się w dzisiejszych czasach. po drugie zacznij się vhoć trochę ruszać -najlepiej przed śniadaniem!!! Na czczo!!! Zmobilizujesz wtedy wszytskie poklady glikogenu w miesniach i od razu zamiast wegli bedziesz spalala tkanke tłuszczową. Najważniejsze, abyś ruszała się z samego rana...obojetnie jak obojetnie na czym - ja wstaje to pierwsze co to wskakuje na twister lub skakanka - i tak robie jakies 20min. Twister kosztuje grosze na necie od 30zł, skakanka to jakies 10zł. Ja mieszkam w Gdyni i kupiłam skakanke na Obłużu w takim sklepiku...maja sklep internetowy tez http://www.Feminafit.pl
Ogólnie zmień spożywane produkty. Ziemniaki zmień na ryż (też weglowodany, ale szybciej sie trawi)..etc.. ryby, chude mieso gotowane. Po 18 nie jedz lub sie ogranicz, a szybko zobaczysz efekty.
na temat odchudzania polecam stronę: dobrekalorie.pl; znajdziesz tam trochę porad, kontakt do dietetyka, przykładowy jadłospis.. część jest bezpłatna, są też organizowane odpłatne warsztaty itp.

a jeśli lubisz czytać to ostatnio wpadła mi w ręce książka: "Francuzki nie tyją", bardziej niż przepisy (nie ma ich dużo) spodobało mi się podejście autorki do jedzenia (zamiast pochłonąć w samotności pełno jedzenia i mieć później wyrzuty sumienia, zjedz mniej i delektuj się, bez poczucia winy...) Książkę znalazłam w bibliotece, w księgarniach chyba już nie ma. Oczywiście od czytania się nie schudnie, (a szkoda :) ale mnie ta książka zmotywowała do niewielkich zmian i już widzę efekty: nie przytyłam w czasie świąt i paru imprez urodzinowych, po świętach zgubiłam 2 kg :) bez głodzenia się. Gdybym nie pozwalała sobie na cukierka od czasu do czasu byłoby więcej.

oczywiście przyłączam się do głosów, że warto najpierw się zbadać, czy przyczyną nadwagi nie są kłopoty ze zdrowiem.

życzę powodzenia
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziewczyny! Znalazłam tą kobietę z Gdyni, która zajmuje się nami - grubaskami :) Gadałam z nią wczoraj przez telefon jest i dietetykiem i trenerem i cos tam jeszcze powiedziała jakąś nazwe ale z ekscytacji zapomniałam:) bardzo sympatyczna, przyjmuje w Gdyni umówiłam się na poniedziałek! Już nie mogę się doczekać!!

Gdyby któraś z was potrzebowała jej namiarów to piszcie!

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje wszystkim za rady i wsparcie!
Nie mam niestety gg ale moj mail to wer-pask@wp.pl
Werra daj jakis namiar na siebie(mail,gg) to pogadamy. Tez sie odchudzam :))

Podsumowanie:

Dyskusja dotyczy odchudzania i zdrowego stylu życia, gdzie użytkownicy dzielą się doświadczeniami z różnymi dietami, w tym Dukanem, oraz podkreślają znaczenie regularnego ruchu, zdrowego odżywiania i wsparcia psychologicznego. Eksperci i osoby z doświadczeniem zalecają konsultacje z dietetykami, badania hormonalne (szczególnie tarczycy), jedzenie pięciu małych posiłków dziennie, eliminację białego pieczywa i słodyczy, picie dużo wody oraz systematyczne ćwiczenia. Wiele osób podkreśla, że nie istnieje magiczna dieta, a skuteczne odchudzanie wymaga długoterminowej zmiany nawyków, a nie krótkoterminowych eksperymentów, które prowadzą do efektu jo-jo. Rozmowy zawierają również rekomendacje dotyczące psychoterapii i grup wsparcia dla osób borykających się z problemami wagowymi i niską samooceną.

Inne tematy z forum Kobieta

Sprawa karna dobry polecany adwokat Gdańsk (61 odpowiedzi)

Witam pisze z naglącą sprawą... mojego partnera czeka postępowanie karne -sprawa karna do 8 lat...

do góry