Widok

jak się ubrać do porodu??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładając, że szpital nie da swojego odzienia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak mnie leczą takie przewrażliwione paniusie... :-/
(jaśnie panią Novię mam na myśli)

zażycz sobie żeby lekarz i położna też Cie nie oglądali i osobną salę z TV i łazienką z jacuzzi. I jak bedziesz przejeżdżać przez korytarz to żeby wszyscy wyszli! Koniecznie!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Pewnie dajmy się traktować jak bydło!

Jak ślepę cielę na wszystko się godźmy!

Nie domagajmy się bycia traktowanym z szacunkiem !

A po korytarzu najlepiej przeparadujmy na golasa !
Jak boli to przecież wszystko jedno~!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
nowia Akademia Medyczna to miejsce, gdzie się ludzie uczą. na kimś muszą. nie chcesz studentów, to jedz do innego szpitala. boże, nie rozumiem takiego podejscia!

jak lezałam po porodzie w szpitalu, to była dziewczyna, która chodziła w spodniach. ja też następnym razem wezmę spodnie, bo nie lubię koszul, a podkład poporodowy to wieeeelka podpaska (ja w ogóle podpasek nie lubię) i bardziej komfortowo czułam się w spodniech (potem jak już w domu byłam. lekarz ogląda tylko rano na obchodzie - można się rozebrać bez problemu.
ja miałam cc, to nie wiem, w co się ubrać do porodu, wiem tylko, że potem warto mieć kilka koszul na zmianę (ja to nie krwawiłam jakoś szczególnie mocniej niż na okres, ale dziewczyna, z którą byłam w pokoju caaały czas była brudna)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
TEORETYCZNIE z tego co mi wiadomo (nie pamiętam skąd? ze szkoły czy z SR?) - można wyprosić studentów :]

osobiście tego nie robiłam, bo było mi wszystko jedno ;) a biedny student był tak zestresowany, że nie wiedział jak założyć rękawiczki :]
użytkowniku WTF - może rodziłaś lub rodziłeś pięcioro dzieci, ja nie. I jest to mój pierwszy raz. Obawiam się całego porodu i wszystkiego co z tym związane. I tak wymagam aby traktowano mnie godnie, z szacunkiem, deliktanością. Aż takie to nienormalne?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
Thaaaa a student nie traktuje z szacunkiem czy jak? NIe rozumiem tego, na kim Ci lekarze maja sie uczyc jak nikt nie da im uczestniczyć w porodzie, jak mają zdobyć doświadczenie? A pozniej chcecie najlepszych lekarzy i położne!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Odnośnie studentów, to jasne muszą się uczyć, ale akurat ja nie chcę być królikiem doświadczalnym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Jasne, bo akurat ktos zostawi Cie sama ze studentem i on Ci bedzie porod odbierał. Raczej spodziewałabym się ze to student okaże Ci wiecej szacunku niz lekarz, bo niestety lekarze czesto nie sa tacy delikatni i mili.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Po prostu chcę się czuć komfortowo, takie to dziwne?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
wiadomo że muszą się gdzieś uczyć, ale ja po ponad dwóch latach nadal żałuję że wybrałam państwowy szpital gdzie ktoś uczył się na mnie zszywania krocza :(

więc Aniaa zrozum że to nie chodzi o szacunek dla pacjenta! każdy by wolał dostać sprawdzonego i znającego się na tym co robi lekarza, dla mnie to jasne
po co w ogóle się ubierac?
ale pytanie,nie możecie popytac w rodzinie
Smith, Novia napisala ze chce aby traktowano ja z szacunkiem, a wg mnie juz bardziej z szacunkiem potraktuje ja student, ktory pewnie jest bardziej przejety sytuacja niz sama rodzaca. Szycie krocza, ok rozumiem ze kazdy chce aby bylo jak najlepiej wykonane.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak rodzilam pierwsze dziecko to bylo koolo mnie z 10 studentow i tylko obserwowali. Zanim trafilam do szpitala wiedzialam ze moze byc taka sytuacja i nie dopuszczalam do siebie takiej mysli ze ktos bedzie mnie ogladal podczas porodu, kiedy weszlo stado studentow a ja dostalam silnych skurczy to uwierz ze bylo mi wszystko jedno. Nie myslalam o tym ze tam sa tylko o tym zeby zaczac rodzic. Zapomnisz o tym ze są. Fakt musza sie na kims uczyc. A zszyc to raczej nie dalabym sie studentowi.
Tak, zadbaj jeszcze o makijażystkę, bo nie daj Boże Ci makijaż odleci z potem i co ludzie powiedzą??
Laska, Ty się zapisz do psychiatry...

To było do laski oburzonej "jak mozna iść rodzić w starej koszulce męża". Tylko ta stronka jest lekko niedopracowana.. ekhm.. :>
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
jak sie ubrac do porodu... na pewno bardzo sexownie i nie zapomnij o szpilkach i pomalowanych paznokciach,i jak kolezanka pisala o makijazystce!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja się mega długo wahałam czy rodzić w czymś tanim ale brzydkim (taka rzeczywistość), czy zainwestować ale czuć się pięknie i kobieco - tylko tu bałam się że to taki zakup na jeden raz i plamy mi nie zejdą. W końcu zdecydowałam się wydać nieco więcej (kupiłam sukienkę porodową z Bonjour Mommy, chyba najładnijeszer jakie widziałam) i totalnie nie załuję. Czułam się ekstra - ładnie, atrakcyjnie (może to dziwne ale tak było), a na pierwszych zdjęciach z Dzidzią nie wyglądam jak jakiś wypłoch w koszuli w infantylne kotki. A na koniec wszystko się sprało i chodziłam w tej sukience porodowej jeszcze długo długo potem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

No i brawo Ty

A buty do tego odpowiednie też miałaś? Ale obciachowa reklama...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

moja koleżanka kupiła też sukienkę do porodu
https://utulisie.pl/wyprawka/198-73-sukienka-do-porodu-granatova-rybki.html#/53-rozmiar-short_s
I bardzo była zadowolona. Mówi, że czułą się zwyczajnie godnie.
Ja rodziłam w koszuli z Allegro podwijała się wszystkie plamy na materiale, ale to tylko kilka godzin więc kwestia podejścia pewnie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Cena tej 'sukienki' to kosmos. Wiadomo że po imprezie pójdzie do śmietnika także szkoda kasy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry