Widok

jak to jest z tą biegunką przy ząbkowaniu??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
synek (14 m) ma od 5 dni biegunkę - bylismy u pediatry. przepisała lacidobaby i smecte - podawałam te leki 5 dni ale nie ma poprawy.

mam wprowadzić antybiotyk ...;/

zastanawiam się czy wprowadzać go już dzisiaj czy poczekać jeszcze..
zaglądałam do buźki małego i widać na miejscu 4tek opuchnięte dziąsła...
może te kupki to od ząbków?
nic mu poza tym nie jest...
jak było u Waszych dzieci przy ząbkowaniu?
po ilu dniach wprowadzałyście antybiotyk kiedy smekta nie pomagała?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moje dzieci nigdy nie miały biegunki przy ząbkowaniu.
image
image

image
u nas też ząbki szły bez biegunek, jedyne co szwankowało, to apetyt - ja bym zrobiła posiew kału na Twoim miejscu - będziesz wiedziała czy antybiotyk potrzebny i jaki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
u Nas co zabek to biegunka i mega odparzenia... wiec masakra
image
image
U mojej corki jedyne momenty kiedy miała biegunkę to własnie ząbkowanie. Kał miala badany kilkakrotnie na tę okolicznośc i wszystko ok było wiec antybiotyku niegdy nie podawalam.
image
u nas zęby idą w parze z biegunką i brakiem apetytu :-/
każdy lekarz stawia inna diagnozę - jeden każe tydzień podawać smecte inny już po paru dniach wprowadza antybiotyk...Już brak mi pomysłów na gotowanie - bo ileż można podawać ryż i marchewkę...
słyszałam że można podać banana?
ale z drugiej strony przecież to owoc - i mówią że surowych owoców i warzyw kategorycznie NIE przy biegunce...
u młodej szły wszystkie czwórki na raz, była i długotrwała biegunka i wymioty i gorączka i całkowity brak apetytu, podawaliśmy orsalit i dicoflor 30, pediatra radziła dawać dużo pić i nie karmić na siłę, do picia podawać to co dziecko lubi żeby zachęcić, do jedzenia też tylko to po co sama wyciągnie rączkę, trwało to ok. 2 tygodnie
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas biegunka trwala ponad tydzien,dawalismy smecte i nawadniajace.na poczatku tez nie pomagala smecta ale po trzech dniach juz sie unormowalo.teraz ida znowu 2 czworki naraz wiec jest znowu wesolo:((((
image
image
[url=http://slub-wesele.pl/]image[/url
U nas były biegunki...spróbuj podać marchewkę albo kleik a potem antybiotyk może...?
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
u nas tez były okropne biegunki, nam pomagała Humana kaszka z pro i pre biotykami bananowa na problemy z biegunka koszt około 25-30zł za kartonik ale rewelacja warto spróbować , lepiej działała niz smecta...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Wakacje z dziećmi (120 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

do góry