Widok
jak udekorowac dom panny młodej?
hej. nie wiem jak przygotowac dom do wesela jakie ozdoby? nie wiem czy to sie jeszcze robi ale na weselach ktore widziłam to w domach panny młodej drzwii dekorowali bukszpanem albo merta i do tego jakies kwiatki czy kokardki czy cos takiego sie nadal robi? jeszcze brame do wjazdu do domu widziłam ze balonami dekorowali, czy to nadal sie tez robi? no i jakis plakat na dzwiach wejsciowych typu "witamy gosci weselnych" czy Wy tez cos takiego lub cos w innym stylu robicie?
czy co sie wogole teraz robi?
czy co sie wogole teraz robi?
Mnie się generalnie takie tablice nie podobają.
U nas (domek jednorodzinny wolnostojący) pewnie jakimś tiulem udekorujemy porecz schodów + jakieś baloniki
Być może płot, ale to dużo materiału trzeba, więc nie wiem...
Nasi goście, poza tymi, co beda noc wcześniej nocować u rodziców (kuzynka taty) plus rodizce i rodzeństwo przybędą bezpośrednio do kościoła
U nas (domek jednorodzinny wolnostojący) pewnie jakimś tiulem udekorujemy porecz schodów + jakieś baloniki
Być może płot, ale to dużo materiału trzeba, więc nie wiem...
Nasi goście, poza tymi, co beda noc wcześniej nocować u rodziców (kuzynka taty) plus rodizce i rodzeństwo przybędą bezpośrednio do kościoła

nic nie trzeba, ale jak już chcesz to np. moja kuzynka miała tylko wejście czyt. furtkę udekorowaną delikatnie bardzo organzą i balonami - nie za dużo i elegancko :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
nie nic nie mam, ale pomyśle i dam znać, faktycznie jak nie msz małej furtki to duża brama nie będzie dobrze wyglądała w tej opcji :)
myślę, że balonami tez możesz to przyozdobić
350zł też uważam za sporą inwestycję - dlatego propozycja, byśmy się np w 5 panien zrzuciły (a potem jeszcze odsprzedały;) )
jeszcze pomyślałam o czymś innym, co można później wykorzystać
w meblach ogrodowych są takie bramki ogrodowe np. http://bartosz.pl/oferta_foto.asp?id=14 - koszt podobny do tej metalowej, ale potem masz ozdobę ogrodową...
popytaj się też firm dekorujących, ile kosztowałoby przystrojenie domu, albo choćby wypożyczenie takiej bramy z dekoracją (nie musża być chyba same kwiaty)
350zł też uważam za sporą inwestycję - dlatego propozycja, byśmy się np w 5 panien zrzuciły (a potem jeszcze odsprzedały;) )
jeszcze pomyślałam o czymś innym, co można później wykorzystać
w meblach ogrodowych są takie bramki ogrodowe np. http://bartosz.pl/oferta_foto.asp?id=14 - koszt podobny do tej metalowej, ale potem masz ozdobę ogrodową...
popytaj się też firm dekorujących, ile kosztowałoby przystrojenie domu, albo choćby wypożyczenie takiej bramy z dekoracją (nie musża być chyba same kwiaty)

ten complex to firma na kaszubach, oni mają sprzedaż w castoramie, ale z tego co wiem, też na kościuszki (po drugiej stronie wiaduktu od Galerii Bałtyckiej) są i tam też można bezpośrednio u nich kupić...
akurat podałam te dwie firmy, bo od nich kupuję ogrodówkę dla moich niemieckich klientów, jak pokażesz o który dokładnie ci chodzi, to powiem, ile tak +/- kosztuje
akurat podałam te dwie firmy, bo od nich kupuję ogrodówkę dla moich niemieckich klientów, jak pokażesz o który dokładnie ci chodzi, to powiem, ile tak +/- kosztuje

przez tą bramę, co na allegro znalazłam, to podpatrzyłam, co jeszcze facet ma i się "zakochałam" w dekoracji koscioła

musze sprawdzić jeszcze cenę na kwiaty sztuczne... ale 8 stojaków to koszt jakieś 400zł, szarfa pewnie koło 100zł, a za podobną dekorację ze sztucznymi kwiatami jakaś firma mi zaśpiewała 700zł...

musze sprawdzić jeszcze cenę na kwiaty sztuczne... ale 8 stojaków to koszt jakieś 400zł, szarfa pewnie koło 100zł, a za podobną dekorację ze sztucznymi kwiatami jakaś firma mi zaśpiewała 700zł...

wtedy jak śdorkowa nawa jest szeroka, możesz zwęzić przejście między szarfami
inaczej - niestety - szarfy nie mogą być
my mamy wejscie od bocznych naw i mnie akurat zależy by "zmusić" gości by nie wchodzili do głównej nawy - żeby nie zrobili "morza czerwonego" jak bedizemy wchodzić i wychodzić z kościoła
inaczej - niestety - szarfy nie mogą być
my mamy wejscie od bocznych naw i mnie akurat zależy by "zmusić" gości by nie wchodzili do głównej nawy - żeby nie zrobili "morza czerwonego" jak bedizemy wchodzić i wychodzić z kościoła

z tym idą i nie patrzą...
parę lat temu byłam na ślubie koleżanki, ona właśnie zastosowała "trik" z szarfami, a miała ślub na 17 (a na 18 "normalna" msza była)
i pod koneic ślubu do koscioła weszła starowinka na mszę na 18 i dzielnie parła główną nawą do przodu kościoła (stukając laską)
dopiero jak doszła do swojej ławki (gdzie 5 od przodu klicząc) zorientowała się, że nie ma jak wejść:)
parę lat temu byłam na ślubie koleżanki, ona właśnie zastosowała "trik" z szarfami, a miała ślub na 17 (a na 18 "normalna" msza była)
i pod koneic ślubu do koscioła weszła starowinka na mszę na 18 i dzielnie parła główną nawą do przodu kościoła (stukając laską)
dopiero jak doszła do swojej ławki (gdzie 5 od przodu klicząc) zorientowała się, że nie ma jak wejść:)

ja akurat takiej bramy jeszcze nie mam, ale w moich planach ona jest (może w tym roku nawet) na nasze wesele kolega nam zrobił taki łuk, ale niestety uległ on zniszczeniu; macie dziewczyny trzy rozwiązania: zrobić zrzutę na forum w kilka i macie profesjonalną bramę, ktorą potem możecie odsprzedać (fajna tutaj była kiedyś akcja z parasolkami), wypożyczyć z jakiejś firmy dekoracyjnej albo kupić ogrodową za grosze i przy odrobinie fantazji zrobić ją samemu elegancko :)
angelika - zapytać się możesz;)
mam kilka dziedzin działalności
etatowo pracuję w firmie, która produkuje zabawki i ozdoby z drewna i sklejki (w temacie okołoślubnym skorzystam i walnę małą autoprezentację w formie linku do aukcji: http://allegro.pl/item952072904_amor_amory_decoupage_walentynki_4_wzory_zakochani.html - mogą być też inne wzory, albo rozmiary); dodatkowo "dorabiamy" pośrednicząc w handlu "ogrodówką" z niemcami - stąd znam te dwie firmy, co ci pokazałam - to nasi główni dostawcy
poza tym mam swoją "mała" działalność - takie oto ozdoby z kamienia i metalu: www.visterm.pl
mam kilka dziedzin działalności
etatowo pracuję w firmie, która produkuje zabawki i ozdoby z drewna i sklejki (w temacie okołoślubnym skorzystam i walnę małą autoprezentację w formie linku do aukcji: http://allegro.pl/item952072904_amor_amory_decoupage_walentynki_4_wzory_zakochani.html - mogą być też inne wzory, albo rozmiary); dodatkowo "dorabiamy" pośrednicząc w handlu "ogrodówką" z niemcami - stąd znam te dwie firmy, co ci pokazałam - to nasi główni dostawcy
poza tym mam swoją "mała" działalność - takie oto ozdoby z kamienia i metalu: www.visterm.pl

AgaB w tej chwili nie jestem w stanie zaoferować Ci takiej dekoracji jak na fotce, nie mam bramy ani stojaków - dopeiro się przymierzam, ja dekoruje troszkę inaczej :) a na składkę też się raczej nie pisze bo i tak muszę to zakupić dla swojej firmy i tak, a mam znajomego kowala i do niego chce uderzyć po ofertę :)
wiesz, ze żartuję, prawda?
a tak serio - to ja tak do organizacji ślubu zadaniowo podchodzę punkt po punkcie co załatwić
bo inaczej to napalam się na wsyzstko co widzę i nie ogarniam tego, mam masę pomysłów... więc lepiej bym na raz góra o 2 sprawwach myślała - bo wtedy jest szansa, ze załatwię;)
dobra, troszkę namieszałam... ale nic tam...:)
idę na ciasto - dziś Grzegorza imieniny...
a tak serio - to ja tak do organizacji ślubu zadaniowo podchodzę punkt po punkcie co załatwić
bo inaczej to napalam się na wsyzstko co widzę i nie ogarniam tego, mam masę pomysłów... więc lepiej bym na raz góra o 2 sprawwach myślała - bo wtedy jest szansa, ze załatwię;)
dobra, troszkę namieszałam... ale nic tam...:)
idę na ciasto - dziś Grzegorza imieniny...

dziewczyny oferte wyśle wam jak tylko wróce z pracy, a co do planowania to naprawdę lepiej szybciej bo ślubny sezon tuż tuż i jak chcecie kogoś wynająć to cza najwyższy się rozglądać i potem mieć już spokój albo czas na inne rzeczy :)
Adusia przez takie osoby jak SURIN nie podaje mniejsca ani daty slubu. przesladuje mnie ona na kazdym kroku. nie zna mnie i nie wie jak jest a stawia swoje wymyslone opinie.
ps. czy w regulaminie korzystania z forum jest punkt ktory mowi ze trzeba napisac kiedy ma sie slub zeby mozna było korzystac z forum?
ps. czy w regulaminie korzystania z forum jest punkt ktory mowi ze trzeba napisac kiedy ma sie slub zeby mozna było korzystac z forum?