Widok
jak wyglada pierwszy dzien w przedszkolu 3latka
nie dlogo wrzesien i moj 3latek idzie do przedszkola , zupelnie nie wiem czego sie spodziewac
jak wyglada ten pierwszy dzien czy maluszki zostaja na te kilka godz jak w podpisanej umowie co trzeba ze soba zabrac no i jak ubrac dziecko czy jakos elegancko a moze zwyczajnie i wygodnie
prosze o pomoc i z gory dziekuje
jak wyglada ten pierwszy dzien czy maluszki zostaja na te kilka godz jak w podpisanej umowie co trzeba ze soba zabrac no i jak ubrac dziecko czy jakos elegancko a moze zwyczajnie i wygodnie
prosze o pomoc i z gory dziekuje
musisz się dowiedzieć w przedszkolu
ja pamiętam że u nas przez pierwsze dni dzieci nie kładziono spać (i tak płakały więc nie chciały Panie ich dodatkowo stresować że tam zostaną na spanie jakby na noc),
pierwsze dni u nas większość rodziców (którzy mieli mozliwosć) odbierała dzieci wcześniej, np. po obiedzie.
kapcie na pewno, szczotka+kubeczek, ubierz tak żeby dziecku bylo wygodnie.
ja pamiętam że u nas przez pierwsze dni dzieci nie kładziono spać (i tak płakały więc nie chciały Panie ich dodatkowo stresować że tam zostaną na spanie jakby na noc),
pierwsze dni u nas większość rodziców (którzy mieli mozliwosć) odbierała dzieci wcześniej, np. po obiedzie.
kapcie na pewno, szczotka+kubeczek, ubierz tak żeby dziecku bylo wygodnie.
Bierzesz to co potrzeba dziecku czyli kapcie na zmianę w jakiś worek zmianę majteczek spodni ,koszulek ,pani w przedszkolu powiedziała że najlepiej dla takich maluchów 3 latków 2-3komplety na zmianę ,pościel jeżeli dziecko śpi też trzeba zabrać ,szczotki ,pasty u nas na razie się nie przynosi ,powiedzą kiedy ,ja ubieram dziecko wygodnie w dresy najlepiej dziewczynki w jakieś leginsy.
Starszego syna odbierałam od samego początku ok 15-16 ale on był starszy miał prawie 5 lat jak dostał się do przedszkola ,młodszego odbierać będę troszkę wcześniej ale to przez pierwsze dni .Co do śniadania ja nie dawałam w domu nic ,zresztą syn nie chciał ja prowadziłam go tak na 7 czasami trochę po ,ale od tej siódmej spokojnie wytrzymywał do śniadania .
Starszego syna odbierałam od samego początku ok 15-16 ale on był starszy miał prawie 5 lat jak dostał się do przedszkola ,młodszego odbierać będę troszkę wcześniej ale to przez pierwsze dni .Co do śniadania ja nie dawałam w domu nic ,zresztą syn nie chciał ja prowadziłam go tak na 7 czasami trochę po ,ale od tej siódmej spokojnie wytrzymywał do śniadania .
Gosia, moi w domu tez nie spali, a w przedszkolu podobno padali jak kawki. U nas lezakowanie bylo obowiazkowe (tylko w pierwszej grupie), no ale jak dziecko nie zasnie, to sobie lezy i odpoczywa. Pani u nas czytaly bajeczki na poczatku drzemki i wlaczaly muzyke relaksacyjna.
Powiem Ci, ze moj starszy syn jeszcze w 3 grupie na odpoczynku poobiednim zasypial, a w domu nie ma na to zadnych szans.
Powiem Ci, ze moj starszy syn jeszcze w 3 grupie na odpoczynku poobiednim zasypial, a w domu nie ma na to zadnych szans.
W przedszkolu gdzie idzie mój syn są dwie grupy 3 latków i 3-4 latków i w jednej są dzieci które śpią w drugiej nie ,jak podpisywałam umowę to pani dyrektor mi zaznaczyła że mój idzie do grupy bez spania ,bo on od dawna nie śpi w dzień .
Ale w razie czego ja jakieś dziecko faktycznie będzie bardzo senne jest materac może się zdrzemnąć ,ale z tego co mówiła wychowawczyni na zebraniu te co nie śpią w domu to i w przedszkolu nie śpią ,zajęte są za bardzo .
Ale w razie czego ja jakieś dziecko faktycznie będzie bardzo senne jest materac może się zdrzemnąć ,ale z tego co mówiła wychowawczyni na zebraniu te co nie śpią w domu to i w przedszkolu nie śpią ,zajęte są za bardzo .