Widok

jak wywabiać plamy po marchewce?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hmm... czasem przy karmieniu zaskoczy nas kichniecie lub wybuch smiechu i niestety sliniak okazuje sie za maly przy takim polu razenia marchewka ;) niestety ani dzidzius ani lovela sobie z tymi plamami nie radza... macie jakis sprawdzony sposob? przydaloby sie odbarwic sliniaki lub tetry ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
powiesić na słońcu:)
ja używam odplamiacza z tej firmy amway, jest rewelacyjny,wszystko mi po nim schodzi, muszę właśnie kogoś poszukać kto te produkty sprzedaje,bo ten odplamiacz mam od koleżanki
spróbuj szare mydło
Ja używam Vanisha. Potem dokładnie płuczę i piorę jeszcze raz w "dzieciowym" proszku.
beti1 czy ten odplamiacz to taki w spreju z napisem SA8? bo też słyszałam że jest rewelacyjny i tylko takie widziałam i zastanawiam się czy to to?
jest mydełko dr.Beckmann z każdą plamą sobie radzi najpierw mydle plamę
po tem do miski razem z mydełkiem w ciepłej wodzie robią się mydlinki potem do prali z proszkiem i miarę mydlinek jeszcze dodaje :)
mój sposób sprawdzony :)
Jak plamy są jeszcze świeże to polej wodą utlenioną a potem wypierz.
A ja zawsze namaczam ciuszek w wodzie, na mokry sypię normalny proszek i zostawiam na jakieś 10 minut. Potem spłukuję i piorę normalnie jak uzbieram pralkę.
dziewczyny, ja nie żartowałam, plamy po marchewce wystarczy powiesic na słońcu:)
ja próbowałam różnych środków ale słońce pomaga najlepiej :-)
dokładnie, ja najpierw piorę w persilu do białego, a później "wypalam" na słońcu
pieluchy mojego syna są lśniąco białe
hehe, z tym sloncem to bym sprobowala, ale niestety ostatnio go jak na lekarstwo ;)

a dodajecie vanish do prania? ja mam pewne obawy, choc producent zapewnia, ze mozna go stosowac do prania niemowlecych ubran...

z mydlem musze sprobowac. szare pewnie tutaj znajde, ale tego dr to juz chyba nie... augustow to niestety nie trojmiasto bo tutaj nawet nie slyszeli o packlankach!!! musze kupowac przez allegro ;)

dziekuje za rady dziewczyny!!! :)
Vanish u nas słabo wyszedł na tle zwykłego OXY-wybielacza z Biedrony!

6zł niecałe kosztuje, jest i do kolorów i do białego.
Namaczasz, pierzesz, potem jak to maluszek, możesz jeszcze raz wyprac w proszku dla dzieciatek i jest super.

Oj, słoneczko to najlepszy wybielacz, niestety, do Grecji trzeba by było się udać z torbami prania;)
jak mam możliwość to od razu malucha przebieram i zamaczam w wodzie z szarym mydłem, potem zapieram i do prali z resztą ubrań. Zwykle pomaga. Gorzej jak plama zaschnie. Chętnie spróbuję wyżej wymienionych sposobów
odplamiacz z amwaya jest właśnie w sprayu SA8 SOLUTIONS PreWash,jest rewelacyjny, ja zapieram plamę,a potem piorę w dzieciowym proszku z resztą prania
trzeba zaprać od razu trzeć mydłem, zwykłe wystrczy zawsze działało....
u mnie zwykłe nie działało,nawet vanish nie do końca odpamiał
beti1 dzięki za info na allegro są właśnie te amway w spreju za około 30 zł więc skoro tak chwalisz to chyba nabędę, bo u mnie vanish też sie nie sprawdza a ze słońcem to nieźle szkoda że go tak mało ostatnio:)
polecam OXY z biedronki w proszku i plynie. Namaczam na noc, rano wstawiam do pralki i pranko. sporadycznie plama zostaje. Slonko fakt najlepiej wybiela, ale teraz z każdym dniem go mniej :(
Znajoma walczyla z jedna bardzpo uporczywa plama z marchewki. Zadne proszki czy odplamiacze nie zadzialaly tak dobrze jak proszek do pieczenia albo soda (juz dokladnie nie pamietam).
Mała ma 8 miesięcy i jeszcze nigdy nie było sytuacji żeby nam plama nie zeszła.
Brudne ubranko zalewam persilem w żelu ( niemieckim ) Nie zapieram, tylko wylewam persil bezpośrednio na plamę i zostawiam przynajmniej na noc taką nałożoną papkę.
Następnie wrzucam do pralki ( ciuszki małej pierzemy również w persilu ) i wyciągam czyste.
Pieluszki tetrowe również wszystkie mam w stanie idealnym :)
ja właśnie zamówiłam z allegro ten odplamiacz amway. pamietam, jak bylam mala, to moja mama miala troche specyfikow wlasnie z tej firmy (kiedys trudniej bylo je dostac z wiadomych wzgledow-kto zna historie amway;a to wie;).

vanish kompletnie nie daje sobie rady wiec licze, ze ten odplamiacz uratuje moje tetry i sliniaki, no i kilka bodziakow ;)

ale z soda i woda utleniona tez sprobuje, w koncu lepiej naturalnymi metodami postepwoac z ubrankami maluchow :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry