Widok

jak zrobić dobre gofry?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
wiem że diabeł tkwi w szczegółach i stąd moje pytanie, przy plaży jak kupuję gofry to są takie fajne i chrupkie a w domu wychodzą takie "flaki"
jak zrobić takie pyszne w domu? od czego to zależy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
aha ja jeszcze nigdy nie zamykam gorfownicy do końca, a jedynie przymykam ją dobrze wtedy goferki mogą swobodnie wyrosnąć i nie robią się takie kapcie.
pieką się koło 7 minut i raczej nie powinno się zaglądać do nich jak nie trzeba.
mam gofrownicę (3 w 1 bo jest grill i opiekacz) - philips cucina ale nie widziałam ostatnio tego modelu w sklepach, moja ma juz kilka lat.

Ja też mam philips cucina i również jestem zadowolona z moich gofrów, a samo ciasto robie "na oko" z mleka wody gazowanej, mąki, jaj, cukru i proszku do pieczenia.
i jeszcze jakiś tłuszczyk, najlepiej rostopione masełko, albo margaryna, ostatecznie olej:)
ja robie ciasto jak na nalesniki i wlewam na blaszki gofry wychodza calkiem calkiem ale sa dni ze wychodza nalesnikowate wiec zalezy jak mi wyjdzie a moja gofrownic tez swoje latka ma i zaczela przyklejac gofry i nie mozna ich wyjac eh chyba czas na wymiane
Mam taką zrobiłam dziś gofry,położyłam na kratce,no i wyszły mi gumisie.

Ceny gofrów w mojej miejscowości są bardzo wysokie. Nie mieszkam w dużym mieście, ale w tym roku za jednego gofra trzeba zapłacić 10 zł, z dodatkami ok 15-20. W sytuacji w której wychodzę na gorfy z dwójką moich dzieci i z mężem trzeba nastawić się na spory wydatek ;)

Z tego też powodu zdecydowanie bardziej wolę przyrządzić gofry samodzielnie w domu. Nie jest to trudne, gofry podobnie smaczne. Bardzo tanie oraz w większej ilości.
Jeśli chcecie robić je często, polecam kupic sobie profesjonalną gofrownicę:
https://sklep.technica.pl/gofrownice
Dzięki której będzie to prostsze i szybsze.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry