Widok

jak zrobić dobry żurek???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny chcę dziś zrobić dobry żurek na obiad z takiego żurku w butelce co jeszcze dodać właśnie idę do sklepu po warzywa i mięso , czy gotować go np na żeberkach czy raczej na drobiu zabielacie go jeszcze dodatkowo mąką czy śmietaną
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja kiedyś robiłam w litrowym słoiku i też było ok, zakrywałam tylko ściereczką
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam pytanie. Czym różni się barszcz biały od zurku?

zurek jest na zakwasie zytnim, barszcz bialy na zakwasie pszennym (dlatego jet lagodniejszy w smaku).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja żurek robię na bulionie warzywnym krakusa i nadaje naprawdę dobrego samku żurkowi, z resz abulion wykorzystuje jako bazę do wielu dań, bo produkt jest naprawdę uniwersalny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

jeśli chodzi o żurek to lepiej skorzystaj z gotowego koncentratu żurku Krakusa, mają gotowy w płynie, ma zdrowy skład i świetny smak, ja go robiłąm na święta i goście się zachwycali moimi zdolnościami kulinarymi :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...

Pytanie o wynajem (32 odpowiedzi)

Mam pytanie jesli wynajmuje mieszkanie rodzinie a umowę najmu podpisze tylko 1 osoba. To gdzie...

Kuchnia (41 odpowiedzi)

Witam. Właśnie wykańczamy mieszkanie i będziemy robić kuchnię. Czy możecie polecić firmę, która...

do góry