Widok
U nas tez tyle bywało...
Podawaj REGULARNIE panadol, lub inny na zbicie gorączki i nie czekaj, że raz spadła to już ok.Daj przez chociaz jakis czas co 4h czy jak jest na ulotce.
Przy ząbkowaniu może się wdać przeziębienie, afty na jeżyku, przepędzluj małej/małemu od czasu do czasu jame ustną.Nie zaszkodzisz!
Podawaj REGULARNIE panadol, lub inny na zbicie gorączki i nie czekaj, że raz spadła to już ok.Daj przez chociaz jakis czas co 4h czy jak jest na ulotce.
Przy ząbkowaniu może się wdać przeziębienie, afty na jeżyku, przepędzluj małej/małemu od czasu do czasu jame ustną.Nie zaszkodzisz!
U nas też często biegunka była. Temperatura cały czas ok 38 stopni,a w nocy do 39,5! Kiedy ząbal się przebił wszystko minęło. Też za każdym razem bardzo się martwiłam tymi objawami i biegałam po lekarzach ,ale po kilku ząbkach już wiedziałam co będzie... nasz synek niestety każdego ząbka źle znosił. Ale jeśli te objawy się dłużej utrzymują to radzę iść do lekarza bo z małymi dziećmi nigdy nie wiadomo...my możemy myśleć ,że ząbki,a może być coś innego. Ja zawsze podawałam paracetamol i nurofen na przemian- podobno nie powinno się podawać non stop tego samego leku. zdrówka życzymy:)
hej, byłam dzisiaj u pediatry. Stwierdziła że to jakiś rotawirus ..
Przepisała SMEKTĘ i Lacidobaby.
Mały nadal ma gorączkę - zbijam mu paracetamolem i na kilka godzin temperatura spada.
Mam nadzieję że jutro już będzie lepiej.
Człowiek jest taki bezradny. Tak bym chciała aby już ta zakichana gorączka od nas sobie poszła.
Do tego te kupki - jedna za drugą dzisiaj były.. :(
Przepisała SMEKTĘ i Lacidobaby.
Mały nadal ma gorączkę - zbijam mu paracetamolem i na kilka godzin temperatura spada.
Mam nadzieję że jutro już będzie lepiej.
Człowiek jest taki bezradny. Tak bym chciała aby już ta zakichana gorączka od nas sobie poszła.
Do tego te kupki - jedna za drugą dzisiaj były.. :(
jeny jak trudno powiedzieć czy to rzeczywiście ząbkowanie, czy coś innego i mało tego wydaje mi się że nawet pediatrzy mają z tym problem, u nas dzisiaj już nie ma gorączki, a była przez dwa dni taka 38-38,6, ale też nie mamy żadnego nowego ząbka :((( tylko śliny znowu więcej i pcha łapczywie wszystko do buzi, niby dobrze że gorączki już nie ma, ale gdzie ten ząb :((((
Rotawirus paskudny jest;/
Uważaj, żeby dziecko sie nie odwodniło- wciskaj picie, kup ORS i oszukuj a niech trochę popije.
Przy rota gorączka jest dwa dni zazwyczaj taka wysoka, potem spada.
A skąd lekarkastwierdziła rota?Robiłaś badania?
jak nie to zrób sama, koszt ok30zł na Polankach wynik jest za godzinę.Ja bym sprawdziła, bo może być jakaś cholerna bakteria i lepiej niech juz rota;/
Przy rota , może wdać sie zap oskrzeli lub płuc- oby nie- także za jakieś parę dni, skocz do pediatry i niech osłucha maluszka.
Uważaj, żeby dziecko sie nie odwodniło- wciskaj picie, kup ORS i oszukuj a niech trochę popije.
Przy rota gorączka jest dwa dni zazwyczaj taka wysoka, potem spada.
A skąd lekarkastwierdziła rota?Robiłaś badania?
jak nie to zrób sama, koszt ok30zł na Polankach wynik jest za godzinę.Ja bym sprawdziła, bo może być jakaś cholerna bakteria i lepiej niech juz rota;/
Przy rota , może wdać sie zap oskrzeli lub płuc- oby nie- także za jakieś parę dni, skocz do pediatry i niech osłucha maluszka.
Cześć wszystko o ząbkowaniu znalazłam na tej stronie są chyba wszystkie informacje jakie potrzebowałam a w dodatku porady które skutkują wiec polecam
http://www.portaldentystyczny.pl/dziecko/zabkowanie/
Cześć wszystko o ząbkowaniu znalazłam na tej stronie są chyba wszystkie informacje jakie potrzebowałam a w dodatku porady które skutkują wiec polecam
przy wysokiej temperaturze nie karmie dziecka na siłę tylko daję dużo do picia np.Orsalit staram się aby w pokoju była temperatura około 20-22 stopnie ale gdy gorączka jest powyżej 38 stopni podaję syropek o działaniu przeciwbólowym,przeciwzapalnym i przeciwgorączkowym np.Milifen i cena jest dostępna ok.10 zł.
Mogę doradzić nasz nowy termometr Classic jeśli ktoś nie szaleje za elektronicznymi. Ja wolę właśnie klasyczne szklane moim zdaniem są dokładniejsze. Ten termometr jest chyba jedynym takim szklanym w którym rtęć wywalili i zamiast niej wlali galistan czy coś takiego, czyli substancję w ogóle nie szkodzącą.