Widok

jaka kaszka przy nietolerancji laktozy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy jest na rynku jakaś kaszka, której łyżeczkę lub dwie mogłabym dodawać do Enfamilu bezlaktozowego dla córeczki na noc?
Na noc na próbe dałam łyzeczkę Sinlac i mała spała bez przerwy na jedzenie. Wyczytałam dziś, że Sinalcku nie można dodawać do mleka modyfikowanego, bo jest pełnowartościowy i robi się go na wodzie.

Dodam, że mała ma nietolerancję laktozy. Karmię ją w dzień 5 razy Enafmilem,2-3 razy pierś. Jak próbuję dać więcej swojego mleka, zaraz znowu są bóle brzusia i strzelające, śluzowe kupki:(

Czy w ogóle dla 2 miesięcznego malucha można trochę kaszki dodawać do mleka na noc?

Z góry dziękuję za pomoc:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kliek ryzowy i kukurydziany
kaszka ryzowa i kukurydziana badz zbożowa
one nie maja mleka

ale mysle ze 2 miesieczny babel jest tyci za malutki, one generalnie sa od 4miesiaca
zeby nie skonczylo sie to bolem brzuszka i problemami z kupka
ale jak chcesz to malymi kroczkami mozna sprobowac
Czy dajecie łyżeczkę kleiku ryżowego na noc do mleka modyfikowanego??? Klei ryżowy akurat nie ma laktozy.
A może łyżeczka kleiku ryżowego na noc???
w pierwszej kwestii nie pomogę bo nie miałam takiego problemu (chociaż wydaje mi się że każda kaszka bezmleczna-te w żółtych opakowaniach) jest bez laktozy, bo robi się ją ma wcześniej przygotowanym mm

a co do kaszek dla 2 miesięcznej dzidzi-ja bym się jeszcze powstrzymała, przynajmniej z miesiąc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja malemu dawalam bobovita kaszka ryzowa po 4miesiacu i nic mu nie bylo a robilam na jego mleczku modyfikowanym

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

do góry