Widok

jaka kaszka przy nietolerancji laktozy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy jest na rynku jakaś kaszka, której łyżeczkę lub dwie mogłabym dodawać do Enfamilu bezlaktozowego dla córeczki na noc?
Na noc na próbe dałam łyzeczkę Sinlac i mała spała bez przerwy na jedzenie. Wyczytałam dziś, że Sinalcku nie można dodawać do mleka modyfikowanego, bo jest pełnowartościowy i robi się go na wodzie.

Dodam, że mała ma nietolerancję laktozy. Karmię ją w dzień 5 razy Enafmilem,2-3 razy pierś. Jak próbuję dać więcej swojego mleka, zaraz znowu są bóle brzusia i strzelające, śluzowe kupki:(

Czy w ogóle dla 2 miesięcznego malucha można trochę kaszki dodawać do mleka na noc?

Z góry dziękuję za pomoc:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja malemu dawalam bobovita kaszka ryzowa po 4miesiacu i nic mu nie bylo a robilam na jego mleczku modyfikowanym
w pierwszej kwestii nie pomogę bo nie miałam takiego problemu (chociaż wydaje mi się że każda kaszka bezmleczna-te w żółtych opakowaniach) jest bez laktozy, bo robi się ją ma wcześniej przygotowanym mm

a co do kaszek dla 2 miesięcznej dzidzi-ja bym się jeszcze powstrzymała, przynajmniej z miesiąc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A może łyżeczka kleiku ryżowego na noc???
Czy dajecie łyżeczkę kleiku ryżowego na noc do mleka modyfikowanego??? Klei ryżowy akurat nie ma laktozy.
kliek ryzowy i kukurydziany
kaszka ryzowa i kukurydziana badz zbożowa
one nie maja mleka

ale mysle ze 2 miesieczny babel jest tyci za malutki, one generalnie sa od 4miesiaca
zeby nie skonczylo sie to bolem brzuszka i problemami z kupka
ale jak chcesz to malymi kroczkami mozna sprobowac

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry