Widok

jaki fotelik samochodowy dla 3-latka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny, nie myślałam ze kupno fotelika może być az tak skomplikowane.Szukałam na info fotelik,potem ogladałam na allegro by móc w koncu cos ustalic i pojechac do jakiegos sklepu oraz przymierzyc ostatecznie kupic.
Gdzies już się pytałam i zaproponowano mi od 9-36 recaro ale jak już zadzwoniłam do sklepu to sprzedawca mi odradził bo lepiej od 15-36(mam 3 letnie dziecko,waży 14 kilo,mierzy 96/97cm)po za tym cena jednak troche nas przerosła ale mniejsza o to.
Patrzyłam tez na chicco neptun ale też zły bo podobno twardy i brak mozliwosci regulacji.
Jak juz stwierdziłam ze trzeba rozejrzec sie raczej za 15-36 to okazuje sie ze nie mają pasów! to jakas nowosc? czy to jest bezpieczne?? co ja mam zrobić,co mam brac pod uwage? pomóżcie bo juz zgłupiałam:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Foteliki 15-36kg nie mają już pasów i to żadna nowość.
Nasz Syn miesiąc przed trzecimi urodzinami przesiadł się z Maxi-Cosi Mobi do Sunshine Kids Monterey I. Jeśli chciałabyś zrobić przymiarkę, to zapraszam do nas na działkę do Jasienia ;) my fotelik sprawdzaliśmy w Mapu w Gdyni, zamówiliśmy na allegro.
Z jednej strony ponoć lepsze są foteliki z mniejszą rozpiętością wagową. Z drugiej te 9-36kg mają jeszcze swoje pasy pięciopunktowe...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki agusia,a jak z pasami samochodowymi w takim foteliku? nie przeszkadzają dziecku? właściwie to moglibysmy tez zajechac do mapu bo jestesmy z gdyni:)
w bobowózki jest pormocja romera kinga z 600 na 299
ma takie same oceny jak wyzsze modele czyli romer kingfix i sict czy jakos task, polecam bardzo wygodny i cena rewelacja, 15-36 kg
duzy wygodny
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1640&%3CosCsid%3E
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w mapu nie ma teraz montereya, nie ma go w całym trójmiescie bo zmienia sie firma i teraz będzie sie nazywac diono, w mama i ja tylko recaro i cybex oraz romer i kiddy , najwiecej do zmierzenia jest w mapu- sprawdzone w zeszlym tygodniu, tam mozesz przymierzyc romery, kiddy, recaro, cybex vega- gorszy monterey, maxi cosi rodi to chyba najlepsze w tej chwili w sprzedaży , nigdzie tez nie zmierzysz concorda bo tylko sprzedaz internetowa własciwie , w bobozówki tylko recaro cybex i romery. jesli o pasy chodzi w 9-25 i tak za chwilę będziesz musiała odpiąć więc nie warto takiego fotelika , są one z reguły mniejsze
oo fajnie! a na pewno to jest 15-36? w necie są romer king ale 9-18:( albo cos zle szukam
ooo dzieki(ale blondynka ze mnie;) ) fajny!
w takim razie skoro niema montereya w mapu to wybiore sie do bobowózki,i zerkne jeszcze na cybexa solutions jesli bedzie bo też mi sie podoba,ponoc ma ocene 4 jesli sie nie myle:
http://allegro.pl/fotelik-cybex-solutions-pure-black-2012-15-36-kg-i3316770225.html
na pewno 15-36 bo kupiłam
a cybex solution zwykły i x są w bobowózki mozna jechac przymiarzac - a przynajmniej były w sobotę, ale ja sie tez zastanawiałam nad nim i jak córka zmierzyła to zdecydowanie lepiej siedziała w romerze, a to ważne zeby dziecku było wygodnie
cybex jest wąski
w bobowózki można taki myk zrobic ze poprosic ze chcecie kupic przez neta ale od razu u nich odebrac :) w cenie internetowej
czyli jednak 15-36.dobra juz wiem na czym stoje,bardzo dziękuje, po przymierzam oba w tym przedziale wagowym.
to jak chcesz koniecznie cybexa to na ich stronie internetowej jest tez super promocja na cybexa juz x2
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1192&%3CosCsid%3E

lub ten starszy
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1666 w cenie lepszej niz na allegro, ale tak jak mówie one są wąskie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie koniecznie cybexa,wybierzemy tego który bedzie lepiej pasował małemu.A tak wogule to dobrze ze sie spytałam tutaj bo bylismy gotowi kupic 9-36. takze wielkie dzieki za info
problem z 3latkiem i brakiem wewnetrznych pasow jest dojrzalosc dziecka, ono musi rozumiec ze ma siedziec wewnatrz fotelika i nie odpinac pasow albo je przekladac, czesto jest to problem. rozwiazanie - albo poczekac jak mozesz albo kupic nowy romer ktory jest 9-36 ale ma wewnetrzne pasy do 25kg, zapomnialam jak sie nazywa.
ale pasy służą tylko do 18 kg w tych fotelikach, pózniej należy je wyjąć , na pewno nie słuzą do 25 kg,weic nie wart bo za chwilę się wyjmie pasy a fotelik trzeba będzie nowy kupić.
jest tylko jeden fotelik na rynku meeega drogi, który ma pasy 5 punktowe do chyba 25 kg wytrzymałe, ale on bodajże coś koło kilka tysięcy kosztuje jesli dobrze pamietam
dziewczyny te ceny na stronie bobowozki to obowiazuja tylko na stronie internetowej?czy jak pojade do nich do sklepu to bede mogla tez kupic w takiej cenie jak jest na ich stronie ?
mozesz isc i po cichu poprosić zeby ci Panie sprzedały po cenie internetowej , powinno sie udac
albo kupic pod sklepem przez komórke zapłacic i od razu u nich odebrac po zmierzeniu :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://allegro.pl/fotelik-britax-romer-evolva-1-2-3-plus-2013-i3385580620.html

my mamy taki i na razie uzywamy pasów wewnętrznych - jest szeroki i wygodny -
nie rozumiem dlaczego odradzili 9-36?
bo mój synek ma 3 lata wazy 14 kilo i ma prawie metr wzrostu i powiedzial ze nie mna sensu tego przedziału fotelika brac

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry