Widok

jaki krem ochronny na lato polecacie dla niemowląt

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam

mam Synka skończone 7 m-cy, słonko już grzeje więc musze zaopatrzyć się w krem ochronny przeciwko promieniom słonecznym

poradźcie proszę jaki kupić

dzieki za info
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Filtr jak najwyższy i koniecznie z filtrami mineralnymi O(nie chemicznymi!). :)
nivea baby ma filtry mineralne i ziajka ;]
mamtu poleć prosze firmę, bo ziajka to wydają mi się takie "ekonomiczne" kosmetyki, niska cena i niska jakośc
jak chcesz bardziej "ekskluzywne" to masz jeszcze SRV (osobiście uważam że filtry w ziajce niczym nie ustepują tym z nivea baby, a cenowo bardzo podobnie);
Hej :) My uzywamy nivea baby - krem przeciwsloneczny z faktorem 30, dostalam w aptece. Ma filtry mineralne i jest ok, nie uczula, a jak wiesz Tymek to alergik. W aptece pani polecala mi jeszcze kosmetyki La Roche, ale sa bardzo drogie. Pomysle o nich, jak zacznie sie lato i prawdziwa plaza :)
Cytrynka, ja szczerze mówiąc "osobiście" używałam właśnie Ziajki, teraz mam Chicco SPV 50 i widzę tyle, że o wiele łatwiej się go rozprowadza. :)
Ja wlaśnie kupilam Ziajkę :) zastanawiałam się nad nivea baby ale emulsja 50 miała napisane w skladzie że posiada min. filtry mineralne (plus jakieś organiczne) a ziajka miała jasno napisane że mineralne (i brak chemicznych);
mamtu a gdzie kupiłaś ten krem chicco??
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Dziewczyny - mogłybyście napisać coś więcej o tych różnych rodzajach filtrów? i czemu któreś są ok, a inne be? nie zgłębiałam tematu i chciałabym się czegoś dowiedzieć :]
Tak w skrócie:
f- iltry mineralne tworzą powłokę ochronną na skórze dziecka odbijajacą promienie słoneczne (nie wnikają w skórę) - są idealne dla niemowlaków, które mają bardzo cienką skorę;
- filtry chemiczne przenikają w głebsze warstwy skory (u niemowlaka jakakolwiek chemia odpada)
przepraszam dziewczyny, bez urazy z tą Ziajką, ale ja się kiedyś uprzedziłam jak sobie próbowałam coś kupić z firmy Ziaja
Mustela 50+ ciężko się rozmarowuje ale ma wysoki filtr i na długo starcza
a ja polecam bebedream z faktorem 50 , kosztuje jakies 12, 13 zl i sama go stosuje , dla mnie super jak i dla malej :)
ojjka, zupełnie nie mogę sobie przypomnieć - zdaje się, że w jakiejś aptece, ale głowy nie dam.
Biorąc pod uwagę rodzaje filtrów i skład, to najlepszy wydaje się być krem dla dzieci marki Eucerin. Do wyboru jest faktor 25 i 50. Zawiera tylko filtry mineralne i nie zawiera składników niebezpiecznych typu parabeny itp.
Niestety firmy, które wydawać by się mogły, że mają produkty na wysokim lub co najmniej przyzwoitym poziomie, wypadają blado. Dotychczas uzywałam kosmetyków Mustela, Bioderma, Nivea, Emolium .... a przy okazji szukania kremu na słońce zaczęłam przyglądac się składom tych wszystkich kosmetyków, których używam dla dziecka, no i paraben parabena parabenem pogania....
Póki co wiem, że Eucerin na słoneczko jest OK i planuję go kupić. A co do reszty kosmetyków, które uzywam dla dziecka, to mam jeszcze zapasy tych "super" produktów i czas na zastanowienie się: czy olać te składy i uznać, że i tak prawie wszystkie kosmetyki mają te szity, no i uzywac dalej, czy też zacząć się bardzo wysilac i analizować skład każdego produktu, którym będę raczyć moje dziecko. Nie wiem, ale strasznie wkurza mnie to, że kupując dziecku apteczny kremik renomowanej firmy za 50 zł i tak nie mogę mieć pewności, że daję dziecku to co najlepsze. Na razie zaczęłam zwracać uwagę, czy dany produkt ma dobrą opinie (Sehr Gut) w testach Oko-Test. Tak się składa, że marka własna sieci Rossmann ma bardzo wiele takich produktów. Na przykład zakupiłam ostatnio kremik do pupy Baby Dream za 5 zł (!!!), uważam, że jest taki sam jak Nivea i Bioderma, od Musteli różni się konsystencją, ale efekt ten sam. I do tego ma super skład.
Ogólnie jestem "zniesmaczona" tym wszystkim, heheh ;o)
Kiki, ale ciesze się ze dokonałaś takiej rzetelnej analizy tych "szitów" hahaha
będę zwracała na to uwagę kupując krem bez szitu (parabenu) dla mojego Pysia
W toku swoich poszukiwań trafiłam na taką stronkę:
http://www.bangla.pl/forum/f15/filtry-przeciwsloneczne-analiza-skladu-t173/

Na bangli był tez bardziej opisowy watek o kremach na słońce dla dzieci. Nie mam linku, ale też warto poczytać.

Miłego :o)
Mustela jest juz bez parabenow.
babydream jest super, ale ma jedną wielka wadę - farbuje ubrania na żółto i plamy nie schodzą!
a jaki polecacie dla 4 miesięcznego dziecka?
imageimage
My rok temu używałyśmy Ziajki 25 i w tym roku też taki planuję kupić,nie brudzi,ładnie się wchłania.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez polecam zajke 25, uzywalismy jej juz rok temu (maly w wakacje mial 3-4mce), ladnie pachnie, ladnie szybko sie wchlania, nie brudzi i jest skuteczny (zero poparzen slonecznych).
image

image
Ja używałam la roche , ale zmieniłam na ziajkę. oba miały filtr 50+. W tym roku też planuję kupić ziajkę. La roche oddałam koleżance, bo mi nie podpasował.
w zeszlym roku milam avene 50.w tym roku tez chyba go zakupie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

do góry